Τετάρτη, 10 Οκτώβριος 2018 13:26

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ "Ε": Υποσχέσεις για αθλητικά έργα από τον Βασιλόπουλο

Γράφτηκε από τον
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ "Ε": Υποσχέσεις για αθλητικά έργα από τον Βασιλόπουλο

 

Στο στάδιο της ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν τα αθλητικά δρώμενα της Καλαμάτας, βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο νέος πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Ηδη από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του, έχει ενημέρωση από τον πρώην πρόεδρο Νίκο Μπασακίδη και τους υπαλλήλους του Αθλητικού Οργανισμού.

Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Βασιλόπουλος παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι θα επισκεφθεί τος αθλητικούς χώρους ώστε να καταγράψει τα όποια προβλήματα υπάρχουν και σιγά-σιγά θα προχωρήσει στην επίλυση τους. Οι επισκέψεις στους αθλητικούς χώρους θα ξεκινήσουν το πιο πιθανό από την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα μίλησε για την πορεία των ποδοσφαιρικών ομάδων του Απόλλωνα Καλαμάτας και του Εθνικού Καλαμάτας, στα οποία παρέχει πολύπλευρη στήριξη.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Βασιλόπουλος επιστρέφει σε μια γνώριμη γι’ αυτόν θέση, στην οποία είχε βρεθεί προ 5ετίας, παρουσιάζοντας τότε αξιόλογο έργο.

- Πριν από λίγες ημέρες αναλάβατε τη θέση του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας. Εχετε προλάβει να ενημερωθείτε από τον προκάτοχό σας για θέματα που αφορούν σε αθλητικούς χώρους, εκδηλώσεις ή άλλα γεγονότα, στα οποία θα πρέπει να δοθούν λύσεις είτε άμεσα, είτε στο προσεχές διάστημα;

“Την προηγούμενη εβδομάδα και αυτή που διανύουμε βρισκόμαστε στο στάδιο της ενημέρωσης για όλα τα θέματα, τόσο από τον πρώην πρόεδρο Νίκο Μπασακίδη, αλλά και τους υπαλλήλους του αθλητικού οργανισμού”.

- Ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στους αθλητικούς χώρους, τα γήπεδα, τα προπονητήρια, αλλά και τους χώρους άθλησης για το κοινό; Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα από την ενημέρωση που έχετε έως τώρα;

“Πλήρη εικόνα δεν έχω, αλλά ορισμένα αφορούν τις ζημιές που έγιναν από τον κυκλώνα "Ζορμπάς" και έχουν προτεραιότητα. Σιγά-σιγά θα έχω ολοκληρωμένη εικόνα από όλους τους χώρους. Σίγουρα θα κοιτάξουμε όλους τους αθλητικούς χώρους και όταν καταγραφούν όλα θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα αρχίσει το τρέξιμο”.

- Εχετε την πλήρη στήριξη του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα για να προχωρήσετε σε παρεμβάσεις ώστε να ολοκληρωθούν έργα στους αθλητικούς χώρους για να παραδοθούν προς χρήση στους αθλούμενους και στο κοινό της πόλης;

“Για να με προτείνει ο δήμαρχος για αυτή τη θέση έχω σίγουρα την πλήρη στήριξη του”.

- Τι γίνεται με τα έργα ανακατασκευής και βελτίωσης στα δημοτικά γήπεδα “Π. Μπαχράμης”, Λεΐκων και του Απόλλωνα;

“Πιστεύω επί προεδρίας μου να ολοκληρωθούν τα έργα στα γήπεδα των Λεΐκων, του Απόλλωνα, καθώς και σε αυτά του Πλατύ, της Αμφειας και της Θουρίας. Αυτά πρέπει να υλοποιηθούν σε χρονικό ορίζοντα 10 με 12 μήνες”.

- Επίσης με τη μελέτη που έχει υποβάλλει η Ομόνοια στο δήμο Καλαμάτας για κατασκευής σκέπαστρου στις κερκίδες, τι νέα έχουμε;

“Εχω ακούσει πως οι άνθρωποι της Ομόνοιας έχουν υποβάλει μία μελέτη στο δήμο σχετικά με το σκέπαστρο. Το σωστό θα ήταν να εισηγηθούν στο δήμο τη μελέτη και μετά εμείς να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου. Παρόλα αυτά εμείς θα κοιτάξουμε τη μελέτη και θα μιλήσουμε με την διοίκηση της Ομόνοιας για να δούμε πως θα το φτιάξουμε”.

