Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2016 19:00

Κοντονής: «Επιπλέον χρήματα για έργα στα στάδια της χώρας - Άμεσα σε διαβούλευση ο αθλητικός νόμος»

Γράφτηκε από τον
Κοντονής: «Επιπλέον χρήματα για έργα στα στάδια της χώρας - Άμεσα σε διαβούλευση ο αθλητικός νόμος»

Ο Σταύρος Κοντονής προανήγγειλε σημαντικά έργα για τον ελληνικό αθλητισμό, που αφορούν την εξασφάλιση επιπλέον 3εκατ. € για εργασίες σε στάδια όλης της χώρας και άμεση διαβούλευση του αθλητικού νόμου. 

Αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού έστειλε ο Σταύρος Κοντονής, προαναγγέλλοντας σημαντικά έργα για την ανάπτυξή του. 

Ο υφυπουργός αθλητισμού παραβρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου για τον Μαραθώνιο της Αθήνας, όμως στις δηλώσεις του έκανε σημαντικές αποκαλύψεις που αφορούν γενικότερα τον αθλητισμό. 

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η συζήτηση με τις ομοσπονδίες και τους αρμόδιους φορείς, με αποτέλεσμα να κατατεθεί άμεσα για διαβούλευση ο νέος αθλητικός νόμος. Η διαβούλευση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε

30 ή 40 ημέρες. 

Πέρα απ’ αυτό, το Υπουργείο εξασφάλισε 3 εκατ. ευρώ επιπλέον για το 2016. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν αποκλειστικά στη συντήρηση και την ανακατασκευή σταδίων σε όλη τη χώρα, για να εξαλειφθούν τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι αθλητές καθημερινά. 

Επιπλέον, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά γραφείο ΕΣΠΑ αποκλειστικά για τον αθλητισμό. Από αυτό μπορούν να διεκδικηθούν έως και 16 εκατ. ευρώ, προκειμένου να διατεθούν στις ανάγκες του αθλητισμού. Μάλιστα, ο Σταύρος Κοντονής ανέφερε πως μέχρι σήμερα υπήρχαν αντίστοιχα κονδύλια που έμεναν στο «ράφι», προαναγγέλλοντας έργα υποδομής που θα αποτελέσουν βάσεις για το «αύριο».

Πηγή: www.sport-fm.gr