Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018 15:10

Κάθε χρόνο επιτυχίες για το 3ο Λύκειο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Για 4η συνεχόμενη χρονιά τα αγόρια του 3ου Λυκείου Καλαμάτας αναδείχθηκαν πρωταθλητές Μεσσηνίας στο σχολικό πρωτάθλημα βόλεϊ, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση που θέλει το 3ο Λύκειο (Παραλίας) να κατακτά κάθε χρόνο ένα τουλάχιστον τίτλο στα ομαδικά αθλήματα, ενώ δεν λείπουν επιτυχίες και στα ατομικά.

Πολιτόπουλος: "Συνδυάζουμε μάθηση και αθλητισμό"

“Το σχολείο ματς, είναι από τα 3 καλύτερα στην Καλαμάτα με πάρα πολλές επιτυχίες σε όλες τις σχολές. Συνδυάζουμε μάθηση και αθλητισμό”, λέει ο Χρήστος Πολιτόπουλος, καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα ποδόσφαιρο. Ο παλιός διαιτητής Α1 στο μπάσκετ και αθλητής του βόλεϊ, με αφορμή τη λήξη της σεζόν έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, τονίζοντας ότι: “Κάθε χρόνο το σχολείο μας έχει παιδιά – αθλητές που διακρίνονται σε ατομικά -ομαδικά αθλήματα. Το μόνο που κάνω είναι να αξιοποιώ τα παιδιά και να τα αναδεικνύω. Πέρα από ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, είχαμε επιτυχίες και σε ατομικά αθλήματα με αποκορύφωμα την επιτυχία της Σταυρούλας Λουκαρέα στην κολύμβηση που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους παγκόσμιους σχολικούς αγώνες”.

Ο κ. Πολιτόπουλος θυμήθηκε ότι “Το 2003-04 με τον Παπασταθόπουλο είχαμε πάρει στο ποδόσφαιρο την τρίτη θέση στην Ελλάδα στην τελική φάση στα Γιαννιτσά. Το 2012-13 ήμασταν τρίτοι στο μπάσκετ και πέρυσι 3οι πανελληνιονίκες στα αγόρια στο βόλεϊ. Φέτος βγήκαμε πάλι πρωταθλητές Μεσσηνίας στα αγόρια, αλλά μας ανάγκασαν να μην προχωρήσουμε όταν ζητήσαμε αναβολή των αγώνων γιατί οι δύο Χανδρινοί έλειπαν με την Εθνική για προετοιμασία στην Κάρυστο”.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έρευνα που έκαναν οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας στο αρχείο της “Ε” οι τίτλοι στη Μεσσηνία από το 2002 μέχρι σήμερα είναι 12 στο μπάσκετ, 9 στο βόλεϊ και 2 στο ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα η ομάδα μπάσκετ αγοριών έχει αναδειχθεί 10 φορές πρωταθλήτρια Μεσσηνίας και αυτή των κοριτσιών δύο φορές.

Στο βόλεϊ τα αγόρια έχουν πάρει τον τίτλο 4 φορές και τα κορίτσια 5, ενώ στο ποδόσφαιρο το 3ο μετρά δύο πρωταθλήματα.

Ο κ. Πολιτόπουλος πάντως έχει όρεξη για νέες επιτυχίες, καθώς όπως λέει: “ Αισθάνομαι ότι έχω ακόμα να δώσω πολλά και όταν είμαι μαζί με τα παιδιά ανανεώνομαι. Τους δίνω τις γνώσεις και την εμπειρία μου και παίρνω από τη νιότη τους δύναμη”.