Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2020 17:33

Φωτογραφικές στιγμές από την πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον

 

Η Μεσσηνία την περασμένη Πέμπτη υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα, λίγες ώρες μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, που έγινε στη σκιά του κορονοϊού.

Το ταξίδι της μάλιστα στη χώρα μας ήταν σύντομο, μιας και την Παρασκευή η Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε την απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Ακολουθεί η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας στη Μεσσηνία μέσα από χαρακτηριστικές φωτογραφικές στιγμές.

1. Πρώτος σταθμός της Φλόγας ήταν η Κυπαρισσία. Την παρέλαβε στην είσοδο της πόλης ο Γιάννης Καλογερόπουλος πρωταθλητής Ελλάδας στην ποδηλασία, την οποία μετέφερε μέχρι την πλατεία

2. Εκεί την μεταλαμπάδευσε στο δεύτερο λαμπαδηδρόμο Νίκο Φρούσο πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και αντιδήμαρχο Τριφυλίας, που την μετέφερε μέχρι την έξοδο της πόλης. Παρών ήταν ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

3. Ακολούθως η Ολυμπιακή Φλόγα βρέθηκε στην Πύλο, όπου την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας μπροστά από το σπίτι του Κωστή Τσικλητήρα και το Δημαρχείο.

4. Τρίτος σταθμός η Μεσσήνη, όπου ο Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος Λούης Τσάτουμας την μετέφερε στον βωμό της κεντρικής πλατείας, όπου είχε στηθεί μικρή τελετή παρουσία του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου.

5. Τελικός σταθμός ήταν η Καλαμάτα και ο Γιώργος Λαζαρίδης άναψε τον βωμό.

6. Κατά την τελετή υποδοχής, που συντόνισε ο ηθοποιός Γιάννης Δρίτσας χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, η εκπρόσωπος, της Ολυμπιακής Επιτροπής “Τόκιο 2020” Χιρόμι Καβαμούρα, o πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

7. Η Φλόγα έμεινε το βράδυ της Πέμπτης στην Καλαμάτα.

8. Την Παρασκευή το πρωί μεταφέρθηκε από τον Παναγιώτη Λαγοπάτη προς την έξοδο της πόλης. Από εκεί την παρέλαβαν οι άνθρωποι της διοργάνωσης για να μεταφερθεί στη Σπάρτη.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