Πέμπτη, 12 Νοέμβριος 2015 13:36

Νίκη για Νορβηγία, δε χάνει η Βενεζουέλα

Γράφτηκε από τον
Νίκη για Νορβηγία, δε χάνει η Βενεζουέλα

Τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων μονοπωλούν το ενδιαφέρον στο σημερινό ποδοσφαιρικό κουπόνι και μας προσφέρουν μία τετράδα επιλογών. Την ίδια στιγμή, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η Euroleague στο μπάσκετ, προσθέτοντας... άλλες δύο επιλογές στο σημερινό μενού.

 

«Άσσος» για τους «βίκινγκς»

Ξεκινάμε τις σημερινές μας προτάσεις από το κουπόνι πάμε στοίχημα με τον «Άσσο» της Νορβηγίας επί της Ουγγαρίας (απόδοση 1.95), στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα μπαράζ πρόκρισης στην τελική φάση του EURO 2016. Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε για τη Νορβηγία, που φαντάζει ως το φαβορί στο ζευγάρι με την Ουγγαρία. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο για τους Σκανδιναβούς, οι οποίοι θέλουν σαν… τρελοί την πρόκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση, την πρώτη τους μετά το Euro 2000. Έκτοτε, απέτυχαν να προκριθούν σε τέσσερα Μουντιάλ (2002, 2006, 2010 και 2014) και τρία Euro (2004, 2008 και 2012), θέλουν επιτέλους να δώσουν τέλος στην «κατάρα». Έκαναν αρκετά καλή πορεία στον 8ο όμιλο των προκριματικών, τερμάτισαν στην 3η θέση με 19 πόντους και ρεκόρ 6-1-3. Αν η Νορβηγία έχει «δίψα» για συμμετοχή σε μια μεγάλη διοργάνωση, τότε δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι Ούγγροι είναι «πεινασμένοι». Οι Μαγυάροι θέλουν να επιστρέψουν στα μεγάλα διεθνή ραντεβού έπειτα από 30 χρόνια, καθότι η τελευταία τους παρουσία… χάνεται στο μακρινό 1986 και το Μουντιάλ του Μεξικού. Απώλεσαν την απευθείας πρόκριση στα τελικά της Γαλλίας για μερικά λεπτά, καθότι ήταν η ομάδα που θα καταλάμβανε το εισιτήριο ως η καλύτερη 3η των ομίλων, ωστόσο το γκολ της Τουρκίας στο 89’ της αναμέτρησης με την Ισλανδία (1-0) την αναγκάζει να δώσει μπαράζ.

Δυνατοί οι Βενεζουελάνοι

Συνεχίζουμε με το «Χ2» της Βενεζουέλας επί της Βολιβίας (απόδοση 1.95), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των προκριματικών της Νότιας Αμερικής για το Μουντιάλ 2018. Δύο ήττες στα ισάριθμα ματς που έδωσε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 γνώρισε η Βολιβία. Το συγκρότημα του Μπαλντιβιέσο δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Ουρουγουάη (2-0 εντός έδρας) και Εκουαδόρ (2-0 εκτός έδρας). Όπως η αποψινή αντίπαλός της, έτσι και η Βενεζουέλα μετρά μέχρι στιγμής 2/2 ήττες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Σανβισέντε δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Παραγουάη (1-0 εντός έδρας) και Βραζιλία (3-1 εκτός έδρας). Κόντρα στην τελευταία οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τα γκολ του Γουίλιαν (1’, 42’), με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν το σκορ με τον Σάντος στο 64’. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε δέκα λεπτά αργότερα ο Ρικάρντο Ολιβέιρα. Θεωρούμε ότι η Βενεζουέλ θα φύγει από το σημερινό ματς με βαθμό ή βαθμούς.

Over στο Σαντιάγο

Η τρίτη ποδοσφαιρική επιλογή μας είναι το Over 2.5 στην αναμέτρηση της Χιλής με την Κολομβία, σε απόδοση 2.12. Με φόρα συνεχίζει η Εθνική Χιλής από την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα τον περασμένο Ιούλιο, πιστοποιώντας όλο και περισσότερο ότι η τωρινή "φουρνιά" είναι η καλύτερη της ιστορίας της. Σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η παρουσία του Χόρχε Σαμπάολι στον πάγκο της ομάδας, ο οποίος έχει καταφέρει να βάλει όλα τα μεγάλα αστέρια υπό τη... σκέπη του εθνόσημου. Υπό αυτές τις συνθήκες η "ρόχα" θα υποδεχθεί σήμερα τους Κολομβιανούς, στοχεύοντας ξεκάθαρα στο 3Χ3 στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Στην πρεμιέρα πέτυχε το δίκαιο 2-0 επί της Βραζιλίας, ενώ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής έφυγε με το νικηφόρο 3-4 από το Περού. Οι Κολομβιανοί, που θα παραταχθούν με μοναδικές απουσίες αυτές των Φαλκάο και Κουαδράδο, προσβλέπουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα, έχοντας συλλέξει τρεις βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Στην πρεμιέρα επικράτησαν με 2-0 του Περού, για να πάρει τη σκυτάλη το ατυχές 3-0 στην Ουρουγουάη. Μεγάλη είναι η συζήτηση τόσο για τη διάταξη που θα επιλέξει ο Πέκερμαν (πολλοί μιλούν για εγκατάλειψη του 4-4-2 και για υιοθέτηση ενός 4-2-3-1), αλλά και για τα πρόσωπα που θα επιλεγούν στη γραμμή κρούσης.

