Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2016 13:05

Η πρώτη τους… φορά

Γράφτηκε από τον
Η πρώτη τους… φορά

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Ετσι Γερμανία και Γαλλία θα αναμετρηθούν απόψε στις 10 για παρθενική φορά σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Κάτι απίστευτο για δύο παραδοσιακές δυνάμεις, που έχουν προσφέρει όμως συγκλονιστικές μάχες σε Μουντιάλ.
Πλέον το διακύβευμα είναι μια θέση στον τελικό της Κυριακής. Η Γαλλία έχει το αβαντάζ ότι παίζει στην έδρα της, αλλά η Γερμανία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια και θέλει να ανέβει και στην κορυφή της Ευρώπης.
Κοντολογίς, μιλάμε για πρόωρο τελικό όπου όλα τα σημεία έχουν τις ίδιες πιθανότητες.
Χαρακτηριστικό ότι ο ΟΠΑΠ προσφέρει τη νίκη της Γερμανίας στο 2.70, όπως και την ισοπαλία, ενώ μόνο η νίκη της Γαλλίας έχει (μικρή) διαφορά και δίνεται στο 2.55.
Οι οικοδεσπότες προέρχονται από την εντυπωσιακή νίκη - πρόκριση με 5-2 επί της Ισλανδίας, ενώ οι Γερμανοί χρειάστηκαν τα πέναλτι (6-5, 1-1 κ.α) για να ξορκίσουν την κατάρα με τους Ιταλούς. Εκτός από την κούραση, η Γερμανία θα έχει στον ημιτελικό και σημαντικότατες απουσίες σε κάθε γραμμή.
Ο Χούμελς είναι τιμωρημένος, οι Κεντίρα και Γκόμες τραυματίες, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Σβαϊστάγκερ. Ειδικά η απουσία του Χούμελς είναι κομβική και κάνει ευάλωτη την ομάδα του Λεβ στο κέντρο άμυνας.
Η Γαλλία για πρώτη φορά στο Euro θα μπορεί να περιμένει τον αντίπαλό της και έχει τους παίκτες ώστε να χτυπήσει στην κόντρα, αλλά και εναλλακτικές λύσεις αν χρειαστεί φρεσκάρισμα στην μεοοεπιθετική γραμμή.

ΠΡΟΤΑΣΗ
549. Γερμανία - Γαλλία 2 2.55