Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 11:35

Ημερίδα αθλοπαιδείας στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

 

Μια μοναδική αθλητική εμπειρία έζησαν την Παρασκευή 200 περίπου μαθητές από το δημοτικό Μονεμβασιάς, το γυμνάσιο Αρφαρών και το δημοτικό, το γυμνάσιο και το γενικό λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, καθώς συμμετείχαν στην 2η πανελλήνια ημερίδα αθλοπαιδείας κλασικού αθλητισμού στο στάδιο της Μεσσήνης.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Μεσσηνίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.  Μαθητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν λοιπόν από νωρίς το πρωί με σκοπό να συμμετέχουν στην αναβίωση αρχαίων αγωνισμάτων στον φυσικό τους χώρο.

Ύστερα από ένα σύντομο καλωσόρισμα από τον γενικό διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Φώτη Μπουγά, δόθηκε το σύνθημα της έναρξης των αγώνων και οι αθλητές πήραν τις θέσεις τους στα εξής αγωνίσματα: Δρόμος 1 σταδίου, Δρόμος 2 σταδίων, Δρόμος 4 σταδίων (για μαθητές γυμνασίων και λυκείων), μήκος άνευ φοράς και ρίψη λίθου-σφαίρας.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας σε όλους τις πιο γλυκές αναμνήσεις. Μικροί και μεγάλοι γέμισαν το Στάδιο, όπως στην αρχαιότητα που κανείς δεν έχανε το αθλητικό θέαμα υψηλών επιδόσεων, με 200 περίπου μαθητές, όπως προαναφέραμε να αγωνίζονται και ακόμη περισσότερους θεατές να τους εμψυχώνουν. Οι διοργανωτές συγχαίρουν και ευχαριστούν τα  σχολεία που έλαβαν μέρος στους αγώνες,, τα στελέχη της Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Μεσσηνίας για την πολύτιμη βοήθειά τους πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων, καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Ιδιαίτερα δε ευχαριστούν τους εθελοντές μαθητές του γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά για την πολύτιμη βοήθειά τους στην διεξαγωγή των αγώνων.