Τρίτη, 20 Αύγουστος 2013 18:17

Κρατάει η Μάριμπορ, με κάλυψη Έμελεκ και Ντανφέρμλιν

Γράφτηκε από τον

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του στοιχήματος και του Betarades.gr. Ημέρα Τσάμπιονς Λιγκ η σημερινή με τους πρώτους πέντε αγώνες για τα πλέι οφ της διοργανώσεις να διεξάγονται σήμερα. Τα ζευγάρι που ξεχωρίζει είναι αυτό της Αϊντχόφεν με τη Μίλαν, με τους Ιταλούς να δοκιμάζονται στο «Philips Stadion» κόντρα στους Ολλανδούς που έχουν στον πάγκο τον Φιλίπ Κοκού, ο οποίος ως παίκτης είχε σκοράρει κόντρα στους Μιλανέζους τη σεζόν 2004/05 όταν οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στις άλλες αναμετρήσεις η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά παίζει στο Καζακστάν με την πρωτάρα Σαχτιόρ Καραγκαντί. Η Λυών υποδέχεται τη Σοσιεδάδ μετά από εννέα χρόνια, ενώ οι αναμετρήσεις Βικτόρια Πλζεν - Μάριμπορ και Πάκος Φερέιρα - Ζενίτ συμπληρώνουν το σημερινό πρόγραμμα. Στο κουπόνι μας βρίσκουμε ακόμα αγώνες για το Τσάλεντζ Καπ της Σκωτία, για το Κόπα Σουνταμερικάνα και μία αναμέτρηση για την Τσάμπιονσιπ.

Το δυνατό μας σημείο έρχεται σήμερα από την Τσεχία και την αναμέτρηση Βικτόρια Πλζεν - Μάριμπορ για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η είσοδος στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αποτελεί διακαή πόθο για την ομάδα από τη Σλοβενία, που πραγματικά φτάνει στην πηγή και δεν πίνει νερό… Πέρυσι, είχε σταματήσει στην ίδια φάση της διοργάνωσης, αποκλειόμενη από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με δύο ήττες. Φέτος μοιάζει πιο έτοιμη από ποτέ να «αρπάξει» την ευκαιρία και να πάρει προβάδισμα με ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα. H Μάριμπορ είναι απόλυτη κυρίαρχος εντός των συνόρων, έχοντας κατακτήσει τα τελευταία τρία πρωταθλήματα, φτάνοντας συνολικά τα έντεκα! Καλές πορείες πραγματοποιεί και στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, έστω και αν αυτό είναι για το Europa League. Μάλιστα, βρέθηκε και στον όμιλο του Παναθηναϊκού την περασμένη σαιζόν και διεκδίκησε την πρόκριση της μέχρι τελευταία στιγμή. Στον πάγκο της ομάδας κάθεται από φέτος ο Κροάτης Αντε Κάτσιτς, που είχε απολυθεί από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά το 1-7 από τη Λυών, που είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Μετρημένες κινήσεις στα μεταγραφικά, προχώρησε σε τρεις προσθήκες, με όλες να είναι για την επίθεση. Πιο συγκεκριμένα, πήρε τον Γάλλο Μεντί, τον Σλοβένο Μποχάρ και τον Σέρβο Ντερβίσεβιτς. Από την άλλη, παρελθόν από την ομάδα αποτελεί ο περυσινός δεύτερος σκόρερ Μπέριτς. Επιλέγουμε τους φιλοξενούμενους στο Χ2 στο 3.00, σε μία απόδοση που είναι ανεξήγητα μεγάλη. Συνεχίζουμε με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και το «Διπλό» Draw No Bet της Μίλαν κόντρα στην Αϊντχόφεν σε απόδοση 1.93. Η Αϊντχόφεν αγνοεί την παρουσία της στη φάση των ομίλων (αλλά και στη διοργάνωση γενικότερα) από τη σεζόν 2008/09. Συνολικά έχει συμμετάσχει στους ομίλους 13 φορές, οι 12 μάλιστα συνεχόμενες από το 1997 ως το 2008. Η Μίλαν έχει συμμετάσχει στη φάση των ομίλων στις 10 από τις 11 προηγούμενες σεζόν, ενώ συνολικά έχει δώσει εκεί το «παρών» 16 φορές. Οι «ροσονέρι», από την πλευρά τους, βλέπουν ως «μονόδρομο» την πρόκριση στη φάση των ομίλων, προκειμένου να παραμείνει ανοικτός ο δρόμος για μία καλή φετινή ευρωπαϊκή πορεία (βάσει του ειδικού «βάρους» τους), στοιχείο που στερούνται τα τελευταία χρόνια. Την περσινή σεζόν έφτασαν μέχρι τη «φάση των 16», όπου και αποκλείστηκαν από την Μπαρτσελόνα, νικώντας με 2-0 στο πρώτο ματς στο «Σαν Σίρο» και γνωρίζοντας «βαριά» ήττα με 4-0 στον επαναληπτικό του «Καμπ Νου». Το «ειδικό βάρος» που έχει η φανέλα των Ιταλών και τα «αστέρια» που έχει στη σύνθεσή της η Μίλαν μας οδηγούν στο «Διπλό» με κάλυψη Draw No Bet, πράγμα που σημαίνει πως σε περίπτωση ισοπαλίας παίρνουμε το ποντάρισμά μας πίσω.

