Κυριακή, 22 Νοέμβριος 2015 15:06

Με τις νίκες των Ξάνθη και Μπαστιά

Γράφτηκε από τον
Με τις νίκες των Ξάνθη και Μπαστιά

Μία μέρα μετά τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη Λεωφόρο και τη ματαίωση του αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, το σημερινό πρόγραμμα μπορεί να μην έχει την αίγλη των χθεσινών ντέρμπι σε Ισπανία (Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 1-4), Γερμανία (Σάλκε – Μπάγερν Μονάχου 1-3), Αγγλία (Σίτι – Λίβερπουλ 1-4) και Ιταλία (Γιουβέντους – Μίλαν 1-0) αλλά περιλαμβάνει αναμετρήσεις που προκαλούν το στοιχηματικό ενδιαφέρον.

 

Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προβλέψεων, μη λησμονείτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερώνεστε για τα πάντα γύρω από τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο, καθώς και, μεταξύ άλλων, να βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την pokerstars.

Παίρνει τη νίκη η Ξάνθη

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με τον «Άσσο» της Ξάνθης κόντρα στον Πανιώνιο με απόδοση 1.92. Μακριά απ’ τη νίκη έμεινε για ακόμη μια φορά η Ξάνθη την περασμένη αγωνιστική. Η ομάδα της Θράκης προηγήθηκε δύο φορές κόντρα στην Καλλονή εκτός έδρας, φάνηκε ότι μπορεί να πάρει το ματς απ’ το πουθενά και χωρίς να το αξίζει, εντούτοις στο φινάλε μίλησε η διαιτησία. Οι νησιώτες κέρδισαν ένα μάλλον αυστηρότατο πέναλτι στις καθυστερήσεις και πήραν τον πόντο, αφήνοντας την Ξάνθη με φρικτά παράπονα, τα οποία εκφράστηκαν μέσω μιας ακόμη ανακοίνωσης προς ΚΕΔ και τον ρέφερι Αρετόπουλο, ο οποίος αναφέρεται… «Αρτουλόπουλος». Ήταν η τέταρτη σερί αγωνιστική που δε χάνει η Ξάνθη, σ’ αυτό το σερί πήρε μόλις μια νίκη, ανέβηκε στους 12 πόντους με συνολικό ρεκόρ 2-6-2. Η άμυνα είναι το πρώτο μέλημα για τους Θρακιώτες, οι οποίοι όμως δέχτηκαν γκολ στα 6/7 τελευταία ματς, κράτησαν το «μηδέν» μόνο κόντρα στον Πανθρακικό εκτός έδρας (0-0). Δεν έχουν εκμεταλλευτεί την έδρα τους όσο θα ήθελαν, μετρούν ρεκόρ ρεκόρ 1-1-2 και γκολ 4-5. Επιστρέφει ο Καρυπίδης (ΑΜ 5/0).

Προβάδισμα η Μπαστιά

Από το πρωτάθλημα της Γαλλίας ξεχωρίζει ο «Άσσος» της Μπαστιά κόντρα στην Γκάζελεκ σε απόδοση 2.17. Ντέρμπι της Κορσικής σήμερα για Μπαστιά και Γκαζελέκ. Τέτοιου είδους παιχνίδια πάντα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον και προσφέρουν επιπλέον κίνητρο στους παίκτες, ωστόσο δεν πρόκειται για το παραδοσιακό ντέρμπι του νησιού, το οποίο είναι το Μπαστιά – Αζαξιό. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι γηπεδούχοι θέλουν και χρειάζονται τη νίκη, προκειμένου να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν πριν τη διακοπή. Θα μπορούσαν να προέρχονται από δύο σερί νίκες, προηγούνταν μέχρι το 87’ κόντρα στη Λιλ που έπαιζε με 10 παίκτες, ωστόσο μια στιγμιαία αδράνεια έφερε την ισοφάριση. Είχε προηγηθεί το εντός έδρας 1-0 επί της Καέν. Δεν έχει ισοπαλία στις τελευταίες 11 αγωνιστικές (4-0-7) η Μπαστιά, μετράει 14 πόντους και βρίσκεται στην 15η θέση, μόλις στο +2 απ’ τη σημερινή της αντίπαλο και στο +5 απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού. Επιστρέφουν οι Νγκαντό (ME 3/0), Μαράνζ (AM 8/0) και Μπραντάο (ΕΠ 6/1).

Over 2.5 στη Ρώμη και στη Μόσχα

Από την Ιταλία κρατάμε το Over 2.5 γκολ στον αγώνα Λάτσιο – Παλέρμο σε απόδοση 1.93, ενώ από το πρωτάθλημα της Ρωσίας ξεχωρίζει το Over 2.5 στην αναμέτρηση Σπάρτακ Μόσχας – Κράσνονταρ που πληρώνει 2.10.

