Δευτέρα, 13 Σεπτέμβριος 2021 12:24

Αναστόπουλος για την άνοδο στη Sl2: "Μόνο στην Ελλάδα μπορούσε να γίνει"! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Μόνο μια ομάδα θα ανέβει δεδομένα από τη Super League 2 στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς η ΕΠΟ αποφάσισε να υποβιβαστεί απευθείας μια ομάδα από τη SL1 και η προτελευταία να δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της SL2.

Ο,τι δηλαδή ίσχυε τις δύο προηγούμενες σεζόν, με τη διαφορά όμως ότι το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 36 ομάδες και όχι με 12 και σε δύο ομίλους.
Οπότε είναι ζήτημα πως θα προκύψει ο δεύτερος, ενώ δεν ανεβαίνει σίγουρα ούτε ο πρωταθλητής! Θα παίξουν δηλαδή 600 περίπου ματς για να ανέβει μια ομάδα, κάτι που προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια των ομάδων της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.
Ο Νίκος Αναστόπουλος σε ερώτηση της "Ε" για τις θέσεις της ανόδου είπε: 'Αυτό το πράγμα μόνο στην Ελλάδα μπορούσε να γίνει. Να ανεβαίνει μόνο μία ομάδα. Δηλαδή ο πρώτος του νότου ή του Βορρά, θα έχει πάρει το πρωτάθλημα και δεν θα ανέβει κιόλας. Γιατί ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι έχουν μεγάλη διαφορά ο δεύτερος της Β' εθνικής, με τον δεύτερο που είναι να πέσει από τη Super League 1".
O προπονητής της Καλαμάτας εκτιμά ότι μπορεί να αλλάξει αυτή η απόφαση και υιοθετεί την πρόταση του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ Αλέξη Κούγια,
"Πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει. Η άποψη που εξέφρασε ο κ. Κούγιας να είναι δηλαδή 16 οι ομάδες στη Super League 1. Για την Ελλάδα είναι μια χαρά οι 16 ομάδες". Αναφορικά με την προ ημερών παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από την προεδρεία της ΕΠΟ, ο Νίκος Αναστόπουλος σημείωσε: "Προφανώς δεν άντεξε την όλη κατάσταση με αποτέλεσμα να παραιτηθεί. Εφυγε ένας γνώστης του ποδοσφαίρου. Αυτοί που έμειναν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αλλά περισσότερο με το ερασιτεχνικό και όχι με το επαγγελματικό. Εγώ είχα ασκήσει κριτική γιατί δεν με τιμήσανε στην Εθνική και τους έχουν τιμήσει όλους. Αν δεν θέλουν αυτοί μία, εγώ δεν θέλω εκατό μία".

Το σχόλιο για την εμφάνιση με Ολυμπιακό Β'

Ο Νίκος Αναστόπουλος τοποθετήθηκε και για την απόδοση της Καλαμάτας στο σαββατιάτικο φιλικό με την δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς.
"Δεν είχαμε την απόδοση και την διάρκεια που είχαμε στο προηγούμενο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Και ήταν φυσιολογικό, γιατί η προηγούμενη εβδομάδα ήταν λίγο κουραστική. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Η προετοιμασία συνεχίζεται. Δεν σημαίνει ότι επειδή πήγαμε στο βουνό τελείωσε. Οπωσδήποτε τα πόδια είναι πιασμένα, δεν είχαμε φρεσκάδα σήμερα. Παίξαμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού έλεγχε το παιχνίδι. Ηταν νέα παιδιά, πρεσάρανε, βγαίναν σε κόντρες και είχαν μια πάρα πολύ καλή παρουσία.", σημείωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής της "Μαύρης Θύελλας" , που δεν βλέπει το πρωτάθλημα να αρχίζει στην... ώρα του.
"Συνεχίζουμε την προετοιμασία για να είμαστε έτοιμοι όταν αρχίσει το πρωτάθλημα. Εχουν πει για τις 26 Σεπτεμβρίου, αλλά προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν θα προλάβουμε. Θα πάει είτε στις 4, είτε στις 11 Οκτωβρίου. Καλό θα είναι αυτό για να μπουν και οι υπόλοιποι παίκτες που άργησαν να έρθουν στην προετοιμασία".

Ανοιχτό για μεταγραφές

Η μεταγραφική περίοδος για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ο Νίκος Αναστόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περεταίρω μεταγραφική ενίσχυση, λέγοντας ότι: "Είναι ένα θέμα οι μεταγραφές, τελειώνουν στις 16 του μήνα, θα μιλήσουμε με τον κ. Πρασσά και θα δούμε".
Οαο για το τι θέλει να βελτιώσει στο παιχνίδι της Καλαμάτας: "Πρώτον δεν είχαμε φρεσκάδα και ήταν αναμενόμενο. Πρέπει να κρατάμε περισσότερο την μπάλα. Κάναμε κάποια λάθη, ειδικά στο χώρο του κέντρου και αυτά τα λάθη πρέπει να τα μειώσουμε, γιατί αν είναι συνεχόμενα, υπάρχει πρόβλημα και θα σε τιμωρήσει μια ομάδα".

Με Πανιώνιο το επόμενο φιλικό

Μετά από δύο σερί ματς στο Δημοτικό Στάδιο, η Καλαμάτα θα παίξει το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη με τον ιστορικό Πανιώνιο, στο 5ο κατά σειρά φιλικό τεστ της προετοιμασίας της, ενώ αν δεν ξεκινήσει η SL2 στις 26 Σεπτεμβρίου θα γίνει νέο τεστ με την Κηφισιά.