Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 18:11

Η "μαγική πετσέτα" των εργατών για το Κατάρ 2022

Γράφτηκε από τον
Η "μαγική πετσέτα" των εργατών για το Κατάρ 2022

Οι εργασίες στο Κατάρ για τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2022 συνεχίζονται υπό θερμοκρασία 45 βαθμών Κελσίου και η κυβέρνηση επιστράτευσε τη "μαγική πετσέτα" ως μέτρο προστασίας για τους εργάτες.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα διεξαχθεί στο Κατάρ από την 21η Νοεμβρίου έως και τη 18η Δεκεμβρίου. Χειμώνα δηλαδή, μιας και η διεξαγωγή το καλοκαίρι (όπως είθισται) θα εγκυμονούσε κινδύνους για την υγεία αθλητών και φιλάθλων.

Οι εργασίες στην αραβική χώρα για τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2022 συνεχίζονται αυτή την εποχή αμείωτα, με τους εργάτες να δουλεύουν υπό θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου (την Πέμπτη 13/7 η ανώτατη θα φθάσει στους 45 βαθμούς) και την εργασία υπό αυτές τις αντίξοες μετεωρολογικές συνθήκες να εγκυμονεί κίνδυνο για την υγεία τους.

Η κυβέρνηση του Κατάρ επιστράτευσε τη "μαγική πετσέτα". Αυτός ο όρος έχει προσδοθεί στην κρύα πετσέτα, την οποία φορούν οι εργάτες είτε στο λαιμό, είτε στο κεφάλι, είτε στο μπράτσο και η οποία κατεβάζει τη θερμοκρασία στο σώμα στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι 10 χιλιάδες πετσέτες που έχουν μοιραστεί δεν εμποδίζουν τον εργαζόμενο να εκτελέσει την εργασία του και προσφέρουν προστασία απέναντι στη ζέστη.

Πηγή: sport24.gr