Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2021 13:08

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Στάδιο της Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Με την εγκατάσταση του εργολάβου ξεκίνησαν από χθες οι εργασίες αναβάθμισης στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, στο οποίο θα μπει ταρτάν 6 διαδρομών, ηλεκτροφωτισμός και 400 καθίσματα.

Ακόμα σύμφωνα με το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο θα αντικατασταθεί και ο χλοοτάπητας. Το έργο «Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης», έχει προϋπολογισμό 744.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», ενώ την εργολαβία υλοποιεί η εταιρεία «Χρονόπουλος Ανώνυμη Τεχνική-Κατασκευαστική και Εμπορική Εταιρεία». Στο Δημοτικό Στάδιο βρέθηκαν χθες εκτός από τον εργολάβο, ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Αθανασόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρη Καλοφωλιάς και Μπάμπη Μακρής, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
“Οι εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο, θα αποδώσουν σύντομα προς χρήση ένα σημαντικό αθλητικό έργο με αναβαθμισμένες παροχές για την άθληση των δημοτών μας. Η λειτουργικότητα του ανακαινισμένου Δημοτικού Σταδίου θα ενισχύσει τον μαζικό αθλητισμό αλλά και τον αθλητικό τουρισμό και θα προσελκύσει άτομα όλων των ηλικιών να γυμναστούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του”, σημείωσε αρχικά ο κ. Αθανασόπουλος και πρόσθεσε ότι: “Κρίθηκε αναγκαίο να γίνει μια παρέμβαση αντικατάστασης υποστρώματος και χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο παρουσίαζε προβλήματα εδώ και αρκετά χρόνια και δεν είχε γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση. Για τον λόγο αυτό, ξεκινούν άμεσα εργασίες υλοποίησης και αυτής της παρέμβασης προκειμένου να παραδοθεί ταυτόχρονα με το υπόλοιπο έργο και ένας άρτιος αγωνιστικός χώρος ποδοσφαίρου. Οι παρεμβάσεις αυτές, συνδυαστικά με άλλες που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται ευρύτερα στον Δήμο μας, θα βελτιώσουν τη συνολική εικόνα των αθλητικών μας εγκαταστάσεων”.