Σάββατο, 18 Ιούνιος 2016 13:25

Χωρίς περιθώρια Βέλγιο και Πορτογαλία

Γράφτηκε από τον

Με την πλάτη στον… τοίχο είναι το Βέλγιο μετά την ήττα στην πρεμιέρα.

Οι Βέλγοι, παρότι διαθέτουν εξαιρετικούς παίκτες από τη μέση και μπροστά, εγκλωβίστηκαν στην έξυπνη τακτική των Ιταλών και πλέον καλούνται να αντιδράσουν απέναντι στην Ιρλανδία. Η τελευταία έχει ενθουσιασμό από την εμφάνιση και την ισοπαλία με τη Σουηδία (μπορούσε τη νίκη), αλλά και σύμμαχο την έλλειψη άγχους. Η πίεση βρίσκεται στη μεριά του ανώτερου Βελγίου, το οποίο αν δεν κερδίσει σήμερα, θα πρέπει να ετοιμάζει τις βαλίτσες της επιστροφής. Εκτιμώ ότι δύσκολα θα μείνει δεύτερο σερί ματς άσφαιρο και θα κάνει "σεφτέ" στα γήπεδα της Γαλλίας.

Χωρίς περιθώρια και η Πορτογαλία, η οποία έπεσε θύμα έκπληξης με την Ισλανδία, αν και προηγήθηκε. Ο Ρονάλντο βρέθηκε σε κακή μέρα, το ίδιο και οι συμπαίκτες του στη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα οι πρωτάρηδες σε Euro Ισλανδοί να πάρουν το βαθμό και να ελπίζουν σε πρόκριση. 

Με το.. αριστερό μπήκε και η Αυστρία (ήττα από την Ουγγαρία) και αν μείνει πάλι χωρίς βαθμολογικό όφελος, τότε η πορεία της θα σταματήσει πιθανότατα στη φάση των ομίλων. Η Αυστρία έχασε μάλιστα και τον στόπερ Ντράγκοβιτς, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του τραυματία Γιουνούζοβιτς. Περιμένω από την Πορτογαλία να δώσει απαντήσεις για την εμφάνιση της πρώτης αγωνιστικής. 

Την Κυριακή, η Γαλλία αντιμετωπίζει την Ελβετία στο ντέρμπι κορυφής του 1ου ομίλου. Με ισοπαλία οι διοργανωτές σφραγίζουν την πρώτη θέση και η Ελβετία τη δεύτερη, ενώ αν κερδίσει θα τερματίσει πρώτη. Σε περίπτωση ήττας, κινδυνεύει να πέσει στην τρίτη θέση αν κερδίσει η Ρουμανία. Η Γαλλία μετά τις δύο αγχωτικές νίκες θα παίξει πιο ελεύθερα, αλλά ίσως γίνουν αλλαγές στην 11άδα ενόψει των αγώνων νοκ - άουτ. Η Ελβετία δύσκολα θα πάρει ρίσκα και το σύνολο 2-3 τέρματα καλύπτει αρκετά αποτελέσματα. Μια νίκη για παράδειγμα στο ρελαντί των Γάλλων (2-0) ή ισοπαλία (1-1) που θα αφήνει και την Ελβετία ευχαριστημένη, έχοντας το εισιτήριο της πρόκρισης.

Την ίδια ώρα, η Ρουμανία θα παίξει με την Αλβανία. Αμφότερες δεν έχουν νίκη στον όμιλο και μόνο με τρίποντο θα ελπίζουν σε πρόκριση. Ρεαλιστικά η Ρουμανία έχει περισσότερες πιθανότητες να τερματίσει ως καλύτερη τρίτη, έχοντας πάρει βαθμό με την Ελβετία. Η Αλβανία όμως έχει δείξει ότι παλεύει όλα τα παιχνίδια και το ίδιο θα κάνει και αύριο.

Ματς - τριπλή, οπότε καλύτερα να πάμε στην εναλλακτική λύση με τα 2-3 γκολ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

521. Βέλγιο - Ιρλανδία 1 1.58

523. Πορτογαλία - Αυστρία 1 1.67

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

524. Ελβετία - Γαλλία 2-3 γκολ 1.72

 

525. Ρουμανία - Ελβετία 2-3 γκολ 1.72