Πολλά γκολ και στην Πορτογαλία

Κλείνουμε με την πιο δυνατή σημερινή επιλογή από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, που είναι το Over 3.5 γκολ στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Πορτογαλία U21 και την Αλβανία U21, σε απόδοση 2.12. Την ανωτερότητα της κόντρα σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου θέλει να δείξει για ακόμη μια φορά σήμερα η Πορτογαλία. Οι Ίβηρες υποδέχονται την Αλβανία στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι τους. Στο πρώτο επικράτησαν εύκολα 2-0 της Ουγγαρίας, ενώ έφυγαν με άνετα «διπλά» από Αλβανία (1-6) και Ελλάδα (0-4). Μάχη» για τη δεύτερη θέση θα δώσει η Αλβανία με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου, στις οποίες δε συγκαταλέγεται η Πορτογαλία. Το 1-6 του Σεπτέμβρη στο πρώτο ματς των δύο ομάδων καταδεικνύει τη διαφορά δυναμικής που τους χωρίζει, είναι βέβαιο ότι οι Αλβανοί δεν αναζητούν πόντους απ’ το σημερινό παιχνίδι. Ξεκίνησαν τα προκριματικά με την εκτός έδρας νίκη με 0-2 επί του Λιχτενστάιν, αλλά πήραν μόλις δύο πόντους στις επόμενες τρεις αγωνιστικές με Ισραήλ (1-1 εντός), Πορτογαλία και Ουγγαρία (2-2 εκτός).

Under στο Μόναχο

Μετακινούμαστε στην «πορτοκαλί θεά», όπου πηγαίνουμε αρχικά με το Under 152.5 πόντοι στην αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με τον Ερυθρό Αστέρα, σε απόδοση 1.88. Η Μπάγερν άξιζε τη νίκη στη Μαδρίτη 100%, οπότε υπάρχει μια πικρία στη μέχρι τότε πορεία αλλά τουλάχιστον η ομάδα βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης, γιατί θα ξεπεράσει πολύ πιθανώς το Στρασβούργο και τον αποψινό αντίπαλο Ερυθρό Αστέρα. Ο Ερυθρός Αστέρας προέρχεται από τρεις ήττες με κάτω τα χέρια, από Ρεάλ, Κίμκι και Ούλκερ και πάει απόψε για την τέταρτη, πολύ πιθανό ξανά άνετη. Η Μπάγερν μπορεί να ηττήθηκε από την Φρανκφούρτη αλλά αυτό δε σημαίνει αναγκαστικά κάτι πολύ αρνητικό γιατί η Φρανκφούρτη είναι πολύ ποιοτική ομάδα και έχει πανίσχυρη έδρα. Η Μπάγερν λοιπόν θα νικήσει και θα το κάνει με το μεγάλο της όπλο την άμυνα, που δεν την έχει προδώσει μέχρι σήμερα, αφού εκτός του αγώνα με τη Ρεάλ των άκρων είχε 74-67 ήττα από Ούλκερ, 69-60 νίκη επί της Κίμκι και 76-61 νίκη επί του Στρασβούργου. Από την άλλη ο Ερυθρός Αστέρας έχει επιθετικό πρόβλημα αφού εκτός του αγώνα της πρεμιέρας που νίκησε 81-59 το Στρασβούργο έχει ηττηθεί 98-71 από τη Ρεάλ (πάλι η Ρεάλ των άκρων), ηττήθηκε 91-53 από την Κίμκι και 60-74 από Ούλκερ.

Κερδίζει η Λιμόζ

Η δεύτερη και τελευταία σημερινή μπασκετική επιλογή μας αφορά τη νίκη της Λιμόζ επί της Αρμάνι Μιλάνο, σε απόδοση 2.35. H Λιμόζ, μετά τις δύο συντριβές από Λαμποράλ και Ολυμπιακό υποδέχεται την Αρμάνι που έρχεται από τρεις σερί ήττες (από Εφές, Ολυμπιακό και Τσεντεβίτα). Αν με τη Λαμποράλ η Λιμόζ ήταν άθλια, με τον Ολυμπιακό ήταν καλή για 25 λεπτά και κατέρρευσε μετά. Η Αρμάνι είναι πάντοτε η πιο αφερέγγυα ομάδα της διοργάνωσης και φέτος ένα παραπάνω με τον Ρέπεσα στον πάγκο της που είναι ένα βηματάκι πιο μπροστά από τον χειρότερο του είδους Σέρτζιο Σκαριόλο (σύμπτωση και οι δύο έχουν δουλέψει στο Μιλάνο). Σε κακή κατάσταση λοιπόν οι δύο ομάδες και είναι δύσκολη η πρόβλεψη για τον αγώνα. Παρόλα αυτά θα εμπιστευθούμε την γηπεδούχο Λιμόζ που μπορεί απόψε να διώξει από πάνω της τα «φαντάσματα» των συντριβών με αντίπαλο μια ομάδα που είναι ικανή για το χειρότερο (ποτέ για το καλύτερο).

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.