Κυριακή, 01 Νοέμβριος 2015 14:15

Κερδίζουν Παναθηναϊκός και Λάτσιο

Γράφτηκε από τον

Παραδοσιακή ημέρα για στοίχημα η Κυριακή και το Betarades.gr έχει ξεχωρίσει έξι συνολικά παιχνίδια, πέντε από το κουπόνι του ποδοσφαίρου και ένα από αυτό του μπάσκετ.

Ανάμεσά τους και το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, αλλά και η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα «μάχη» στην Ιταλία, Λάτσιο – Μίλαν. Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προτάσεων, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερωθείτε, μεταξύ άλλων, για όλες τις στοιχηματικές εταιρίες που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, όπως είναι, για παράδειγμα, η Vistabet.

«Πράσινο» το ντέρμπι

Ξεκινάνε τα προγνωστικά μας από το ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, στο οποίο θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 2.13. Δεύτερο σερί ντέρμπι απόψε για τον Παναθηναϊκό, που θέλει να επιστρέψει στις νίκες, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» έχουν δίκιο να «φωνάζουν» για τη φάση του πέναλτι απ’ το οποίο προέρχεται το 1-0, ωστόσο στη συνέχεια δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Μεσοβδόμαδα επέστρεψαν στις νίκες εύκολα με το 3-0 εντός έδρας επί του Λεβαδειακού για το Κύπελλο. Εντός έδρας το «τριφύλλι» είναι πιο επιθετικό, θέλει την μπάλα στα πόδια του, έχει πολύ «σφιχτή» άμυνα. Στον αντίποδα, τρίτο μεγάλο εκτός έδρας ματς για την ΑΕΚ φέτος, θέλει να συνδυάσει το ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογιέτ με το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα. Ηττήθηκε στην Τούμπα απ’ τον ΠΑΟΚ με 2-1, διασύρθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» απ’ τον Ολυμπιακό (4-0). Ξεπέρασε την κρίση με δύο πολύ σημαντικές νίκες επί των Ηρακλή και Ξάνθης για Σούπερλιγκ και Κύπελλο αντίστοιχα, παιχνίδια όπου είχε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Κατευθείαν στα «βαθιά» ρίχνεται ο Πογιέτ, ο οποίος έκανε μόλις δύο προπονήσεις με την ΑΕΚ και είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά. Στο διά ταύτα, οι «πράσινοι» είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην έδρα τους και θεωρούμε ότι έχουν το προβάδισμα στο σημερινό ντέρμπι.

Με την έδρα της Λάτσιο

Συνεχίζουμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 2.12 στον αγώνα Λάτσιο – Μίλαν. Τρεις βαθμούς κατάφερε να αποσπάσει η Λάτσιο στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές που έδωσε για το πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα οι «μπιανκοσελέστι» επικράτησαν της Τορίνο (3-0 εντός έδρας), ενώ δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Σασουόλο (2-1 εκτός έδρας) και Αταλάντα (2-1 εκτός έδρας). Μόνο νίκες, βέβαια, μετρούν οι πρωτευουσιάνοι στις πέντε συνολικά εντός έδρας αναμετρήσεις που έχουν δώσει φέτος στο γήπεδό τους για τη Serie A. Στις τέσσερις από αυτές διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους, ενώ σε όλες σημείωσαν τουλάχιστον από δύο γκολ. Αήττητη παραμένει η Μίλαν, από την πλευρά της, στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Οι «ροσονέρι» μοιράστηκαν από ένα βαθμό με την Τορίνο (1-1 εκτός έδρας), ενώ έπειτα επικράτησαν των Σασουόλο (2-1 εντός έδρας) και Κιέβο (1-0 εντός έδρας). Στην τεχνική ηγεσία της Μίλαν παραμένει ο Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος δίνει άλλο ένα τεστ στην αποψινή αναμέτρηση με αντίπαλο τη Λάτσιο. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, παρά τις δύο νίκες που σημείωσε στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα το θέμα παραμονής του στο «San Siro» παραμένει ανοιχτό. Δυνατοί, λοιπόν, στην έδρα τους οι «λατσάλι» και μπορούνε να πάρουνε τη νίκη.

«Εθισμένη» στο Over η Νις

Περνάμε στη Γαλλία, από όπου έχουμε ξεχωρίσει το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.15 στην αναμέτρηση Νις – Λιλ. Έπειτα από τέσσερις σερί νίκες, η Νις έκανε «στάση» στην Κορσική. Πραγματοποίησε μια εκ των χειρότερων φετινών εμφανίσεων της, ηττήθηκε 3-1 εκτός έδρας απ’ την Γκαζελέκ Αζαξιό, ένα απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα, που διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος. Μεσοβδόμαδα επέστρεψε στις επιτυχίες με το εκτός έδρας 1-2 επί της Καέν για το Λιγκ Καπ, ενώ προέρχεται από έξι σερί Over 2.5 και Goal / Goal! Σε μια απ’ τις απογοητεύσεις της σεζόν εξελίσσεται η Λιλ, από την άλλη. Έπειτα από 11 αγωνιστικές οι «λιλουά» είναι στην 15η θέση με μόλις 11 πόντους, μετρούν μόλις μια νίκη στις τελευταίες επτά αγωνιστικές, το συνολικό ρεκόρ τους είναι 2-5-4, διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με μόλις 7 γκολ παθητικό, αλλά και τη δεύτερη χειρότερη επίθεση με μόλις 6 γκολ ενεργητικό. Σήμερα, βέβαια, κόντρα στη Νις περιμένουμε ένα αρκετά ανοιχτό παιχνίδι, με το Over να έχει γίνει… συνήθεια για την ομάδα από τη Νίκαια.

