Τετάρτη, 04 Σεπτέμβριος 2013 13:59

Τετράδα επιλογών από την πρεμιέρα του Eurobasket

Γράφτηκε από τον

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του Betarades.gr. Η μεγάλη ημέρα για την Εθνική μας ομάδα έφτασε, καθώς σήμερα πραγματοποιεί την πρεμιέρα της στο Eurobasket 2013. Η «γαλανόλευκη» αναμετράται με τη Σουηδία και η αδιαμφισβήτητη διαφορά επιπέδου των δυο ομάδων δεν αφήνει περιθώρια για οποιαδήποτε σκέψη για το νικητή. Μεγάλες πιθανότητες επαλήθευσης έχει, όμως, κάποιο Over πόντων της Ελλάδας αφού η Σουηδία δεν έδειξε καμία επαφή με την άμυνα τα τελευταία χρόνια.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της ημέρας, Λετονία και Βοσνία δίνουν το πιο κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο αφού ο ηττημένος λογικά αποχαιρετάει την διοργάνωση επειδή η συνέχεια με τις ποιοτικότερες ομάδες είναι πιο δύσκολη. Έχει φανεί πιο συνεπής ομάδα η Λετονία αλλά η νίκη στο παιχνίδι έχει μεγάλο ρίσκο. Με τα δεδομένα των δύο ομάδων μόνο κάποιο Over έχει αξία να πονταριστεί. Φυσικά η πρεμιέρα κρύβει κινδύνους αλλά σε ένα ματς που μπορεί να δούμε 50+ τρίποντα συνολικά οι πιθανότητες επαλήθευσης τουOver 158.5 είναι πολύ μεγάλες.

Στο ματς της Ισπανίας με την Κροατία, οι Κροάτες μπορούνε να κοντράρουν ως ένα σημείο τους Ίβηρες αφού στην πρεμιέρα καμία ομάδα δεν μπορεί να δείξει το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Αν προσθέσουμε και την αλαζονεία των Ισπανών, τότε το +12.5 για την Κροατία είναι καλό σημείο. Επίσης από το παιχνίδι προκύπτει η επιλογή στο Under 18 πόντοι για τον Μαρκ Γκασόλ. Η περιορισμένη φροντ λάιν των Ισπανών δεν χρειάζεται να ζοριστεί από το πρώτο παιχνίδι. Ο Γκασόλ πιθανότατα θα πάρει λεπτά ξεκούρασης για την δύσκολη συνέχεια. Επιπλέον η πλειάδα ψηλών της Κροατίας μπορούν να του δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα.

Στην επόμενη επιλογή μας, η διοργανώτρια Σλοβενία αντιμετωπίζει την Τσεχία. Το στυλ παιχνιδιού που υιοθετεί πάντα ο Μάλκοβιτς είναι πολύ αργό. Η πρεμιέρα μπροστά στο κοινό τους πολύ αγχώδης για τους Σλοβένους. Επομένως επιλέγουμε τους 14.5 πόντους χάντικαπ υπέρ των Τσέχων που έχουν το ταλέντο να μείνουν κοντά στο σκορ για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο 40λεπτο. Τελευταία «στάση» στο Eurobasket, το παιχνίδι της Σερβίας με τη Λιθουανία. Οι σημαντικές απουσίες των Σέρβων δίνουν προβάδισμα νίκης στους Λιθουανούς. Το μεγάλο όπλο των «πλάβι», ο Νέναντ Κρστιτς, αναμένεται να τα βρει σκούρα κόντρα τους Βαλαντσιούνας και Γιαβτόκας και οι Λιθουανοί που έδειξαν πολύ σοβαροί στα φιλικά μπορούν να καλύψουν το χάντικαπ των 5,5 πόντων υπέρ της Σερβίας.

Στο ποδοσφαιρικό κουπόνι, έχουμε ξεχωρίσει το Χ2 της Μπρίστολ Ρόβερς επί της Μπρίστολ Σίτι στο τοπικό ντέρμπι του Μπρίστολ για τον 1ο γύρο του Λιγκ Τρόφι (σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια του αγώνα ακολουθούν κατευθείαν πέναλτι χωρίς τη διαδικασία της παράτασης), παρά τη μία κατηγορία που χωρίζει τις δύο ομάδες. Οι Ρόβερς δείχνουν να βρίσκουν σιγά – σιγά τα «πατήματά» τους, παρότι η σεζόν ξεκίνησε με άσχημο τρόπο για αυτούς. Στη συνέχεια όμως, βελτιώθηκαν πανηγύρισαν δύο διαδοχικές νίκες και πηγαίνουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο σημερινό ντέρμπι. Από την άλλη, η Σίτι μετά από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές της League One δεν έχει πανηγυρίσει ακόμη «τρίποντο» (0-3-2).

Στη Βραζιλία, τώρα, η Πορτουγκέσα υποδέχεται την Πόντε Πρέτα και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από το 4-2 της προηγούμενης αγωνιστικής επί της Μπαΐα, ένα αποτέλεσμα που τους δίνει την ευκαιρία να πλησιάσουν στην έξοδο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στον αντίποδα, η Πόντε Πρέτα προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες για το πρωτάθλημα και το κλίμα στις τάξεις της κάθε άλλο παρά καλό είναι και αυτό διότι άρχισαν να αναζητούνται δικαιολογίες για τους διαιτητές. Πάμε με τον «άσσο» που προσφέρεται στο 2.05 από την αδειοδοτημένη Cashpoint.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr και διαβάστε από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων του κουπονιού. Δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας για το στοίχημα σε, Ποδόσφαιρο, Tennis και Formula 1.