 

Στην αναμέτρηση Λυών - Σοσιεδάδ κρατάμε τον «Άσσο» σε απόδοση 2.00. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στην ίδια διοργάνωση το 2004, στη φάση των «16», με τη Λυών να παίρνει την πρόκριση με δύο νίκες με 1-0. Στον αγώνα της Γαλλίας είχε σκοράρει ο Ζουνίνιο, ενώ σ’ αυτόν στην Ισπανία είχε πετύχει αυτογκόλ ο Σούρερ, που είναι γνωστός μας από το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό. Η επιστροφή στους ομίλους του Champions League, μοιάζει με αυτοσκοπό για τη Λυών, που πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση στη Ligue 1 και αναγκάζεται να περάσει από τα playoffs. Πάντως, ο πρόεδρος Ζαν-Μισέλ Ολά δεν έκανε σπατάλες και τα νέα μεταγραφικά της αποκτήματα είναι μόλις τρία. Θωράκισε αρχικά τα μετόπισθεν με τον δεξιό μπακ Μιγκέλ Λόπες και τον αριστερό μπακ Μπεντιμό, ενώ ενισχύθηκε και στη μεσαία γραμμή, κάνοντας δικό της από τη Βαλενσιέν τον Ντανίκ. Δυνατοί στην έδρα τους οι Γάλλοι θα κυριαρχήσουν από το ξεκίνημα στο παιχνίδι, δίνοντάς μας μία καλή απόδοση. Κλείνοντας με το Τσάμπιονς Λιγκ πάμε με το 1Χ στην αναμέτρηση Πάκος Φερέιρα – Ζενίτ σε απόδοση 2.25. Τρεις επισκέψεις για τη Ζενίτ στην Πορτογαλία, μετρώντας δύο ήττες (Μπενφίκα, Νασιονάλ Μαδέιρα) και μία ισοπαλία. Το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα ήταν το 0-0 με την Πόρτο το 2011. Σήμερα οι Ρώσοι θα παραταχθούν χωρίς το μεγάλο τους «αστέρι» τον Χούλκ. Ο πρώην στράικερ της Πόρτο (θα αγωνιζόταν σήμερα στο γήπεδο της πρώην ομάδας του) τραυματίστηκε στο σαββατιάτικο ματς με την Ανζί για το πρωτάθλημα κι έτσι έμεινε εκτός αποστολής. Βέβαια ο σύλλογος της Αγίας Πετρούπολης σφύζει από ποιότητα στην μεσοεπιθετική του γραμμή κι εκείνος που πιθανότατα θα πάρει τη θέση του είναι ο Κερζάκοφ. Ιστορικές στιγμές ζουν στο στρατόπεδο της Πάκος, αφού ο σύλλογος καλείται σήμερα να δώσει το πρώτο παιχνίδι της ιστορίας του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η τρίτη θέση που κατέλαβε άλλωστε στο περσινό πρωτάθλημα, είναι επίσης η καλύτερη που είχε ποτέ, μιας και δεν είχε βρεθεί ποτέ πάνω από την έκτη!  Με νέο ωστόσο προπονητή πλέον στον πάγκο της, αφού ο Πάουλο Φονσέκα μετά την εξαιρετική παρουσία της ομάδας του, έκανε το άλμα για την Πόρτο. Στο τιμόνι της ωστόσο βρίσκεται ένας πρώην «δράκος» και συγκεκριμένα ο 39χρονος Κοστίνια, πρωταθλητής Ευρώπης με την Πόρτο το 2004 ως παίκτης, αλλά αρκετά άπειρος προπονητικά (Φλεβάρη ως Ιούνιο στην Μπέιρα Μαρ). Στηρίζουμε τους γηπεδούχους, που δείχνουν πως διαθέτουν μία σοβαρή και αξιόλογη ομάδα, ικανή να κάνει την έκπληξη τουλάχιστον εντός έδρας.

