Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 14:43

Υπουργείο Αθλητισμού: Το ΕΚΠΑ αναλαμβάνει την κωδικοποίηση του νέου ενιαίου Αθλητικού Νόμου

Γράφτηκε από τον
Υπουργείο Αθλητισμού: Το ΕΚΠΑ αναλαμβάνει την κωδικοποίηση του νέου ενιαίου Αθλητικού Νόμου

To Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη Νομική Σχολή του, αναλαμβάνει το έργο της πλήρους κωδικοποίησης του νέου νομικού πλαισίου που θα διέπει τον ελληνικό αθλητισμό.

Η σχετική Προγραμματική Σύμβαση υπογράφτηκε σήμερα, από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, τον αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Καθηγητή Χρήστο Καραγιάννη, και τον Καθηγητή Νομικής, Κωνσταντίνο Χριστοδούλου.

Η κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας υπήρξε μία από τις πρωταρχικές δεσμεύσεις του κ. Βρούτση, από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων του ως αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης των υπηρεσιών, εκ μέρους του ΕΚΠΑ, ορίζεται έως το τέλος του 2024, με δυνατότητα παράτασης.

Ο Γιάννης Βρούτσης δήλωσε σχετικά: «Προχωράμε σε μία μεγάλη ουσιαστική μεταρρύθμιση, 25 χρόνια μετά από τον ν. 2725/1999 και έως τον ν. 5128/2024, που ψηφίστηκε προ ημερών. Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις και να δημιουργήσουμε ένα νέο ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο, που θα συντελέσει στην προσπάθειά μας για αναβάθμιση των διαδικασιών που διέπουν τον αθλητισμό σε όλες του τις εκφάνσεις. Ενα πλαίσιο που θα απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις και παράλληλα με την κωδικοποίηση, θα ενσωματώσει αναγκαίες τροποποιήσεις ή μεταβολές των υφιστάμενων διατάξεων. Σε αυτήν την προσπάθειά μας, δεν θα μπορούσε παρά να είναι σύμμαχός μας η γνώση και η εμπειρία των στελεχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Υπενθυμίζω ότι έχουμε ζητήσει και τις απόψεις των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στη βάση του αθλητισμού, έχοντας εκκινήσει -για πρώτη φορά- μία τεράστια δημόσια διαβούλευση για τα θέματα που εγείρονται. Ο νέος ενιαίος κώδικας της αθλητικής νομοθεσίας θα αποτελεί το βασικότερο εργαλείο βελτίωσης, ακεραιότητας και ανάπτυξης του αθλητισμού σε ολόκληρη τη χώρα».

 

  ΑΠΕ-ΜΠΕ