Στην Ιταλία θα πρέπει να τονίσουμε πως σημειώθηκε over 2,5 στα πέντε τελευταία παιχνίδια της Λάτσιο με αντίπαλο την Παλέρμο σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ η Λάτσιο σημείωσε τουλάχιστον δύο γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της με αντίπαλο την Παλέρμο σε όλες τις διοργανώσεις.

Στον αγώνα του ρώσικου πρωταθλήματος, σε κακή κατάσταση βρίσκονται οι γηπεδούχοι, καθώς έχουν δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και αν προσθέσουμε και αυτή για το κύπελλο από την Κουμπάν Κρασνοντάρ, τότε γίνονται τρεις σε όλες τις διοργανώσεις. Το ακόμα πιο ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός ότι έχουν σκοράρει μόλις μία φορά σε αυτά τα τρία ματς. Παρόλα αυτά, ακόμα βρίσκεται αρκετά ψηλά στη βαθμολογία, αλλά για να παραμείνει εκεί θα πρέπει να αλλάξει… τροπάριο. Στο τελευταίο της ματς, έχασε 2-1 από την Τέρεκ Γκρόζνι εκτός έδρας. Οι απουσίες δεν είναι λίγες, με τέσσερις παίχτες να είναι εκτός λόγω τραυματισμών και άλλους τέσσερις να είναι αμφίβολοι!

Στηρίζουμε τη Φιγκεϊρένσε

Από τη Βραζιλία κρατάμε τον «Άσσο» της Φιγκεϊρένσε με αντίπαλο την Τσαπεκοένσε σε απόδοση 1.90. Τα πράγματα είναι κρίσιμα για τη Φιγκεϊρένσε, που χρειάζεται επιτακτικά το τρίποντο στο σημερινό ματς. Το μεγάλο μεσοβδόμαδο διπλό επί της Πόντε Πρέτα έβαλε τέλος σε ένα σερί δύο ισοπαλιών και δύο ηττών (η ομάδα είχε μείνει άσφαιρη στα 3/4 ματς), αλλά το +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού δεν επιτρέπει καμία απολύτως επανάπαυση. Στο 1-2-4 το αρνητικό σερί στα επτά τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος. Σημαντικές οι απουσίες των μέσων Κάρλος Αλμπέρτο και Ζοάο Βίτορ.

 Οι μπασκετικές επιλογές

Τέσσερις επιλογές από το μπασκετικό κουπόνι σήμερα με το Over 158.5 στον αγώνα Εφές Αναντολού – Τουρκ Τέλεκομ με απόδοση 1.88 να ξεχωρίζει. Η Εφές θα προσπαθήσει απόψε να επιστρέψει στις νίκες υποδεχόμενη την Τουρκ Τέλεκομ από την Άγκυρα. Φυσιολογικά δεν θα έχει πρόβλημα αλλά το θέμα με τις δύο «μεγάλες» ομάδες της Τουρκίας είναι ότι παθαίνουν πάρα πολλές ζημιές στις εγχώριες διοργανώσεις επειδή δεν δίνουν την απαιτούμενη σημασία και επειδή όλες οι ομάδες στην Τουρκία είναι δυνατές φέρνοντας πολύ καλούς ξένους παίχτες. Η Τουρκ Τέλεκομ είναι στα μέτρα της Εφές για μια πολύ εύκολη νίκη αλλά είπαμε δεν την εμπιστευόμαστε. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν πάντα προπονητής της άμυνας αλλά με αυτούς που έχει μαζέψει στην ομάδα δεν μπορεί να το κάνει όπως θέλει. Οι Ντίμπλερ, Ερτέλ, Μπράουν, Σάριτς δεν παίζουν άμυνα και καλύπτουν τα αμυντικά κενά με τις εξαιρετικές επιθετικές ικανότητές τους. Απόψε λοιπόν θα δούμε πάλι μια Εφές να μην δίνει καμία σημασία στην άμυνα και να παίρνει τον αγώνα με την επίθεση. Η Τουρκ Τέλεκομ έχει επιθετικές αρετές σαν ομάδα και μόνο στο 69-51 από την Γεσιλγκιρεσούν ήταν απαράδεκτη. Πολύ πιθανό το ματς να είναι παρόμοιο με το προχθεσινό της Εφές απέναντι στη Λιμόζ που νίκησε 92-74. Επιλογή το Over 158.5.

Οι άλλες επιλογές μας είναι το +4.5 της Μπεϊρουθ με αντίπαλο την Λούντβιγκσμπουργκ σε απόδοση 1.85, το -2.5 της Αβελίνο κόντρα στην Μπρίντιζι που πληρώνει 1.97 και το Under 150.5 στον αγώνα Ομπραντόριο – Εστουντιάντες σε απόδοση 1.90.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.