Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2016 11:50

Ολα για την πρόκριση

Γράφτηκε από τον

 

Με τα παιχνίδια της τρίτης αγωνιστικής σε 5ο και 6ο όμιλο ολοκληρώνεται σήμερα η φάση των ομίλων στο Euro.

Στον 5ο όμιλο η Ιταλία έχει προκριθεί και μαθηματικά ως πρώτη και μένει να μάθουμε ποια θα τη συνοδέψει στους "16", ενώ ελπίδες έχει και ο τρίτος (αν είναι στους 4 καλύτερους των ομίλων). Το Βέλγιο με τη νίκη επί της Ιρλανδίας  χρειάζεται ένα βαθμό για να τσεκάρει το εισιτήριο, ενώ η Σουηδία θέλει μόνο νίκη για να αποφύγει τον αποκλεισμό. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα ρισκάρει και το Βέλγιο είναι φωτιά στην αντεπίθεση. 

Με Λουκάκου, Αζαρ από τη μία και Ιμπραϊμοβιτς από την άλλη πλευρά, το όβερ δεν θα έπρεπε να είναι αουτσάιντερ. 

Για τον 6ο όμιλο, η πρωτάρα Ισλανδία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Αυστρία, η οποία χρειάζεται νίκη και μη νίκη της Πορτογαλίας για να προκριθεί ως δεύτερη. Με τρίποντο όμως θα ελπίζει ότι θα περάσει ως τρίτη. 

Η Ισλανδία με νίκη περνάει, ενώ με ισοπαλία θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα της Ουγγαρίας με την Πορτογαλία για να δει σε ποια θέση θα τερματίσει. Με άλλα λόγια πρόκειται για ένα όμιλο που η πρόκριση θα κριθεί στο φινάλε και τα πάντα είναι ανοιχτά. Η Αυστρία έχει πιο ποιοτικούς παίκτες, αλλά ακόμα δεν έχει το δείξει στα γήπεδα της Γαλλίας. Στον αντίποδα υπάρχει ενθουσιασμός και ψυχολογία (αήττητη). Πιστεύω όμως ότι θα υπερισχύσει η εμπειρία και η Αυστρία θα πανηγυρίσει τη νίκη που ενδεχομένως να της δώσει και την πρόκριση. 

ΠΡΟΤΑΣΗ

532. Ισλανδία - Αυστρία 2 1.90

 

535. Σουηδία - Βέλγιο όβερ 1.90