Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2015 14:25

Τοποθέτηση Κοντονή για τον μειωμένο προϋπολογισμό

Γράφτηκε από τον

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής προχώρησε σε δήλωση για το ύψος του προϋπολογισμού για τον αθλητισμό. Το συνολικό ποσό είναι μειωμένο κατά 15,09 εκατομμύρια ευρώ.


Μέσω γραπτής δήλωσης ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής έδωσε την απάντηση του σε δημοσιεύματα, ανακοινώσεις και παράπονονα ομοσπονδιών που διαμαρτύρονται για το ύψος της τακτικής ετήσιας επιχορήγησης της Πολιτείας για τον αθλητισμό.

Συνολικά φέτος οι αθλητικές ομοσπονδίες, οι διοικήσεις των σταδίων και οι υπόλοιποι φορείς θα μοιραστούν 46.952.000 ευρώ, ποσό μειωμένο κατά 12,35 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2014.

Ο Κοντονής τόνισε πως το συνολικό ποσό που εγκρίθηκε ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Στάθηκε στην ενίσχυση των εθνικών αθλητικών κέντρων και στο ΕΣΚΑΝ, καθώς και στην αύξηση της επιχορήγησης για τον μαζικό αθλητισμό.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κοντονή:

"Ο προϋπολογισμός του αθλητισμού για το 2015 αποτελεί προϊόν της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, που ψηφίσθηκε μετά "βαΐων και κλάδων" από τους εμπνευστές των μνημονιακών περικοπών.

Αυτός ο προϋπολογισμός, που σε ό,τι αφορά τις επιχορηγήσεις σε Ομοσπονδίες, Στάδια και μαζικό αθλητισμό υπολείπεται κατά 12 εκατ. ευρώ εκείνου του 2014, καταγγέλθηκε και καταψηφίσθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μας προκαλεί όμως τουλάχιστον έκπληξη ότι ορισμένοι που αναφέρονται στον τακτικό προϋπολογισμό της ΓΓΑ παραποιούν πλήρως την εικόνα που έχουν μπροστά τους.
Αρκεί μία ματιά στον πίνακα των επιχορηγήσεων για να διαπιστώσει κανείς ότι τα χρήματα κατανεμήθηκαν από την παρούσα Κυβέρνηση με αντικειμενικά και αναπτυξιακά κριτήρια, έτσι ώστε τα ποσά που λαμβάνουν οι περισσότερες εκ των Ομοσπονδιών να είναι αυξημένα, όπως αυξημένη είναι και η χρηματοδότηση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων (ΕΑΚ), αλλά και του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) και του Εθνικό Συμβουλίου Καταπολεμήσης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), τα οποία εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής της προηγούμενης Κυβέρνησης υπολειτουργούσαν.

Σημαντική είναι επίσης η επαναφορά του ποσού που θα δαπανηθεί για τον Μαζικό Αθλητισμό από 1.250 εκατ. ευρώ σε 2,6 εκατ. ευρώ.

Η αθλητική ηγεσία προβαίνει ήδη στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί και δεύτερο πακέτο χρηματοδότησης, καθώς αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το αθλητικό κίνημα ενόψει και της ολυμπιακής προετοιμασίας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η τελική ετήσια επιχορήγηση των φορέων επιδιώκουμε να ξεπεράσει αυτή του 2014.

Επιπλέον θα πρέπει να τονιστεί, με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση, ότι εφεξής θα διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι σκοπιμότητας με στόχο την διαφάνεια για κάθε ευρώ που ξοδεύεται από όλους του επιχορηγούμενους φορείς".

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