Πέμπτη, 05 Νοέμβριος 2020 11:41

Οι οδηγίες της ΓΓΑ για τις περιοχές με περιοριστικά μέτρα

Γράφτηκε από τον
Οι οδηγίες της ΓΓΑ για τις περιοχές με περιοριστικά μέτρα

Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προχώρησε σε διευκρινιστικές οδηγίες για τις περιοχές που έχουν περιοριστικά μέτρα.

Η Μεσσηνία βρίσκεται στην περιοχή επιπέδου Α – επιτήρησης, όπου επιτρέπεται η διεξαγωγή προπονήσεων χωρίς θεατές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Εκ μέρους της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διευκρινίζονται τα εξής σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, ανά περιοχή, ανάλογα με τις ανακοινώσεις της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τις ισχύουσες ΚΥΑ υπ. αριθμ. 4829Β’/02-11-2020 και 4831Β ́/02-11-2020:
1. Περιοχές επιπέδου Α – Επιτήρησης
* Προπονήσεις χωρίς θεατές.
* Χωρητικότητα εγκαταστάσεων για ατομικές ή ομαδικές προπονήσεις : μείωση χωρητικότητας στο 75% του μέγιστου αριθμού αθλούμενων του Παραρτήματος της ισχύουσας ΚΥΑ (αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ : https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports στην Ενότητα «Νομοθεσία»).
* Αγώνες ατομικών αθλημάτων, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα αγωνιστικά πρωτόκολλα εντός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, μόνο με τους απαραίτητους συντελεστές, χωρίς θεατές.
* Αναστολή επίσημων και φιλικών αγώνων σε όλες τις εθνικές και τοπικές κατηγορίες ομαδικών αθλημάτων, με εξαίρεση τους αγώνες των ομάδων στα πρωταθλήματα Super League 1 και Basket
League.
* Αγώνες εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, με όριο 50 συμμετέχοντες στις αγωνιστικές διαδικασίες, με βάση το εγκεκριμένο από την Υ.Ε.Ε.-ΓΓΑ υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης.
* Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι, κατά τη διάρκεια της άσκησης.
2. Περιοχές επιπέδου Β –Αυξημένου κινδύνου:
* Επιτρέπεται η ατομική άσκηση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή), εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.
* Αναστολή δραστηριοτήτων αθλητικών εγκαταστάσεων. Εξαιρούνται της αναστολής: α) λειτουργία για προπονήσεις και αγώνες της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), ποδοσφαίρου (Super League 1) χωρίς την παρουσία θεατών, β) ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, Euroleague) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, FIBA, Euroleague γ) χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας για παγκόσμια, πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του έτους 2021.
* Οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές εκτός από τα γήπεδα αντισφαίρισης, γκολφ, τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, ανοικτά σκοπευτήρια, προπονητήρια τοξοβολίας, ιππασίας, όπου επιτρέπεται η ατομική άσκηση (χωρίς προπονητή) με τις εξής διευκρινίσεις: * Ιστιοπλοΐα: επιτρέπεται η παρουσία συνοδού ασφαλείας με άλλο σκάφος.
* Αντισφαίριση: επιτρέπεται η άσκηση με 4 αθλούμενους ανά γήπεδο (χωρίς προπονητή).
* Στάδια, κολυμβητήρια, γήπεδα, κλειστά γυμναστήρια παραμένουν κλειστά (εκτός των όποιων προαναφερόμενων εξαιρέσεων).
* Αναστολή δραστηριοτήτων αθλητικών εγκαταστάσεων και κάθε είδους αθλητικών δραστηριοτήτων μαζικού, εναλλακτικού, πνευματικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
* Αγώνες εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων: δεν επιτρέπονται.
* Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι, κατά τη διάρκεια της άσκησης.
3. Περιοχές επιπέδου Γ – Συναγερμού:
* ΑΝΑΣΤΟΛΗ κάθε αθλητικής δραστηριότητας.
* Εξαιρούνται της αναστολής: οι προπονήσεις των ομάδων Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League 1) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League)
o οι ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, Euroleague, BCL) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, FIBA, Euroleague.
* Επιτρέπεται ατομική άσκηση ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή)
* Επιτρέπονται οι μετακινήσεις από τις περιοχές επιπέδου Γ προς άλλες περιοχές, λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων, για τις εξής περιπτώσεις: ομάδες Super League 1, Basket League o διεθνείς αθλητές/ προπονητές/ διαιτητές, έχοντας απαραίτητα βεβαίωση της οικείας ομοσπονδίας/ διοργανώτριας αρχής και μετά από σχετική ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
* Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι, κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Τα περιοριστικά μέτρα θα επανεκτιμώνται ανάλογα με τη γενικότερη επιδημιολογική κατάσταση της χώρας”.