Τρίτη, 28 Ιούνιος 2016 13:34

Αγαλμα στον... Σάντος

Γράφτηκε από τον

 

"Ο Σάντος μπορεί να πάρει Euro όλο με ισοπαλίες", έλεγε ένας φίλος της στήλης μετά το φινάλε του αγώνα Ουγγαρία - Πορτογαλία και ποιος μπορεί να το αποκλείσει;

Εδώ έφθασε στα προημιτελικά τόσο με την Ελλάδα το 2012, όσο και τώρα με τη Πορτογαλία με μόλις μια νίκη. Στα γήπεδα της Γαλλίας δε προκρίθηκε από όμιλο με Ουγγαρία, Αυστρία, Ισλανδία με τρεις ισοπαλίες. Η.. παράδοση συνεχίστηκε και στο νοκ - άουτ με την Κροατία, για να πάρει τη νίκη - πρόκριση στην παράταση. Επόμενο εμπόδιο την Πέμπτη η Πολωνία και αν συνεχίσει η Ουαλία ή το Βέλγιο στον ημιτελικό. Ο δρόμος αν μη τι άλλο βατός με δεδομένο ότι βρίσκεται  στο εύκολο ταμπλό του τουρνουά.

Πριν ξεκινήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είχαμε προτείνει Αγγλία (έπαιζε χθες το βράδυ με την Ισλανδία) και Πορτογαλία για νικητή διοργάνωσης.

Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν περιμέναμε αυτή την αγωνιστική εικόνα των Πορτογάλων. Ο Φερνάντο Σάντος ξέρει όσο κανένας άλλος να παίζει για το 1-0 και θυσιάζει το θέαμα για το αποτέλεσμα. Η συνταγή της επιτυχίας έχει άρωμα.. Ελλάδας, μόνο που η Πορτογαλία διαθέτει παίκτες που μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Γι' αυτό και ο Σάντος δέχεται κριτική για τον τρόπο που προσεγγίζει τους αγώνες. Σε αυτές τις διοργανώσεις όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Οι Κροάτες έπαιξαν ωραία μπάλα στη Γαλλία, αλλά πλέον πήγαν σπίτι τους, ενώ οι Πορτογάλοι συνεχίζουν να ονειρεύονται ότι μπορούν να φθάσουν στο τέλος της διαδρομής.

 

Και αν το πράξουν, τότε θα κάνουν.. άγαλμα στον Σάντος που έχει καταφέρει να βάλει σε καλούπι μέχρι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.