Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2019 12:32

Γήπεδο τένις στον Διαφορο-ΖΩ από τον Δήμο Καλαμάτας (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Γήπεδο τένις στον Διαφορο-ΖΩ από τον Δήμο Καλαμάτας (φωτό)

 

Τα κλειδιά του γηπέδου αντισφαίρισης για ΑΜΕΑ που βρίσκεται στην οδό Ευαγγελιστρίας και Νέδοντος στην Καλαμάτα, παρέδωσε στον Αθλητικό Σύλλογο Διαφορο-ΖΩ ο Δήμος Καλαμάτας.

Το γήπεδο ανακατασκευάστηκε (μπήκαν τουαλέτες, αποδυτήρια και θέση πάρκινγκ) για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των αθλητών με αναπηρία και χθες το απόγευμα έγινε η επίσημη τελετή παράδοσης, στην οποία ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, έδωσε τα κλειδιά στον πρόεδρο του Διαφορο-ΖΩ Γιώργο Λαζαρίδη.

“Είναι μια συμβολική στιγμή. Εχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον Γιώργο Λαζαρίδη, που είναι ένας αγωνιστής και χάρη στις δικές του προτάσεις η Καλαμάτα έχει γίνει πρωτοπόρος πόλη της Πελοποννήσου όσον αφορά τα έργα για ΑΜΕΑ”, δήλωσε ο Π. Νίκας, και αναφέρθηκε σε μια σειρά παρεμβάσεων.

“Βάλαμε ράμπες στην πόλη με χρηματοδότηση από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, νοικιάζουμε το ιεροσπουδαστήριο στην οδό Αγ. Γεωργίου, που θα είναι το στρατηγείο των ΑΜΕΑ. αλλά και το μισό κτίριο της οδού Θουκιδίδου (παλιό δημαρχείο), για άτομα που πάσχουν από αλτσχάιμερ, το υπερσύγχρονο ειδικό δημοτικό σχολείο απέναντι από την Τέντα, ενώ θα μπουν και τρία ακόμα Seatrak στην παραλία.

Αυτό είναι ένα βήμα, απέχουμε ακόμα πολύ αυτό που θέλουμε να πετύχουμε και πρέπει να γίνουν πολλές προσπάθειες. Εκτός από χρήματα, συνεργασία, πρέπει να υπάρχει και καλή διάθεση και συνεργασία”.

Ο πρόεδρος του Διαφορο-ΖΩ Γιώργος Λαζαρίδης από την πλευρά του δήλωσε: “Χαίρομαι που βλέπω τόσο κόσμο σήμερα (σ.σ. χθες) σε αυτό το γήπεδο και όταν βλέπω την Καλαμάτα να προχωρά και να γίνεται φιλική στους ανθρώπους με αναπηρία. Θέλουμε να γίνει πόλη – πρότυπο”. Ο πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο έδωσε στο δήμαρχο και υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου μια μπλούζα του τένις, γιατί όπως είπε, έχει πολύ αγώνα μπροστά του.

Τέλος ο Νίκος Καραλής, πρόεδρος της περιφερειακής ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Πελοποννήσου σημείωσε ότι η περιφέρεια που ιδρύθηκε το 2013 είναι πλέον η πρώτη περιφέρεια γιατί υπάρχει ενότητα και έπλεξε το εγκώμιο του Λαζαρίδη για τον μεγάλο αγώνα που έχει κάνει για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ.