Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2016 15:48

Δικηγόροι και Μηχανικοί έπαιξαν μπάσκετ για τους πλημμυροπαθείς

Γράφτηκε από τον

Παρουσία αρκετών θεατών που χειροκρότησαν θερμά όλους τους αθλητές έγινε το Σάββατο το βράδυ στο Κλειστό της Παραλίας το φιλικό μεταξύ Δικηγόρων και Μηχανικών, το οποίο ήταν αφιερωμένο στους πλημμυροπαθείς της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

 

Το ροζ φύλλο της νίκης πήραν οι τυπικά γηπεδούχοι Δικηγόροι με 47-44, όμως νικητές λόγω της ιδιαιτερότητας της συνάντησης θεωρούνται και οι δύο.

 

Την αναμέτρηση σφύριξαν οι Ρίζος και Καραμπάγιας.

 

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ (Γιαννακόπουλος): Καράμπελας, Αλεξόπουλος, Γκούνης, Μάρκος, Σκούλικας, Μακρής 11(3), Ξεροβασίλας 19(1), Πανταζόπουλος, Σταματόπουλος 4, Μάραντος 2, Βλαχονικολός 9, Α. Σκούλικας 2.

 

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (Κανάκης): Γιαννακόπουλος 7(2), Γεωργακόπουλος 3(1), Σταυρόπουλος, Μπουσούνης, Κανάκης 17, Γαϊτάνης 4, Παπαντωνίου 2, Παναγόπουλος, Γιατράκος 13.

 

Από το Σύλλογο των Μηχανικών ο Βασίλης Κουτραφούρης δήλωσε: "Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των δύο επιστημονικών Συλλόγων στο πλαίσιο μιας προσπάθειας ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της μεσσηνιακής κοινωνίας για τη στήριξη των πληγέντων από τις πλημμύρες συμπολιτών μας. Η καταμέτρηση των εσόδων από τον αγώνα θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα οπότε και θα ανακοινωθεί το ακριβές ποσό που συγκεντρώθηκε αλλά και ο τρόπος διάθεσης στους πληγέντες συνδημότες μας. Η φονική κακοκαιρία της 6ης Σεπτεμβρίου που έπληξε την περιοχή μας είχε ως αποτέλεσμα την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών αλλά και εκτεταμένες ζημιές σε κτήρια, επιχειρήσεις, οικίες και καλλιέργειες, θέτοντας σε δοκιμασία τους κατοίκους του νομού μας. Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας έχει εκδηλώσει από την πρώτη στιγμή τη συμπαράστασή του για τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας. Ο αγώνας ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών του συλλόγου, όπως: επικοινωνία με δήμους για την παροχή βοήθειας, στελέχωση κλιμακίων εθελοντών μηχανικών και επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές για τη διενέργεια μακροσκοπικών ελέγχων κτηρίων καθώς και κοινές δράσεις με άλλους φορείς με άλλους φορείς για την ανακούφιση και αποκατάσταση των πλημμυροπαθών. Κλείνοντας θέλω να τονίσω την άριστη συνεργασία μας με το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας για την υλοποίηση της χθεσινής δράσης και να ευχαριστήσω θερμά: Τους παίκτες/μέλη του συλλόγου μας οι οποίοι στο άκουσμα του φιλανθρωπικού σκοπού του αγώνα οργανώθηκαν ως ομάδα σε ελάχιστο χρόνο. Τον Αθλητικό Φορέα του δήμου για την παραχώρηση του Κλειστού Γηπέδου της Παραλίας για το χθεσινό παιχνίδι. Τους χορηγούς μας για την ευγενική προσφορά τους. Ιδιαιτέρως τις εκατοντάδες κόσμου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και με την παρουσία τους χθες μας τίμησαν και στήριξαν το σκοπό της διοργάνωσης. Ολοι απολαύσαμε έναν όμορφο αγώνα (ο οποίος άλλωστε κρίθηκε στα «σημεία») και ευελπιστούμε η συνέχεια αντίστοιχων με τη χθεσινή δράσεων να είναι ανάλογη".