- Τα έργα στο δημοτικό στάδιο πότε θα ξεκινήσουν και τι εργασίες προβλέπεται να γίνουν;

“Στο δημοτικό στάδιο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ταρτάν. Είναι ένα έργο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του δήμου και θα υλοποιηθεί. Ορισμένες εργασίες στους χώρους του σταδίου έχουν γίνει. Βέβαια, όπως προανέφερα για τα έργα σε όλους τους αθλητικούς χώρους θα επισκεφθούμε και θα καταγράψουμε τα προβλήματα ώστε να μπορέσουμε να τα βελτιώσουμε. Αυτό άλλωστε είχε γίνει και στην προηγούμενη θητεία μου. Σε ότι αφορά τα άλλα γήπεδα έχουμε μια πρώτη εικόνα κάποιων προβλημάτων. Θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο γήπεδο Ασπροχώματος σε ότι αφορά το φωτισμό, στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας (πρώην Σφαγείων), θα κοιτάξουμε και τον τάπητα που παρουσιάζει κάποια προβλήματα. Ηδη έχουμε καλέσει τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες βελτίωσης. Επίσης και στα άλλα γήπεδα θα γίνουν εργασίες, της Σπερχογείας και στο “Π. Μπαχράμης”, όπου θα γίνουν βελτιώσεις στον τάπητα τους”.

- Σχετικά με τα κλειστά γήπεδα, που χρησιμοποιούν οι ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ ποια είναι η ενημέρωση σας;

“Εχουμε δύο κλειστά γήπεδα, την Τέντα και αυτό στο δημοτικό στάδιο και πολλές ομάδες που θέλουν ώρες προπόνησης, αλλά και για τους επίσημους αγώνες τους. Είναι πολλές οι ομάδες με δύο γήπεδα ουσιαστικά και ένα προπονητήριο, αυτό του Πολυκλαδικού. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να τα βολέψουμε όλα”.

- Είστε και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΜ. Θα υπάρξει συνεργασία για βελτίωση των συνθηκών στα γήπεδα της πόλης, καθώς επίσης και για άλλα θέματα;

“Στο θέμα αυτό ανάμεσα σε Αθλητικό Οργανισμό και ΕΠΣΜ θα υπάρξει συνεργασία σε ότι χρειαστεί και αφορά είτε τις ομάδες είτε τα γήπεδα”.

- Με τα σωματεία υπάρχει διάθεση για συνεργασία;

“Εχουμε διάθεση για συνεργασία με όλα τα σωματεία, τόσο για τα γήπεδα, αλλά και σε ότι άλλο χρειαστεί”.

- Ποια είναι η άποψη σας για τον Απόλλωνα Καλαμάτας;

“Νομίζω ότι η ομάδα πηγαίνει καλά με νεαρούς παίκτες και χωρίς πολλά έξοδα. Είναι μια ομάδα που απαρτίζεται από νεαρούς παίκτες, όχι πολυέξοδη. Είναι ένα υγιές κομμάτι, διοίκησης, προπονητικού τιμ και παικτών. Παίζει καλό ποδόσφαιρο και ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα”.

Αποσύρεται η ανδρική

ομάδα του Εθνικού Καλαμάτας

Οσον αφορά τον Εθνικό Καλαμάτας, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε για το γυναικείο τμήμα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής, ενώ τόνισε ότι το ανδρικό αποσύρεται από το πρωτάθλημα της Β’ τοπικής.

“Σε ότι αφορά το γυναικείο τμήμα προχωράμε δυνατά και με στόχο ότι καλύτερο προκύψει. Η ομάδα απέδειξε στην προηγούμενη κατηγορία ότι ήταν αρκετά καλή και γιατί όχι να μη συνεχίσει το ίδιο και τη νέα χρονιά. Εχουν γίνει τρεις σημαντικές προσθήκες και ευελπιστούμε να πάμε το ίδιο καλά. Παράλληλα με το γυναικείο τμήμα ασχολούμαστε και με την υποδομή, καθώς υπάρχει η ακαδημία που διαθέτει τμήματα αγοριών και κοριτσιών. Οσο για την ανδρική ομάδα θα σταματήσει τη λειτουργία της για τη φετινή χρονιά. Αποσύρεται από το πρωτάθλημα, υπεύθυνος της ομάδας ήταν ο κ. Λιάππας, ο οποίος την εγκατέλειψε”.