Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2020 15:32

ΕΟΕ: Αυστηρά μέτρα για την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας

Γράφτηκε από τον
ΕΟΕ: Αυστηρά μέτρα για την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή γνωστοποίησε τα αυστηρά μέτρα που θα τηρηθούν την Πέμπτη 19/3 κατά την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα επηρεάζει και τις εκδηλώσεις για την Ολυμπιακή Φλόγα. Έτσι μετά το τέλος που μπήκε στην λαμπαδηδρομία εντός της Ελλάδας αυστηρά είναι τα μέτρα που πάρθηκαν και για την τελετή παράδοσης που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο κοινό στο Παναθναϊκό Στάδιο ενώ η τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και ολιγομελούς αντιπροσωπείας της οργανωτικής επιτροπής.

Επίσης ο χορός των Ιερειών δεν θα ξεπερνά τα δέκα άτομα ενώ στην λαμπαδηδρομία θα υπάρξουν μόλις τέσσερις αθλητές, δύο Έλληνες και συγκεκριμένα ο Πετρούνιας και η Στεφανίδη και δύο Ιάπωνες Ολυμπιονίκες.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Με αφορμή την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή Τόκυο 2020, την Πέμπτη 19 Μαρτίου, ώρα 11.30 και ύστερα από τις συστάσεις της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού SARS-CoV-2, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει τα παρακάτω.

Η Τελετή Παράδοσης θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και ολιγομελούς αντιπροσωπείας της Οργανωτικής Επιτροπής Τόκυο 2020.

Θα πραγματοποιηθεί χορός των Ιερειών που δεν θα ξεπερνούν τις 10 σε αριθμό καθώς και λαμπαδηδρομία δύο Ελλήνων (Κατερίνα Στεφανίδη και Λευτέρης Πετρούνιας) και 2 Ιαπώνων Ολυμπιονικών μόνο εντός του Σταδίου.

Το Παναθηναϊκό Στάδιο θα είναι κλειστό για το κοινό. Δικαίωμα παρουσίας από πλευράς ΜΜΕ έχουν: η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ), το Ιαπωνικό κανάλι ΝΗΚ, το Oλυμπιακό κανάλι (OBS) καθώς επίσης και 20 Ιάπωνες δημοσιογράφοι και φωτογράφοι οι οποίοι θα επιλεγούν από την Οργανωτική Επιτροπή Τόκυο 2020.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP)­ και το φωτογραφικό πρακτορείο Ευρωκίνηση θα καλύψουν με σύστημα pool τις ανάγκες των ξένων και Ελλήνων φωτογράφων".

Πηγή: sport24.gr