Τρίτη, 31 Μάρτιος 2020 17:58

Κορονοϊός: Αμεση αντίδραση της κυβέρνησης στην επιστολή Αυγενάκη

Γράφτηκε από τον
Κορονοϊός: Αμεση αντίδραση της κυβέρνησης στην επιστολή Αυγενάκη

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στην επιστολή του Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς εντάχθηκαν στα Μέτρα Στήριξης φορείς και πρόσωπα που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο αρχικό πλάνο.

Λίγες ώρες μετά από την επιστολή του στους αρμοδίους Υπουργούς για κατ’ εξαίρεση ένταξη στα Μέτρα Στήριξης φορέων και προσώπων της αθλητικής οικογένειας που δεν έχουν ήδη συμπεριληφθεί, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση και ευχαρίστησε τους Άδωνι Γεωργιάδη, Χρήστο Σταϊκούρα, Γιάννη Βρούτση για την αμεσότητα και τους χειρισμούς τους στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σε αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνονται πλέον:

• Αθλητικά σωματεία και Ενώσεις που χρησιμοποιούν μεν διαφορετικούς ΚΑΔ από τους οριζόμενους σε προστασία, ωστόσο, διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση που προβλέπεται στον ν. 2725/1999, τα δε ακαθάριστα έσοδά του ενεργού τους ΚΑΔ προέρχονται εξ ολοκλήρου ή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από αθλητική δραστηριότητα και έχουν συμμετάσχει συστηματικά τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια σε διοργανώσεις και πρωταθλήματα.

• Οι επαγγελματίες αθλητές που, σύμφωνα με τα λεγόμενα των SL1, SL2 και FL, κατ’ εξαίρεση δεν δηλώνονται στην «ΕΡΓΑΝΗ», με προσδιορισμό των κριτηρίων υπαγωγής τους σε συνεργασία τόσο με τις Λίγκες όσο και με τους επαγγελματικούς συνδέσμους των αθλητών αυτών, με έμφαση στην επιλογή εισοδηματικών κριτηρίων.

• Οι αθλητές ΑμεΑ, που, όντας ερασιτέχνες αθλητές, κινδυνεύουν με μείωση ή πλήρη διακοπή των οδοιπορικών εξόδων που λαμβάνουν από τα σωματεία τους. Να ενταχθούν στα μέτρα που μόλις χθες εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση, ιδίως ως προς τα άτομα με αναπηρία.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε λόγο για την αναγκαιότητα δίκαιης και ισότιμης μεταχείρισης των παραπάνω κατηγοριών σε σχέση με την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας που ορθά απολαμβάνει της μέριμνας και στήριξης της Πολιτείας στον αγώνα ενάντια στην πανδημία.

Πηγή: sport24.gr