Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2015 15:13

Κερδίζει η Γιουβέντους, παίρνει αποτέλεσμα η Αστάνα

Γράφτηκε από τον

Πολύ κρίσιμη ημέρα η σημερινή στο Champions League, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται καθοριστικές αναμετρήσεις με φόντο την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ξεχωρίζει η αναμέτρηση Γιουβέντους – Μάντσεστερ Σίτι, εκεί όπου παίζεται η πρωτιά του ομίλου, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν απ’ το αποτέλεσμα του αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Αϊντχόφεν. Επιλογές προκύπτουν σήμερα και απ’ το Eurocup, όπου έχουν καθοριστικές αποστολές οι Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να διαβάσετε τα αναλυτικά previews των σημερινών αναμετρήσεων, αλλά και να ενημερωθείτε για τις βαθμολογίες όλων των ομίλων στην ειδική κατηγορία: βαθμολογία Champions League.

Δυνατή εντός έδρας η Αστάνα

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Αστάνα - Μπενφίκα, όπου επιλέγουμε το «1Χ» σε απόδοση 2.00. Ζωντανή στη μάχη για κατάκτηση της τρίτης θέσης του 3ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ παραμένει η Αστάνα. Το συγκρότημα του Στόιλοφ απέσπασε δύο βαθμούς στις τέσσερις αγωνιστικές που έδωσε για τη διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα αναδείχθηκε ισόπαλο κόντρα στις Γαλατασαράι (2-2 εντός έδρας) και Ατλέτικο Μαδρίτης (0-0 εντός έδρας). Παράλληλα γνώρισε τις εκτός έδρας ήττες από τις Μπενφίκα (2-0) και Ατλέτικο Μαδρίτης (4-0). Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της φάσης των ομίλων και η Αστάνα βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τη Γαλατασαράι, την οποία αντιμετωπίζει στην Τουρκία στις 8 Δεκεμβρίου. Τρεις νίκες και μία ήττα είναι ο απολογισμός της Μπενφίκα, από την άλλη πλευρά, στις τέσσερις μέχρι στιγμής αναμετρήσεις που έδωσε για τον 3ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «αετοί» της Λισαβόνας κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Αστάνα (2-0 εντός έδρας), Ατλέτικο Μαδρίτης (2-1 εκτός έδρας) και Γαλατασαράι (2-1 εντός έδρας), ενώ παράλληλα γνώρισαν την ήττα στην Τουρκία από την τελευταία (2-1). Στις 3 Νοεμβρίου κόντρα στη Γαλατασαράι στο «Da Luz» οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Τζόνας στο 52’, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν έξι λεπτά αργότερα με τον Ποντόλσκι.

Μπορεί τον «άσσο» η Γιουβέντους

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Γιουβέντους – Μάντσεστερ Σίτι, όπου επιλέγουμε νίκη για τους γηπεδούχους σε απόδοση 2.32. Οι Ιταλοί «καίγονται» για τη νίκη που θα τους προσφέρει μαθηματικά την πρόκριση και θα τους καταστήσει φαβορί για την πρωτιά, τη στιγμή που οι «πολίτες» έχουν ήδη προκριθεί και παίζουν μόνο για την πρώτη θέση, την οποία θέλουν «κολασμένα». Οι «μπιανκονέρι» πέρασαν νικηφόρα απ’ το Μάντσεστερ στην πρεμιέρα των ομίλων (1-2), ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, κυρίως εξαιτίας των δύο ισοπαλιών με την Γκλάντμπαχ (0-0 εντός και 1-1 εκτός). Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η «μεγάλη κυρία» διανύει την κορυφαία περίοδο της σεζόν. Αυτό διότι προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες στη Serie A, βρίσκεται πλέον στην 6η θέση της κατάταξης με 21 πόντους, στο -9 απ’ την κορυφή. Είναι αήττητη στα τέσσερα τελευταία ματς για όλες τις διοργανώσεις (3-1-0), σκόραρε σε όλα, δέχτηκε γκολ στα τρία. Αν θέλει να αποφύγει κληρώσεις τύπου Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Σίτι, από την άλλη πλευρά, οφείλει σήμερα να πάρει αποτέλεσμα κόντρα στη Γιουβέντους. Οι «πολίτες» εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκριση μετά το 1-3 εκτός έδρας επί της Σεβίλλης την περασμένη αγωνιστική, ωστόσο αυτό πλέον δεν τους αρκεί. Θέλουν και χρειάζονται την πρωτιά, καθώς στις τελευταίες δύο χρονιές τερμάτισαν δεύτεροι, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα στη φάση των «16» και όπως ήταν αναμενόμενο, μας… χαιρέτησαν νωρίς. Φέτος μετρούν 2/2 εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Γκλάντμπαχ (1-2) και Σεβίλλη (1-3),ωστόσο, σήμερα, το έργο τους είναι σαφώς πιο δύσκολο.

