Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2020 13:40

Αναβάθμιση αθλητικών υποδομών στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Η ανακατασκευή ή κατασκευή ανοιχτών αθλητικών χώρων, η αναβάθμιση των συστημάτων ψύξης και θέρμανσης στην αθλητική εγκατάσταση της Τέντας, η κατασκευή Προπονητηρίου, Κλειστού κολυμβητηρίου και γιατί όχι ενός σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου, είναι οι στόχοι του Δήμου Καλαμάτας το επόμενο διάστημα όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές, σύμφωνα με όσα είπε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Είχε προηγηθεί ο απολογισμός από τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Παναγιώτη Βασιλόπουλου.

Οπως τονίστηκε, τα χρήματα που ο Δήμος Καλαμάτας αναμένεται να διαθέσει έως το τέλος του έτους για έργα, παρεμβάσεις, συντηρήσεις και λειτουργικά έξοδα στον Αθλητικό Οργανισμό αγγίζουν το 1 εκ ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Παναγιώτη Βασιλόπουλο, είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού που υπάρχει, κάτι που αποτυπώνεται και στον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε:

«Ως νέα Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας δείξαμε ότι τον αθλητισμό τον αντιμετωπίζουμε ως κοινωνικό αγαθό, ως παράγοντα ψυχικής και σωματικής υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίσαμε την πολύ καλή δουλειά που γινόταν τα τελευταία χρόνια ως προς την αναβάθμιση, συντήρηση και περιποίηση των αθλητικών χώρων. Άλλωστε η πόλη μας είναι ιδανική για την ανάπτυξη μαζικού αλλά και αγωνιστικού αθλητισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, με το που αναλάβαμε καθήκοντα τους τελευταίους μήνες του 2019, τροποποιήσαμε τη συστατική πράξη και προσθέσαμε 70.000 €, δηλαδή 420.000 € λειτουργικά έξοδα για το 2019. Φέτος προσθέσαμε 140.000 € σε δύο δόσεις των 70.000 €, φτάνοντας το ποσό των 490.000 € για το 2020, διότι προέκυψαν αρκετές ανάγκες σε Κολυμβητήριο, Στάδιο και Κλειστό Παραλίας. Στα ποσά αυτά αν προσθέσουμε ότι η μισθοδοσία των υπαλλήλων του Αθλητικού Φορέα καλύπτεται από τον κεντρικό Δήμο, καθώς και ότι ο Δήμος πραγματοποιεί επιπλέον σημαντικές παρεμβάσεις, τότε τα χρήματα που διατίθενται αγγίζουν το 1.000.000 €».

Γήπεδο Απόλλωνα, κολυμβητήριο,

συντήρηση σε πλαστικούς τάπητες

Οσον αφορά το γήπεδο του Απόλλωνα στο Ασπρόχωμα τονίστηκε ότι έχει κολλήσει καθώς πρέπει να συνταχθεί νέο χρησιδάνειο με την Ιερά Σύνοδο ενώ επισημάνθηκε ότι το γήπεδο θα πρέπει να χρησιμοποιούν και άλλες ομάδες, πλην του Απόλλωνα.

Ειδική αναφορά έγινε στο στόχο της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου ενώ τονίστηκε επίσης ότι στα γήπεδα που διαθέτουν πλαστικό τάπητα θα γίνεται συντήρηση δύο φορές το χρόνο προκειμένου να μην φθείρονται.

Τέλος, τονίστηκε ότι τις φθορές που προκαλούνται στο Δημοτικό Στάδιο κατά την διάρκεια αγώνων της “Μαύρης Θύελλας” καλύπτει η ΠΑΕ Καλαμάτα.

Πίστα σκέιτμπορντ διεθνών προδιαγραφών στην Δυτική Παραλία

Οπως τόνισε επίσης ο δήμαρχος πρόκειται να κατασκευαστεί πίστα σκέιτμπορντ στην Δυτική Παραλία, η οποία θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει Ευρωπαϊκούς αγώνες.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