 Δυνατό σημείο έρχεται και από το Σουνταμερικάνα, καθώς το Χ2 της Έμελεκ μέσα στην έδρα της Ούνιον Κατόλικα σε απόδοση 1.91 αποτελεί μία καλή στοιχηματική επιλογή. Η γηπεδούχος ομάδα από τη Χιλή Αήττητη έχει ξεκινήσει τη νέα σεζόν η Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα, η οποία μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Απερτούρα στη Χιλή μετρά δύο νίκες και άλλες τόσες ισοπαλίες, η τελευταία από τις οποίες ήρθε το Σαββατοκύριακο στην εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την Οντάξ Ιταλιάνο. Στο Κόπα Σουνταμερικάνα έχει μπει από τον πρώτο γύρο, στον οποίο απέκλεισε τη Σέρο Πορτένο από την Παραγουάη και σήμερα θα ψάξει ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς. Από την ίδια διοργάνωση κρατάμε και το «Διπλό» Draw No Bet της Κομπρελόα κόντρα στη Λα Εκιδάδ σε απόδοση 2.88. Κλείνοντας το τρίτο δυνατό σημείο της ημέρας έρχεται από το Τσάλεντζ Καπ Σκωτίας και είναι ο «Άσσος» Draw No Bet της Ντανφέρμλιν με αντίπαλο τη Ρέιθ Ρόβερς σε απόδοση 2.10. Με την παράδοση στο μέρος της, η Ντανφέρμλιν υποδέχεται σήμερα τους Ρέιθ Ρόβερς με σκοπό να τους πετάξει έξω από τη συνέχεια του Τσάλεντζ Καπ. Το Τσάλεντζ Καπ διοργανώνεται στη Σκωτία από τη σεζόν 1990-1991 και αφορά αποκλειστικά ομάδες των τριών χαμηλότερων κατηγοριών, καθώς αυτές της Πρέμιερ Λιγκ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Πρώτη τροπαιούχος αναδείχτηκε η Νταντί, ενώ τελευταία ήταν η Κουίν Οφ Σάουθ τον περασμένο Απρίλιο. Οι ομάδες αναμετρώνται σε νοκ άουτ φάσεις μέχρι τον τελικό. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλά τη σεζόν, με ισάριθμες προκρίσεις σε Τσάλεντζ Καπ και Λιγκ Καπ, ενώ επικράτησαν και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επί της Ιστ Φάιφ. Το περασμένο Σάββατο απέτυχαν να αποσπάσουν κάτι θετικό εντός έδρας από την Άρμπροουθ, αν και η εμφάνιση τους ήταν αρκετά καλή. Στα θετικά για την τεχνική ηγεσία οι επιστροφές των μέσων Χάσμπαντ και Κέιν, που ήταν τιμωρημένοι.

 Περνάμε στο Τένις όπου αρχίζουμε σήμερα να παίρνουμε γεύση από το US Open. Το αμερικάνικο Grand Slam θα υποδεχτεί σε λίγες μέρες τους καλύτερους τενίστες του κόσμου με τα προκριματικά να ξεκινούν σήμερα. Ο tipster μας έχει επιλέξει δύο δυνατά σημεία. Πρόκειται αρχικά για τη νίκη του Facundo Bagnis κόντρα στον Boris Pashanski σε απόδοση 1.83 και για τη νίκη του Henri Laaksonen με αντίπαλο τον Agustin Velotti σε απόδοση 2.00. Επίσης ρισκάρουμε με την έκπληξη και την πρόκριση του Thiago Alves κόντρα στον Marc Gicquel σε απόδοση 4.33.

 Επισκεφτείτε το Betarades.gr και διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων του κουπονιού. Δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας για το στοίχημα σε, Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis. Τέλος, ενημερωθείτε γρήγορα και έγκυρα για τις Mεταγραφές Superleague 2013.