Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 15:15

Η δάδα των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων στο Elite City Resort

Γράφτηκε από τον
Η δάδα των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων στο Elite City Resort

 

Eνα νέο απόκτημα κοσμεί εδώ και λίγες μέρες την έκθεση “Κειμήλια Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων”, που φιλοξενείται από τον Απρίλιο του 2013 στο ξενοδοχείο Elite City Resort και είναι ανοικτή στο κοινό.

Ο συλλέκτης Τάσος Παπαδόπουλος, παρέδωσε στον διευθυντή του ξενοδοχείου.Νίκο Μαλαπέτσα, τη δάδα της 23ης χειμερινής Ολυμπιάδας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη PyeongChang, στην Νοτια Κορέα.

Η ύψους 700 χιλιοστών δάδα αντιπροσωπεύει το ύψος της διοργανώτριας πόλης, η οποία βρίσκεται 700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στην βορειοανατολική πλευρά της Νότιας Κορέας. Κυρίαρχα χρώματα είναι το λευκό, που συμβολίζει το χιόνι και τον πάγο, και το χρυσό που συμβολίζει τη λαμπαδηδρομία, στην οποία θα πάρουν μέρος 7.000 λαμπαδηδρόμοι. Η δάδα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε η φλόγα να παραμένει αναμμένη υπό διάφορες καιρικές συνθήκες, λαμβάνοντας υπόψη τους δυνατούς ανέμους και την έντονη χιονόπτωση που μπορεί να συναντήσουν οι λαμπαδηδρόμοι στη Ν. Κορέα.

Οι πέντε αιχμές της δάδας σχηματίζουν στο πάνω μέρος τον αστερίσκο που υπάρχει και στο λογότυπο της 23ης Χειμερινής Ολυμπιάδας και αντιπροσωπεύει το πνεύμα του αθλητισμού που συνδέει φυλές, έθνη, θρησκείες, φύλα και πολιτισμούς, καθώς και τις πέντε ηπείρους που συμμετέχουν με πάθος στους αγώνες.

Για οργανωμένες ξεναγήσεις σχολείων, συλλόγων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 27210 22434.