Πέμπτη, 11 Ιούνιος 2020 16:44

Παναθηναϊκός: Τα δύο ραντεβού του Μπακογιάννη και το γήπεδο του μπάσκετ

Γράφτηκε από τον

Οι δύο συναντήσεις του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, με τους Γιάννη Αλαφούζο και Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τον Βοτανικό, η είσοδος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο πρότζεκτ κι όσα οδήγησαν στο προ διημέρου "deadline" του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ και προέδρου του Ερασιτέχνη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης επανέλαβε κατά τη σημερινή (Πέμπτη 10/06) συνέντευξή του στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1, για το θέμα του γηπέδου στο Βοτανικό, πως "...όταν έχουν ακούσει πολλά λόγια και κοροϊδία οι φίλοι του Παναθηναϊκού εδώ και πάρα πολλά χρόνια, θα μιλήσω όταν θα έχουμε μια ολοκληρωμένη, ρεαλιστική λύση".

Οριοθετώντας την παρουσίαση του σχεδίου μέσα στο καλοκαίρι. Ήταν ουσιαστικά ένα follow up της χθεσινής δήλωσής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με την οποία πήρε θέση στα όσα ειπώθηκαν απ’ την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το πρότζεκτ της "Διπλής Ανάπλασης", κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (9/6).

Αρκετές ώρες νωρίτερα, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ζήτησε απ’ το δήμαρχο Αθηναίων να ανακοινώσει την "Παναθηναϊκή Πολιτεία" ως τις αρχές Ιουλίου, ειδάλλως θα επιβεβαιωθεί πως υπάρχει "σχέδιο" μόνο για ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Κι όλος ο "οργανισμός" του Παναθηναϊκού, σε δύσκολες, πολύ δύσκολες μέρες για τον σύλλογο, προσπαθεί να κατανοήσει όσα έχουν γίνει κι όσα δεν έχουν γίνει πίσω απ’ τις πολύ λεπτές γραμμές και ισορροπίες, που κουβαλάει πάνω του το πρότζεκτ της "Διπλής Ανάπλασης", το οποίο εξακολουθεί να διχάζει την "οικογένεια" του Παναθηναϊκού.

Πριν από τη συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που είχε στις πρώτες σειρές της ατζέντας της το θέμα "Βοτανικός", προηγήθηκαν δύο ραντεβού του Κώστα Μπακογιάννη. Ένα με τον Γιάννη Αλαφούζο κι ένα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΚΑΙ ΤΟ "ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΖΕΚΤ"

ο πρώτο ραντεβού του δημάρχου Αθηναίων, με τον ιδιοκτήτη της "πράσινης" ΠΑΕ, έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη (4/6). Μία συνάντηση που έγινε με άκρα μυστικότητα, αλλά μετά την ολοκλήρωσή της, ο Γιάννης Αλαφούζος, που ήταν ως τότε πολύ δύσπιστος ως προς τη δυνατότητα υλοποίησης της "Διπλής Ανάπλασης" (κάτι που είχε τονίσει και στην τελευταία συνάντησή του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο) βγήκε απ’ την αίθουσα περιχαρής, λέγοντας "τώρα έχουμε πρότζεκτ".

Δείχνοντας εν πολλοίς, πως είχε μόλις "κατοχυρωθεί" και η δική του «παρουσία» στο πρότζεκτ της "Διπλής Ανάπλασης" και του γηπέδου του Βοτανικού, μέσω του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Η ΠΑΕ άλλωστε, θα πρέπει να επινοικιάσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο (εφόσον χτιστεί) και μετά τη συνάντηση Μπακογιάννη - Αλαφούζου, υπάρχει πλέον (και) ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο κάδρο. Άγνωστο ακόμη υπό ποίους όρους. Ό,τι άλλο μπήκε στο τραπέζι (εμπορικές χρήσεις κ.ο.κ.) είναι κάτι που γνωρίζουν μόνο οι δύο άνδρες.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ

Δύο ημέρες αργότερα, το Σάββατο (6/6), ακολούθησε το δεύτερο ραντεβού του Κώστα Μπακογιάννη, αυτή τη φορά με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ραντεβού που δεν πήγε αντίστοιχα καλά. Διότι, όπως τονίζεται απ’ την πλευρά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ και προέδρου του Α.Ο., ακούστηκαν εντελώς διαφορετικά πράγματα από την πλευρά του Δήμου. Σε σχέση πάντα με αυτά που είχαν τεθεί επί τάπητος προ 10-11 μηνών, στις αρχικές συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας του πρότζεκτ Βοτανικός.

Σ’ εκείνες τις συναντήσεις, είχε επισημανθεί από την κυρία Βιβή Μπάτσου (τοπογράφο μηχανικό-συγκοινωνιολόγο) -η οποία ήταν υπεύθυνη από την πλευρά της πολεοδομίας και όταν συστάθηκε ο νόμος της "Διπλής Ανάπλασης"- πως δεν θα μπορούσε να «περπατήσει» η προοπτική κατασκευής γηπέδου μπάσκετ σε όμορο οικόπεδο. Κι αυτό διότι νομικά δεν θα ξέμπλεκε όλο αυτό, ούτε το... 2050. Ίσως θυμάστε ότι αυτή ακριβώς η έκφραση ακούστηκε και από τα χείλη του Γιαννακόπουλου στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης.

Συμφωνήθηκε λοιπόν τότε, κατόπιν προτάσεως του δήμου Αθηναίων, να "μπει" το μπασκετικό γήπεδο στο υπάρχον καθεστώς της "Διπλής Ανάπλασης" (με όριο οικοδόμησης τα 47.000 τ.μ. για όλα τα κτίσματα), να "απορροφηθούν" άλλες εγκαταστάσεις του Δήμου και να "μικρύνουν" τα υπόλοιπα κτίσματα. Και πάνω σ’ αυτή την προοπτική δούλευαν επί μήνες οι ομάδες εργασίας.

Στο ραντεβού του περασμένου Σαββάτου, ο Γιαννακόπουλος, άκουσε τον Κώστα Μπακογιάννη να μιλάει ξανά για "όμορο οικόπεδο", για να μην "χαλάσει" το υπάρχον καθεστώς της "Διπλής Ανάπλασης".

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΔΡΟ

Όπως υποστηρίζεται απ’ την πλευρά Γιαννακόπουλου, όσα είχαν προτείνει οι άνθρωποι του Δήμου, τα τροποποίησαν (μαζί με άλλους, επιμέρους όρους), χωρίς επαρκείς δικαιολογίες. Κι άφηναν αιχμές πως σε όλο αυτό έπαιξε ρόλο (και) η συνάντηση της περασμένης Πέμπτης, ανάμεσα στον πρώτο πολίτη της Αθήνας και το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αξίζει, τέλος, να επισημανθεί πως από το δήμο Αθηναίων υποστηρίζουν πως ουδέποτε έβγαλαν από το "κάδρο" του Βοτανικού το γήπεδο μπάσκετ για τον Παναθηναϊκό. Και συμπλήρωναν, πως προσπαθούν ακόμη να εντάξουν και το μπασκετικό κλειστό στην περιοχή.

Πηγή: sport24.gr