Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2018 18:22

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 3-0: “Ζωντανός” στη μάχη της παραμονής (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 3-0: “Ζωντανός” στη μάχη της παραμονής (φωτό)

 

“Ζωντανός” στη μάχη της παραμονής έμεινε ο Ολυμπιακός Καλαμάτας που αναδείχθηκε νικητής με σκορ 3-0 στον “τελικό” με το Ασπρόχωμα.

Οι “ερυθρόλευκοι” έτσι μείωσαν στον ένα βαθμό τη διαφορά από τον χθεσινό τους αντίπαλο που βρίσκεται στη... σωτήρια 13η θέση και μάλιστα υπερτερούν και σε πιθανή ισοβαθμία, μιας και στο ματς του πρώτου γύρου είχαν χάσει με 3-2 στο Ασπρόχωμα.

Πλέον στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν όλα είναι ανοικτά στην υπόθεση παραμονή και το πιθανότερο είναι η 3η ομάδα που θα αποχαιρετήσει την κατηγορία μετά τον Μιλτιάδη και την Αναγέννηση να γίνει γνωστή την τελευταία αγωνιστική!

Οσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι που παρακολούθησαν πάνω από 200 θεατές,

η ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου ήξερε ότι αν δεν κέρδιζε θα αποχαιρετούσε σε μεγάλο βαθμό την κατηγορία και έπαιξε με μεγαλύτερο πάθος για τη νίκη.

Ηταν ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Ολυμπιακό να είναι πιο αποτελεσματικός, με συνέπεια να έχει “καθαρίσει” το ματς μετά από μία ώρα αγώνα.

Το Ασπρόχωμα από την άλλη με αρκετούς νεαρούς στη σύνθεση του, δεν ήταν έτοιμο για ένα τόσο σημαντικό ματς και είναι χαρακτηριστικό πως δεν δημιούργησε ούτε μια ευκαιρία σε 90 λεπτά!

Με... βολέ Μάλαμα το 1-0 στο 35’

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας σημειώθηκε στο 5’ με την κεφαλιά του Κολιού ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Χρονόπουλου να πηγαίνει στην αγκαλιά του Μαυροειδέα.

Οι γηπεδούχοι κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν στο γκολ στο 35’ με ένα βολέ από πλάγια θέση του Μάλαμα που έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία, με τον Μαυροειδέα να είναι εκτός εστίας μετά από έξοδο που επιχείρησε.

Σκόραραν Αναγνωστόπουλος

και Χρονόπουλος στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να ελέγχει τον ρυθμό και έφτασε στο 2-0 στο 55’... Ο Μάρης με δυνατό βολέ βρήκε τον Αναγνωστόπουλο ο οποίος έφυγε στην κόντρα, βγήκε νικητής στη μονομαχία με τον Χριστόπουλο και με φαλτσαριστό σουτ ενώ έπεφτε έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μαυροειδέα.

Το τρίτο γκολ που έκρινε και τον νικητή σημειώθηκε στο 61’ με τον Αναγνωστόπουλο να κάνει ωραία ενέργεια από αριστερά και να σερβίρει για τον Χρονόποπουλο που με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το τελικό 3-0.

Σε εκείνο το σημείωσε τελείωσε και το ματς, με το Ασπρόχωμα να μην έχει την ψυχολογία και τον τρόπο να αντιδράσει και τον Ολυμπιακό να κάνει διαχείριση του ματς, χωρίς να επιδιώκει ένα τέταρτο γκολ.

Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του Μπλάνα και των βοηθών του Τσίρμπα και Κασκάνη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μάρης, Βέλμαχος (69’ Μαγουλιανίτης), Τσαναλίας (80’ Κακαλέτρης), Γαβράς, Κολιός, Ζέππος, Μπέρμπερη, Κ. Μάλαμας, Αλεξανδρόπουλος, Αναγνωστόπουλος (62’ λ. τρ. Μπαζάνης), Χρονόπουλος (75’ Μιχαλέας).

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Μαυροειδέας, Μπούρδος, Παπανικολόπουλος, Γυφτέας, Κανανάι (63’ Ηλιόπουλος), Χριστόπουλος, Σακκάς (69’ Τσαγκλής), Ζαφειρόπουλος, Παχτίτης (60’ Μυστριώτης), Μουράτι, Μπεκιάρης.