Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 17:25

Παρεμβάσεις του Δήμου σε αθλητικούς χώρους

Γράφτηκε από τον
Παρεμβάσεις του Δήμου σε αθλητικούς χώρους

Απαραίτητες εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης, βελτίωσης και καλλωπισμού αθλητικών χώρων πραγματοποιήθηκαν τις δύο προηγούμενες εβδομάδες.


Οι παραπάνω εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό γήπεδο Στρατοπέδου “Παναγιώτης Μπαχράμης”, στο Κλειστό της Τέντας, στο Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας, αλλά και στο Κλειστό Γυμναστήριο από συνεργεία του δήμου Καλαμάτας και συνεργάτες του τμήματος αθλητισμού.

Στο “Π. Μπαχράμης”

Ξεκινώντας από το Δημοτικό γήπεδο του Στρατοπέδου “Παναγιώτης Μπαχράμης”, εκεί έγινε αποκατάσταση, των πάγκων που χρησιμοποιούν οι ομάδες κυρίως στη διάρκεια αγώνων, αλλά και τον κεντρικό πάγκο, που είναι για παρατηρητές αγώνων και γιατρούς. Ακόμη αντικαταστάθηκαν τα κατεστραμμένα δίχτυα στα δύο τέρματα και έγινε καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης στους χώρους γύρω από το γήπεδο, αλλά και όπου χρειάστηκε μέσα από την περίφραξη.

 

Στην Τέντα

Στο Κλειστό της Τέντας, βάφτηκαν οι σκάλες, έγινε σήμανση στα σκαλοπάτια για την επικινδυνότητα και επίσης στις σκάλες βάφτηκαν οι κουπαστές. Ακόμη στις σκάλες και στις μπασκέτες τοποθετήθηκαν προστατευτικά στρώματα για την ασφάλεια των αθλητών.

Επίσης έγινε αποκατάσταση και επισκευή στο διαχωριστικό πανί. Δίπλα στην είσοδο της Τέντας βάφτηκαν οι θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ και έγινε και η σήμανση. Από εκεί και πέρα έγινε ο καθαρισμός των φρεατίων που βρίσκονται περιμετρικά και εξωτερικά της Τέντας, ενώ τοποθετήθηκαν και νέες σακούλες με άμμο για προστασία από τα νερά της βροχής.

Στο Δημοτικό Στάδιο

Στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας οι εργασίες έγιναν στην είσοδο, όπου βάφτηκαν τα κάγκελα και η ράμπα. Τοποθετήθηκε προστατευτικό δίχτυ στην περίφραξη δίπλα από τα φρεάτια στην αριστερή πλευρά, όπως μπαίνουμε στο γήπεδο από την είσοδο στο στάδιο.

Ακόμη τοποθετήθηκαν προστατευτικά στα κουτιά ρεύματος κάτω από τους πυλώνες.

Εγιναν επισκευές στη ράμπα εισόδου στο στίβο και στον πλαϊνό τοίχο (δίπλα από την είσοδο στο στίβο), όπου δημιουργήθηκε και γκράφιτι.

Στο σημείο αυτό, έγινε οριοθέτηση χώρου και διαμόρφωση για τα εξωτερικά όργανα γυμναστικής ΑμεΑ, τα οποία θα τοποθετηθούν μέσα στην εβδομάδα. Τέλος στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου και στην αίθουσα του ιατρείου έγιναν επισκευές και βάψιμο του χώρου.

Και άλλες παρεμβάσεις

Οπως μας είπε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού Γιώργος Λαζαρίδης, μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις σε όλους τους χώρους.
Οι άνθρωποι του Δήμου έχουν εντοπίσει προβλήματα και θα προχωρήσουν σε εργασίες επισκευής και αποκατάστασης. Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν από συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας και συνεργάτες του τμήματος αθλητισμού.