Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2019 15:38

ΕΡΑΝΗ: Τέσσερα αθλητικά έργα ζητούν στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον

 

Η διεκδίκηση αθλητικών υποδομών στην πόλη τους τα Φιλιατρά επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου από το γενικό γραμματέα της Εράνης, υπεύθυνο καλαθοσφαίρισης Γιώργο Γριβοκωστόπουλο, καταγγέλλοντας παράλληλα αδράνεια της δημοτικής αρχής με βολές κατά του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα για τη στάση του στα θέματα αυτά.

Σημείωσε πως για την πόλη τέσσερις είναι οι βασικές διεκδικήσεις, η δημιουργία κλειστού γηπέδου, γηπέδου μπιτς βόλεϊ, η κατασκευή ταρτάν στο στάδιο και ο φωτισμός του. Απέδωσε ευθύνες στη δημοτική αρχή που δεν έχουν προωθηθεί τα θέματα αυτά, κατήγγειλε το Τοπικό Συμβούλιο ότι δεν συνεδρίασε για να συζητηθούν, ενώ απέδωσε στο δήμαρχο εκφράσεις που φέρεται να έχει πει στον κ. Χαρίτση «πού πας να ρίξει τόσα χρήματα στην ερημιά».

Ξεκινώντας η συνέντευξη που δόθηκε παρουσία εκπροσώπων συλλόγων της πόλης, αναφέρθηκε καταρχήν στη μη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου λέγοντας πως “δεν έγινε δεκτό το αίτημά μας για συνεδρίαση, με αιτιολογικό ότι δεν έχουν αρμοδιότητα, χωρίς όμως να το πουν γραπτώς. Και σήμερα προσκλήθηκαν αλλά δεν ήρθε κανένας”.

Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε σε ένα ζήτημα για την ομαλή πρόσβαση στο σχολικό χώρο του Γυμνασίου όπου γίνονται προπονήσεις, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να μην τους δίνεται κλειδί από το δήμο που έχει την αρμοδιότητα για το χώρο, για δίοδο από την ανατολική είσοδο, ώστε με ασφάλεια να πηγαίνουν τα παιδιά να αθλούνται.

Συνεχίζοντας είπε ότι “τον τελευταίο καιρό υπάρχει η τάση να δημιουργηθεί αντιπαλότητα μεταξύ των πόλεων. Δεν υπάρχει έχθρα μεταξύ των πολιτών. Είναι συγκεκριμένα τα άτομα που διοικούν και παίρνουν αποφάσεις, δεν θα πέσουμε εμείς στο τριπάκι να έρθουμε σε αντιπαλότητα. Οπου υπάρχει αθλητισμός υπάρχει υγεία και ό,τι γίνεται σε κάθε πόλη είναι καλό και να υποστηρίζεται από όλους”.

Αναφέρθηκε στις επαφές που ξεκίνησαν σαν ομάδα με τον κ. Χαρίτση και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη φτιάχνοντας έναν φάκελο με τις ελλείψεις αθλητικών υποδομών στα Φιλιατρά και σε διπλανές πόλεις. Είχαν θετική αντιμετώπιση, όπως είπε, και πρότειναν κλειστό γυμναστήριο στα Φιλιατρά, φωτισμό νέου δημοτικού σταδίου, γήπεδο μπιτς βόλεϊ και ταρτάν στο στάδιο. Εγινε κοστολόγηση των έργων αυτών, με το ταρτάν να είναι στα 850.000 που από το υπουργείο όταν πήγαν στον Βασιλειάδη τους είπε δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί γιατί είναι υψηλό κόστος, τους είπε όμως ότι μπορούν να ενταχθούν το γήπεδο μπιτς βόλεϊ και ο φωτισμός μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Σε δεύτερη φάση να προχωρήσουν για το κλειστό, όμως όχι επιπέδου 300.000 που είχαν πάει, αλλά 1,4 εκ. ευρώ που πλέον εγκρίνονται. Από εκεί και πέρα ενημέρωσαν το δήμαρχο για όλες αυτές τις κινήσεις, ο δήμος -είπε- εκτός από ταρτάν και φωτισμό δεν μπορούσε να κάνει μελέτη, έτσι για τις υπόλοιπες έτρεξαν οι ίδιοι για μπιτς βόλεϊ και κλειστό γυμναστήριο: “Πήγαμε τη μελέτη και ακόμη δεν ξέρουμε αν έχει ανοιχτεί από τον δήμο, μέχρι τα Χριστούγεννα δεν είχε γίνει τίποτα”.

Για το φωτισμό τόνισε ότι ξεκίνησε από τον δήμο η μελέτη και η πρώτη που στάλθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία ήταν ύψους 850.000 ευρώ, ζητήθηκε νέα μελέτη και στάλθηκε νέα 350.000 ευρώ τον Φεβρουάριο, με τα κονδύλια Δημοσίων Επενδύσεων να λήγουν τον Δεκέμβριο. Δεσμεύτηκε ο κ. Χαρίτσης όμως να περάσει χωρίς να επιβαρύνει το πρόγραμμα “Φιλόδημος”: “Στο “Φιλόδημο” μπήκε το ταρτάν του γηπέδου, είναι θετική κίνηση, μπορεί να ακούστηκε υψηλό το κόστος, αλλά έχει 8 διαδρόμους, σκάμμα, βαλβίδες”.

Για το κλειστό τόνισε: “Δεν έχει ακουστεί τίποτα, δεν ασχολήθηκαν καθόλου, κάλεσε τον πρόεδρο της ομάδας, εξήγησε ότι θα βάλει το ταρτάν, ο φωτισμός έχει εγκριθεί από το υπουργείο, κλειστό γυμναστήριο δεν μπορώ να φτιάξω και η αιτιολογία ήταν ότι θα με φάει η Κυπαρισσία. Αυτό είναι εύκολο να το λες, δεν μπορείς όμως να θίγεις μια πόλη ολόκληρη στα λόγια μόνο, δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα οι Κυπαρίσσιοι πολίτες να φτιαχτεί ένα κλειστό γήπεδο, όπως και εμένα δεν με πειράζει να φτιαχτούν τα άλλα γήπεδα. Το πιο εξοργιστικό για εμένα ήταν η κουβέντα που ειπώθηκε όταν ο δήμαρχος είχε πάει στον κ. Χαρίτση, που του είπε πού πας να ρίξεις τόσα χρήματα στην ερημιά. Αν ο δήμαρχος θεωρεί μέρος του δήμου ερημιά, όχι τα Φιλιατρά, ας είναι το τελευταίο χωριό. Ερημιά δεν λέγεται ένας τόπος, δεν λέγεται από τον ανώτατο άρχοντα του δήμου αυτή η κουβέντα, δεν είναι σπίτι ούτε περιουσία κανενός ο δήμος, δεν είναι δημοτικά κονδύλια, πέντε άνθρωποι έτρεξαν και βρήκαν κάποια χρήματα, οφείλεις να τα ζητήσεις, να τα διαχειριστείς, δεν ζητήσαμε να βγει ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του δήμου. Εγώ προσωπικά θίγομαι όταν με αποκαλούν ερημιά. Το θετικό της όλης υπόθεσης και αυτό που κατάφερε ο δήμαρχος είναι να συνενώσει όλους τους συλλόγους και τον κόσμο σε κάθε περιοχή, με την αρνητική αυτή στάση έχει καταφέρει να κάνει μια γροθιά τον κόσμο κάθε πόλης, κάθε χωριού”.

Κ.Μπ.