Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2016 15:19

Ενα γκολ που άλλαξε τα… πάντα

Γράφτηκε από τον

Μπορεί ένα γκολ να αλλάξει την ιστορία ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος;

Στην περίπτωση της Κροατίας με την Ισπανία η απάντηση είναι καταφατική. Ο Ιβάν Πέρισιτς με το τέρμα που σημείωσε στο 87', πέρα του ότι έστειλε.. αδιάβαστους όσους προεξοφλούσαν βολική ισοπαλία (όπως στο Ελβετία - Γαλλία). άνοιξε διάπλατα το δρόμο της Κροατίας για τον τελικό του Euro και έστειλε την κάτοχο του τροπαίου στο πιο δύσκολο ταμπλό των νοκ - άουτ.

Πρακτικά η πρωτιά της Κροατίας στον 4ο όμιλο και η 2η θέση των Ισπανών, σημαίνει ότι θα δούμε ματσάρες στα προημιτελικά και ημιτελικά, αλλά και ένα αουτσάιντερ να διεκδικεί το τρόπαιο στις 10 Ιουλίου.

Η Ισπανία στη φάση των "16" θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ιταλία, το ζευγάρι δηλαδή του τελικού του 2012, ενώ στους "8" ο νικητής θα αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, εφόσον βέβαια προκριθούν τα πάντσερ.

Ο νικητής από αυτά τα ζευγάρια θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά Γαλλία ή Αγγλία που αν περάσουν τα πρώτα νοκ - άουτ παίζουν μεταξύ τους προημιτελικό. 

Με άλλα λόγια μόνο ένα φαβορί θα καταφέρει να φθάσει έως το τέλος της διαδρομής. 

 

Στο άλλο ταμπλό Κροατία, Πολωνία, Ουαλία Ελβετία, Πορτογαλία, Βέλγιο (εφόσον προκρίνονταν χθες) έχουν πλέον τη δυνατότητα να φθάσουν ψηλά στα γήπεδα της Γαλλίας και γιατί όχι να ολοκληρώσουν τη μεγάλη έκπληξη.