Περνάει απ’ τη Ρωσία η Βόλφσμπουργκ

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας απ’ το Τσάμπιονς Λιγκ με την αναμέτρηση ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Βόλφσμπουργκ, όπου θα πάμε με το «2 DNB» σε απόδοση 2.05 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την αποφυγή της ήττας, που θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποδέχεται στην έδρα της τη Βόλφσμπουργκ. Μετά το πέρας τεσσάρων αναμετρήσεων στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης το συγκρότημα του Σλούτσκι σημείωσε μία νίκη κόντρα στην Αϊντχόφεν (3-2 εντός έδρας) και μία ισοπαλία με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-1 εντός έδρας). Παράλληλα δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Βόλφσμπουργκ (1-0 εκτός έδρας) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0 εκτός έδρας). Τη μάχη για κατάκτηση μίας από τις δύο πρώτες θέσεις του 2ου ομίλου, που οδηγούν στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, συνεχίζει η Βόλφσμπουργκ, από την πλευρά της. Το συγκρότημα του Χέκινγκ μετά το πέρας τεσσάρων αναμετρήσεων συγκέντρωσε έξι βαθμούς καθώς επικράτησε των ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-0 εντός έδρας) και Αϊντχόφεν (2-0 εντός έδρας). Παράλληλα γνώρισε ισάριθμες ήττες από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1 εκτός έδρας) και Αϊντχόφεν (2-0 εκτός έδρας). Προέρχεται απ’ το εμφατικό 6-0 επί της Βέρντερ Βρέμης.

Μετράει το κίνητρο της Μπούντουσνοτς

Πάμε στο μπάσκετ και την αναμέτρηση Μπούντουσνοτς – Άρης, όπου επιλέγουμε το -5.5 πόντους των Μαυροβούνιων σε απόδοση 1.91. Στον πρώτο γύρο ο Άρης είχε κάνει περίπατο με 75-57 και φυσικά αυτή η διαφορά είναι πολύ σημαντική για την έκβαση του αγώνα. Η Μπούντουσνοστ με 2-4 έχει ανάγκη τη νίκη γιατί είναι εκτός τετράδας αυτή τη στιγμή και μέχρι το τέλος έχει δυο ταξίδια σε Καζάν και Τραπεζούντα. Θα ήταν ιδανικό για την Μπούντουσνοστ να καλύψει και την διαφορά αλλά ρεαλιστικά αυτό είναι πολύ δύσκολο. Ο Άρης με 4-2 είναι πιο άνετος βαθμολογικά αλλά σε καμία περίπτωση αδιάφορος γιατί έχει δύσκολο πρόγραμμα με Ούνιξ και Μπάνβιτ εντός και το ταξίδι στη Ρουμανία. Αν απόψε δεν του βγει το ματς τότε απλά θα είναι ευχαριστημένος με ήττα μικρότερη των 18 πόντων και έπειτα θα κοιτάξει να κάνει μία νίκη στην έδρα του που πιθανώς θα σημαίνει και οριστική πρόκριση. Η Μπούντουσνοστ έχει ήδη νικήσει εύκολα τις Τραμπζονσπόρ, Μπάνβιτ και Ούνιξ εντός, μπορεί να το κάνει και απόψε ωθούμενη από το κίνητρό της.

ΠΑΟΚ με ρίσκο

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Ζενίτ, όπου επιλέγουμε το +5.5 πόντους για τον δικέφαλο σε απόδοση 1.93. Η ήττα στην Ουγγαρία με την ανατροπή δημιούργησε τεράστια προβλήματα στον ΠΑΟΚ γιατί τώρα πια ισοβαθμεί με τις Ρίτας και Σζολνόκι και έχει χάσει την διαφορά από τους Ούγγρους ενώ αντιμετωπίζει τη Ρίτας στο Βίλνιους την τελευταία αγωνιστική. Η γαστρεντερίτιδα που ταλαιπώρησε πολλούς αθλητές του δικεφάλου τους κράτησε εκτός προπονήσεων μέχρι χθες που έγινε η πρώτη ολοκληρωμένη προπόνηση μετά από 4 μέρες. Το γεγονός ότι δεν έγινε ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό ήταν καλό για τον ΠΑΟΚ γιατί όχι μόνο θα ταλαιπωρούταν οι υπόλοιποι αλλά θα τέλειωνε και με τεράστια διαφορά. Η Ζενίτ του Βασίλι Καράσεφ είναι μια εξαιρετική ομάδα που δεν βρίσκεται τυχαία στην κορυφή της VTB και απόψε θα έχει στο παρκέ ξανά τον Τούλσον που έλειψε τις τελευταίες εβδομάδες και αγωνίστηκε με την ΒΙΤΑ για 21 λεπτά με 15 πόντους. Όμως για την Ζενίτ τώρα αρχίζουν τα δύσκολα στην VTB που θα αντιμετωπίσει σερί τις ΤΣΣΚΑ, Νίζνι, Κουμπάν και Ούνιξ όλες εκτός έδρας. Στο Eurocup με 5-1 είναι σχετικά «χαλαρή» αφού δεν μπορεί να μείνει εκτός. Ο ΠΑΟΚ έχει το μεγάλο κίνητρο απόψε που αν καταφέρει να νικήσει την Ζενίτ θα έχει καταφέρει κάτι που δεν το έχουν καταφέρει οι δύο άλλες διεκδικήτριες της τέταρτης θέσης πρόκρισης. Με ρίσκο λόγω της ασθένειας θα επιλέξουμε τον ΠΑΟΚ με το πλεονέκτημα των 5.5 πόντων. Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας με την αναμέτρηση Ρέτζιο Εμίλια – Άλμπα Βερολίνου, όπου θα επιλέξουμε το -3 των Ιταλών σε απόδοση 1.90

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.