Σάββατο, 28 Ιανουάριος 2017 17:50

ΕΥΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Στη Μεσσηνιακή Μάνη η πρώτη πεζοπορία της χρονιά

Γράφτηκε από τον

O πεζοπόροι του Ευκλή εξόρμησαν στην Μεσσηνιακή Μάνη και στα όμορφα χωριά της. Ήταν η πρώτη δράση της νέας χρονιάς που έγινε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου κατά την οποία κατέβηκαν το πετρόκτιστο και καλά διατηρημένο μονοπάτι από την Σαϊδόνα έως το Προάστιο.

Η ανακοίνωση του Ευκλή αναφέρει: "Οι πεζοπόροι στο διάβα τους συνάντησαν και θαύμασαν το πετρόκτιστο μονότοξο γεφύρι από το 1922, που ενώνει τα χωριά. Επίσης επισκέφτηκαν το Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στο Προάστιο, έμαθαν την ιστορία του και ξεναγήθηκαν σε αυτό από τον πατέρα Παναγιώτη Τζανέτο. Ένα σπουδαίο λατομείο του κ. Παν Χιουρέα, που δεν λειτουργεί πιά, συνάντησαν, εκεί που γινόταν η επεξεργασία του Πορόλιθου (Ποριά) στο χωριό Προάστιο. Όπου πολλά σπίτια της Μάνης έχουν χτιστεί με Πορόλιθο. Το χωριό Προάστιο ένα εξαίρετο δείγμα Μανιάτικης αρχιτεκτονικής περιηγήθηκαν στο τέλος. Θαύμασαν τους Ιερούς Ναούς των Εισοδίων της Θεοτόκου και τον Άγιο Νικόλαο. Ευχαριστούν θερμά το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, που πάντα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Συλλόγου και συνοδεύουν τους πεζοπόρους».

Στο Καρβέλι Ταϋγέτου κόβουν πίτα 

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου οι πεζοπόροι του Συλλόγου θα κόψουν την πίτα τους στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρβελαίων ''Η Παναγιά η Σιδηρόπορτα'', στο όμορφο χωριό του Ταϋγέτου, το Καρβέλι, μετά από μία πεζοπορία μέχρι το χωριό Λαδά.

Η πεζοπορία είναι περίπου 3ωρη, εύκολη και βατή σε μονοπάτι και προσφέρεται για όλους, ακόμα και για μικρά παιδιά. Η διαδρομή είναι κυκλική.

H ανακοίνωση του Ευκλή αναφέρει: 

«Θα θαυμάσουμε στο διάβα μας το δίτοξο, πετρόκτιστο Λαδοκαρβελιώτικο γεφύρι καθώς και τον Καταράκτη του Βυρού.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Λαδά, κ. Μιχαήλ Αντωνόπουλος θα μας ξεναγήσει στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού καθώς και στο προσωπικό του Μουσείο.Επίσης θα μας ενημερώσει για την ''Κουτσαβίτικη Φορεσιά''.

Ευχαριστούμε θερμά, την Διοίκηση και τον πρόεδρο κ Ιωάννη Ίσσαρη του Συλλόγου Καρβελαίων, που θα μας φιλοξενήσουν στην Πολιτιστική Αίθουσα, ώστε να κόψουμε την πίτα μας (βρίσκεται δίπλα από την Πλατεία του χωριού), που με φροντίδα θα ετοιμάσουν για εμάς.

Το ραντεβού μας είναι στις 9:00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Αριστομένους 56, (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) και η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ.αυτ/τα (κόστος 5 ευρώ για την βενζίνη).

Θα προσφέρουμε δωρεάν φαγητό και κρασάκι.....

θα έχουμε κλήρωση πλούσιων δώρων......

Θα ακούσουμε από δύο φίλους, που θα παίξουν μπουζούκι και κιθάρα ωραία χορευτικά τραγούδια.....

Να ετοιμαστούμε όλοι για μία ''γλετζέδικη'' ημέρα, απ'αυτές που ο Ευκλής και οι άνθρωποί του ξέρουν, να διοργανώνουν.!!!

Πληροφορίες στην κ. Ελένη Οικονομοπούλου (Α' Αντιπρόεδρος και έφορος δημοσιων σχέσεων) στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 και 6974252232.

 

Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά σ' όλους».

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