Πέμπτη, 10 Μάιος 2018 12:32

Ο αθλητισμός έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Ο αθλητισμός έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο (φωτό)

 

Το κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν για άλλη μια φορά οι άνθρωποι του αθλητισμού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, για να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπο μας να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας δέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και έδωσαν την Τρίτη το βράδυ φιλικό αγώνα με σκοπό να συγκεντρώσουν έσοδα, τα οποία δόθηκαν στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Μπάκα, ώστε αυτός να βοηθήσει την 18χρονη κόρη του Ολγα να κάνει μεταμόσχευση νεφρού (μάλιστα ο ίδιος θα δώσει το νεφρό του), μιας και από 6 ετών πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

Απλοί άνθρωποι, η διοίκηση της ΕΠΣΜ, εν ενεργεία και μη παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και διαιτητές, παράγοντες ομάδων, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης βρέθηκαν προχθές στο δημοτικό γήπεδο “Παναγιώτης Μπαχράμης” και εκδήλωσαν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους, όχι μόνο συμμετέχοντας στο παιχνίδι, αλλά ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, αγοράζοντας εισιτήρια.

Λίγο πριν ξεκινήσει το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ και τους παλαίμαχους της Καλαμάτας, ο πατέρας της Ολγας, ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν, ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας της κόρης του και στη συνέχεια το λόγο πήραν ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης, εκ μέρους των παλαιμάχων της Καλαμάτας ο πρόεδρος Μανώλης Θεοδώρου και από το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Μεσσηνίας ο πρόεδρος Παναγιώτης Κουφαλάκος. Οι οποίοι ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι είναι κοντά σε τέτοιες προσπάθειες που έχουν σκοπό τη βοήθεια και στήριξη κάθε συνανθρώπου μας που σε κάποια στιγμής της ζωής του έρχεται αντιμέτωπος με προβλήματα υγείας. Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας κέρδισαν την ομάδα του Σωματείων Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ με 4-2.

Στο σκορ προηγήθηκε η ομάδα της ΔΕΥΑΚ, μόλις στο 4ό λεπτό με διαγώνιο σουτ του Καλατζή. Δύο λεπτά μετά ο Αθανασόπουλος με σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 14’ ο Δρούγας βρήκε στη μικρή σχεδόν περιοχή τον Λακριντή και αυτός με πλασέ έκανε το 1-2. Στο 23’ ο Δρούγας τροφοδότησε τον Λακριντή και αυτός αμέσως πάσαρε στον Αθανασόπουλο, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-3. Στο 43’ ο Αθανασόπουλος με σουτ σημείωσε το 1-4. Το τελικό 2-4 διαμόρφωσε στο 54’ ο Κουφαλάκος με εύστοχο κτύπημα πέναλτι, το οποίος κέρδισε νωρίτερα ο Μάλαμας σε ανατροπή του από τον Σωτηρόπουλο.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Νίκος Κοσσάρης με βοηθούς διαιτητές τους νεαρούς Παναγιώτη Κομπιλίρη και Γιώργο Ρουμελιώτη.

Ο Δημήτρης Μάλαμας προπονητής και παίκτης της ομάδας του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ χρησιμοποίησε στην αρχική 11άδα τους Παναγιώτη Αναστασόπουλο, Δημήτρη Κότση, Παναγιώτη Δεικτάκη, Δημήτρη Αναστασόπουλο, Κώστα Μίντζηρα, Βασίλη Μπακέα, Παναγιώτη Κουφαλάκο, Βασίλη Λυμπερόπουλο, Ηλία Δουρούμη, Χρήστο Καλατζή, Γιώργο Ντόγκα. Επαιξαν και οι Θανάσης Τριάντος, Βασίλης Ξυνός, Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης, Τζίμης Αναστασόπουλος, Παναγιώτης Μπολέτης, Κώστας Δρούγας, Κώστας Καρύγιαννης, Δημήτρη Γιακουμής, Βασίλης Κουτσοπέτρος, Δημήτρης Μάλαμας.

Ο προπονητής της Καλαμάτας Νικήτας Παπανικολόπουλος χρησιμοποίησε στην αρχική 11άδα τους Γιώργο Φάββα, Γιώργο Κορομηλά, Κώστα Μπιζίμη, Κώστα Παλαμάρα, Αντώνη Μαυρέα, Βασίλη Μπλέτσα, Τάσο Χατζηαγγελή, Θανάσης Λακριντής, Παναγιώτης Δρούγας, Γιάννης Αθανασόπουλος, Αγγελος Σκαφιδάς. Επαιξαν και οι Νίκος Μουλατσιώτης, Κώστας Ανδριανόπουλος, Γιάννης Σταυριανέας, Γιώργος Σωτηρόπουλος, Γιώργος Γρηγορόπουλος, Ηλίας Φράγκος, Κώστας Λίβας.