Νίκη για Σετούμπαλ

Επόμενη στάση η Πορτογαλία και ο «Άσσος» σε απόδοση 2.17 στον αγώνα Σετούμπαλ – Αρκούκα. Αήττητη παραμένει η Σετούμπαλ στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Συγκεκριμένα, το συγκρότημα του Κιμ Μασάντο μοιράστηκε από ένα βαθμό με τις Γκιμαράες (2-2 εντός έδρας) και Νασιονάλ Μαδέιρα (1-1 εκτός έδρας), ενώ στη συνέχεια κατάφερε να πανηγυρίσει το «τρίποντο» κόντρα στις Εστορίλ (1-0 εντός έδρας) και Μορεϊρένσε (2-0 εκτός έδρας). Στον αντίποδα, από τέσσερις σερί ισοπαλίες προέρχεται η Αρούκα στο πρωτάθλημα. Αναλυτικότερα, μοιράστηκε από ένα βαθμό με τις Ουνιάο Μαδέιρα (0-0 εκτός έδρας), Μπελενένσες (2-2 εντός έδρας), Μπράγκα (0-0 εκτός έδρας) και Τοντέλα (1-1 εντός έδρας). Πιστεύουμε ότι η Σετούμπαν έχει το προβάδισμα στη σημερινή αναμέτρηση και θα τη στηρίξουμε.

Ισόπαλο το ημίχρονο

Τελευταία πρόταση από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, το «Χ» ημίχρονο στο παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Αργεντινής, Αλντοσίβι – Ιντεπεντιέντε. Η θετική πορεία της τελευταίας περιόδου βοήθησε την Αλντοσίβι να κλειδώσει και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία, ενώ πλέον «παίζει» και με πολλές πιθανότητες για συμμετοχή στα πλέι οφ για το Σουνταμερικάνα. Στο 3-2-2 το σερί στις τελευταίες επτά αγωνιστικές, με την ομάδα να είναι αήττητη στα έξι τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος (3-3-0). Η Ιντεπεντιέντε, από την πλευρά της, έβαλε... δυνατά το πόδι στο γκάζι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος κι έτσι βρίσκεται αυτή τη στιγμή εντός της ζώνης των πλέι οφ για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Οι φιλοξενούμενοι έχουν συλλέξει 51 βαθμούς μέχρι στιγμής, όντας στο -5 από τη 2η Ροζάριο Σεντράλ. Η ομάδα είναι αήττητη στις τελευταίες 15 αγωνιστικές (10-5-0) και θα ψάξει το σημερινό διπλό, προκειμένου να... απαλύνει τον πόνο από το μεσοβδόμαδο αποκλεισμό στα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα. Περιμένουμε οι δύο ομάδες, λοιπόν, να μπούνε προσεκτικά στον αγωνιστικό χώρο και να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Μπορεί τη νίκη η Μπιλμπάο

Ολοκληρώνουμε τα προγνωστικά μας με μπάσκετ και τη νίκη της Μπιλμπάο στην εντός έδρας αναμέτρησή της με την Ονυικάχα Μάλαγα για την ACB της Ισπανίας. Μπιλμπάο και Μάλαγα ήταν οι δύο από τις τέσσερις ομάδες της περσινής τετράδας της κανονικής περιόδου. Φέτος η κατάσταση είναι πιο δύσκολη γιατί εκτός φυσικά των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ υπάρχουν οι πολύ βελτιωμένες και αήττητες Λαμποράλ και Βαλένθια. Πάντως ο στόχος και των δύο αποψινών αντιπάλων είναι η τετράδα. Η Μπιλμπάο έχει τρεις σερί πολύ καλές εμφανίσεις, με Βόννη και Όλντενμπουργκ στο Eurocup και στο ενδιάμεσο τον αγώνα με την Χιπουσκόα ενώ για τη Μάλαγα η ήττα από τη Λαμποράλ ήταν μια παρένθεση. Ένα χαρακτηριστικό για την Μπιλμπάο είναι ότι ακόμα δεν έχει νικήσει στην έδρα της. Σε σύνολο έξι αγώνων έχει δώσει δύο αγώνες εντός, με τη Ναντέρ και την Γκραν Κανάρια, και έχασε και τους δύο ενώ στα τέσσερα εκτός είναι αήττητη. Ήρθε η ώρα να κάνει την πρώτη της εντός έδρας νίκη για φέτος αν και ο αντίπαλος. Επιλέγουμε τη νίκη της Μπιλμπάο σε απόδοση outsider.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.