Τρίτη, 24 Μάιος 2016 13:09

Ο Μπασακίδης απαντά στον Μάκαρη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Γράφτηκε από τον

 

Θαυματοποιό υπερασπιστή του αθλητισμού στο Δήμο Καλαμάτας χαρακτηρίζει τον επικεφαλής του συνδυασμού "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες", Μανώλη Μάκαρη, ο Νίκος Μπασακίδης.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου για να απαντήσει στην πρόσφατη πρόταση που κατέθεσε ο συνδυασμός του κ. Μάκαρη για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η πρόταση είναι έκθεση διαπιστώσεων, χωρίς κοστολόγηση, με αντιφάσεις και σκόπιμες παραλείψεις, που το οικονομικό της σκέλος ταιριάζει μόνο στην εποχή της προολυμπιακής Ελλάδας του 2004 και του κρατικοδίαιτου αθλητισμού και όχι στη σημερινή εποχή της κρίσης.

 "Η πρόταση, υιοθετεί χωρίς επεξεργασία όλα τα αιτήματα και προτείνει έργα από τα οποία τα μισά ήδη γίνονται και τα άλλα μισά απλά δεν μπορούν να γίνουν. Απαιτεί δε από το Δήμο και όχι από το κράτος, να γίνουν έργα αγνώστου και αρκετά υψηλού προϋπολογισμού, στις αθλητικές υποδομές της πόλης", λέει μεταξύ άλλων ο κ. Μπασακίδης και αναφέρεται στη συνέχεια σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις: 

 Προτάθηκαν έργα που αφορούν επισκευές στο Κολυμβητήριο, το Στάδιο και την Τέντα  αλλά ξεχνούν ότι για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου ο Δήμος κινείται στις κατευθύνσεις που δίνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) που λειτουργεί ως σύμβουλος του Κράτους και δεν στηρίζεται σε ατεκμηρίωτες εκθέσεις ιδεών. Ξεχνούν ότι για το Δημοτικό Στάδιο, έχει υλοποιηθεί μελέτη επεμβάσεων, που θα ανανεώσει στο σύνολο τις υποδομές του και με βάση την οποία αναζητείται χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ για την Τέντα η αντικατάσταση του κελύφους, έχει τύχει της υποστήριξης μόνο στα λόγια, πολλών κυβερνητικών παραγόντων μέχρι σήμερα, παρά τις πιέσεις".

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού υπερασπίστηκε τη δημοτική αρχή, λέγοντας ότι τα έργα που προτάθηκαν από τη αντιπολίτευση, ήδη υλοποιούνται όπως: " Η υποστήριξη δράσεων αθλητικού τουρισμού ( καταδύσεις, αγώνες δρόμου, ποδηλασία, ανεμοπτερισμός, ιππασία, κλπ), η χρήση αθλητικών χώρων των σχολικών μονάδων (Γυμναστήριο Πολυκλαδικού, αύλειοι χώροι σχολείων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες), η κατασκευή διαδρομών άθλησης(ήδη ολοκληρώνεται αυτή του Δημοτικού Σταδίου και βρίσκεται στο στάδιο μελέτης αυτή του Πάρκου ΟΣΕ) και η κατασκευή προπονητηρίου ποδοσφαίρου στα Παλιάμπελα".Ο κ. Μπασακίδης ξεκαθάρισε ότι δεν χρειάζεται αντικατάσταση ο χλοοτάπητας στο Στάδιο (όπως προτάθηκε), γιατί είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από γήπεδα της Σούπερ Λίγκας! Το ίδιο και τα γήπεδα τένις στον Κορδία. Για την κοστολόγηση των έργων από το συνδυασμό  "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες" είπε ότι είναι ελλιπής και αφορά:

 

"Μόνο τις επεμβάσεις  στο Κολυμβητήριο, το Στάδιο, την Τέντα και το κλειστό προπονητήριο, με έργα  προϋπολογισμού 2 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ενώ δεν έχουν κοστολογηθεί, οι επισκευές στα γήπεδα ποδοσφαίρου Μπαχράμης και Λουκαρέας, οι παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων, το κλειστό στάδιο και το ανοικτό θέατρο στον Κορδία, τα 3 γήπεδα ποδοσφαίρου και τα γυμναστήρια αυτών στα Παλιάμπελα, καθώς και άλλες μικροεπεμβάσεις, που ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ Συνολικά 7 εκατομμύρια χωρίζουν τα θέλω από τα μπορώ του κ. Μάκαρη που σε περιόδους οικονομικής κρίσης δεν φαίνεται να υπάρχουν, γι’ αυτό μάλλον απουσιάζει από την πρόταση οποιαδήποτε αναφορά στο συνολικό κόστος". Στον επίλογο των δηλώσεων του ο κ. Μπασακίδης ζητά από τον κ. Μάκαρη να παρέμβει στους κυβερνητικούς του φίλους: "Είναι πολλές οι αντιφάσεις στις οποίες έχει πέσει ο κ. Μάκαρης στην αγωνία του να εμφανιστεί ως ο θαυματοποιός υπερασπιστής του Αθλητισμού στο Δήμο Καλαμάτας.  Αυτό που απομένει είναι να παρέμβει στους κυβερνητικούς φίλους του και να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για χρηματοδότηση των αναγκαίων για το δήμο αθλητικών έργων. Εμείς έστω και μόνοι, καθημερινά θα υλοποιούμε αυτό που με ρεαλισμό έχουμε σχεδιάσει".