Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2019 13:58

Ακουσε τα προβλήματα και δεσμεύτηκε για έργα ο Συναδινός στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Ακουσε τα προβλήματα και δεσμεύτηκε για έργα ο Συναδινός στη Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία βρέθηκε χθες ο γ.γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός ο οποίος είχε συναντήσεις με φορείς του αθλητισμού και το βράδυ ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στο νομό μας με ομιλία στο ξενοδοχείο “Rex” στην Καλαμάτα.

Ο κ. Συναδινός μίλησε για τον αθλητισμό του σήμερα και του αύριο, τα προβλήματα που υπάρχουν και τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες για υλοποίηση έργων ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους εκπροσώπους σωματείων που είχαν γεμίσει την αίθουσα.

Στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε και στο θέμα του ταρτάν στο Στάδιο που είπε ότι έχει τελειώσει τονίζοντας χαρακτηριστικά “νισάφι πια μετά από 20 χρόνια μια πόλη σαν την Καλαμάτα να μην έχει ένα καλό ταρτάν”. Σημείωσε ακόμη ότι στην Καλαμάτα θα γίνει κατασκευή προπονητηρίου στο Δημοτικό Στάδιο προϋπολογισμού 424.000 ευρώ μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Μαζί του ήταν ο Μεσσήνιος βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας ενώ εκ μέρους του δημάρχου τον καλοσώρισε ο Νίκος Μπασακίδης. Χαραιτιισμούς απεύθυναν ο παράγοντας του Μεσσηνιακού Δημήτρης Πουλόπουλος και ο πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας, ενώ για τον αθλητικό τουρισμό μίλησε ο Παναγιώτης Στέφανος.

Στο πάνελ μαζί του ήταν ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Βασιλόπουλος ενώ την συζήτηση συντόνισε ο Γιάννης Ηλάδης.

Ηλεκτροφωτισμός και

στέγαστρο στο Στάδιο Μεσσήνης

Χθες το πρωί ο Ιούλιος Συναδινός, συνοδευόμενος από τον Μεσσήνιο βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη στο Δημαρχείο Μεσσήνης. Εκεί ενημερώθηκε για την πορεία των έργων στον δήμο και έκανε γνωστή τη σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γεωργίου Βασιλειάδη για υποβολή στο «Φιλόδημος ΙΙ» δύο ακόμη έργων, τον ηλεκτροφωτισμό του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης προϋπολογισμού 229.794,23 ευρώ και την κατασκευή στεγάστρου στην κερκίδα στο ίδιο γήπεδο προϋπολογισμού 137.881,67 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης επισήμανε ότι πρέπει να ακολουθήσει η τοποθέτηση ταρτάν ενώ ο Γενικός Γραμματέας απάντησε ότι αυτό που χρειάζεται είναι να ετοιμαστεί η μελέτη, ώστε το έργο να ξεκινήσει αμέσως όταν παραδοθούν τα δύο υποέργα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης Γωγώ Παναγοπούλου, Ανδρέας Τράκας, Αναστάσιος Τσερπές, Νίκος Ξενόγιαννης, Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, Χρήστος Καρύδης και δημοτικοί σύμβουλοι.