Τετάρτη, 09 Δεκέμβριος 2020 17:05

Συμμετοχή Μαυρωτά στην τηλεδιάσκεψη των Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού του Συμβουλίου της ΕΕ

Γράφτηκε από τον

Στην τηλεδιάσκεψη των Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού του Συμβουλίου της ΕΕ, στο πλαίσιο Προεδρίας της Γερμανίας, συμμετείχε ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς.

Της τηλεδιάσκεψης προήδρευσε η Beate Lohmann, Γενική Διευθύντρια Αθλητισμού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Γερμανίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης αποτέλεσε η εφαρμογή, μέσω χρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, διατομεακών έργων στον τομέα του αθλητισμού καθώς και τα μελλοντικά επιχορηγούμενα προγράμματα για την περίοδο 2021-2027.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Μαυρωτάς ανέδειξε την έως τώρα συμμετοχή της Ελλάδας και του Υφυπουργείου Αθλητισμού σε ευρωπαϊκά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ μέσω του Erasmus+ και που σχετίζονται με την ανάδειξη της αξίας της φυσικής δραστηριότητας, της κοινωνικής ένταξης και της ισότητας στον αθλητισμό.

Στο πλαίσιο των νέων προκλήσεων που διαμορφώνονται στη μετά Covid 19 εποχή, ο γγΑ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει «γενναία» ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τον αθλητισμό. Σημείωσε ακόμα πως απαιτείται μεγαλύτερη διάχυση της πληροφόρησης, που σχετίζεται με τα επιχορηγούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού, έτσι ώστε να αυξηθεί μελλοντικά ο αριθμός υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από αθλητικούς φορείς.

Περαιτέρω, ο κ. Μαυρωτάς επισήμανε την ανάγκη ο αθλητισμός να αποτελεί ξεχωριστό τομέα, χωρίς να εντάσσεται κάτω από την «ομπρέλα» της υγείας, του πολιτισμού ή της εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή του κ. Μαυρωτά στην εν θέματι τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με ολιγόλεπτη αναφορά στη Σύμβαση Macolin για την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων και την ανάγκη να αρθεί το αδιέξοδο που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε περισσότερες χώρες της Ένωσης να κυρώσουν τη Σύμβαση.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Μαυρωτάς, η παρουσία της Πορτογαλίας (μία από τις 3 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με την Ιταλία και την Ελλάδα που την έχουν κυρώσει) στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την 1η Ιανουαρίου 2021, είναι εξαιρετική ευκαιρία να υπάρξει σημαντική πρόοδος και σε αυτόν τον κομβικό τομέα.

Πηγή: sport24.gr