Παρασκευή, 29 Μάιος 2015 18:51

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΛΑΚΩΝΙΑ: "Τελικοί" σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο

Γράφτηκε από τον

Η διπλή κόντρα των Μεσσηνιακών και Λακωνικών ομάδων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ έχει φτάσει στην τελική της ευθεία.

Κυπαρισσία και Σπάρτη στο ποδόσφαιρο ισοβαθμούν στην κορυφή του ομίλου τους και την Κυριακή θα παίξουν οι Μεσσήνιοι στο Άστρος με τον Πανθυρεατικό και οι Λάκωνες με τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου στην Λακωνία.
Η κόντρα τους για την άνοδο στην Γ' εθνική θα πάρει παράταση μιας εβδομάδας, αν την Κυριακή φέρουν τα ίδια αποτελέσματα. Στην περίπτωση αυτή, η ολοκλήρωση του μίνι πρωταθλήματος ανόδου θα τους βρει ισόβαθμους στην κορυφή και μοιραία θα πάμε σε νοκ άουτ αγώνα μπαράζ που θα γίνει στις 7 Ιουνίου, πιθανότατα στην Τρίπολη.
Στο μπάσκετ αντίθετα, την Κυριακή τελειώνει οριστικά η ιστορία. Η Καλαμάτα '80 έχει το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στον Σπαρτιατικό, ο οποίος έχει μάλιστα πολύ κακή παράδοση στην Τέντα. Ωστόσο, οι δύο πρώτοι τελικοί κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, οι δύο ομάδες φάνηκε πως είναι κοντά σε δυναμικότητα οπότε ο τελικός της Κυριακής (7 μ.μ.) αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το έπαθλο του αγώνα άλλωστε είναι η άνοδος στην Γ' εθνική, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια καλή ευκαιρία για τον κόσμο της Καλαμάτας να γεμίσει την Τέντα και να στηρίξει την προσπάθεια των παικτών του Δημήτρη Αβδάλα.