Παρασκευή, 29 Ιούλιος 2016 17:15

Διαδηλωτές στο Ρίο έσβησαν την Ολυμπιακή φλόγα

Γράφτηκε από τον

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι είναι η κατάσταση στη Βραζιλία λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εξοργισμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε λαμπαδηδρόμο, του πήραν την δάδα και έσβησαν την Ολυμπιακή φλόγα ενώ στη συνέχεια ξέσπασαν επεισόδια και χρειάστηκε η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας αλλά και του στρατού για να επιβάλουν την τάξη.

Ο απολογισμός ήταν δεκάδες σπασμένα αυτοκίνητα και πολλές ζημιές σε καταστήματα. Ο λαμπαδηδρόμος προστατεύτηκε και επέστρεψε στο αυτοκίνητο ασφαλείας μαζί με την σβηστή δάδα. Έγινε χρήση της εφεδρικής φλόγας ενώ υπήρξε πολύωρη καθυστέρηση στην πορεία της φλόγας στους δρόμους του Ρίο.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης οι διαδηλωτές ήταν στην πλειοψηφία τους εξαγριωμένοι εκπαιδευτικοί που είναι για πολλούς μήνες απλήρωτοι.

Να σημειωθεί πως μεγάλο κομμάτι των βραζιλιάνων δεν ήθελαν την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων υποστηρίζοντας πως τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για τη διοργάνωση θα έπρεπε να δοθούν σε κοινωνικές παροχές αλλά και σε οφειλές που υπάρχουν στους δημοσίους υπαλλήλους.

Πηγή: sentragoal.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