Κυριακή, 28 Αύγουστος 2016 15:57

G/G στο Λας Πάλμας - Γρανάδα, με την έκπληξη στο Μονακό

Γράφτηκε από τον
G/G στο Λας Πάλμας - Γρανάδα, με την έκπληξη στο Μονακό

Μπορεί ακόμα η Σουπερλιγκ να μην έχει αρχίσει, λόγω των διαφόρων προβλημάτων που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και της κόντρα Πολιτείας – ΕΠΟ, ωστόσο στην Ευρώπη η εκκίνηση στα πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα έχει γίνει και Σαββατοκύριακο η δράση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Κυριακή σήμερα και το… στοιχηματικό βάρος πέφτει σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία, ενώ αγώνες έχουμε για δεκάδες πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική.

Εσείς μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν στοιχηματίσετε και να συμβουλεύεστε καθημερινά τα Προγνωστικά του Betarades.gr, τα οποία βρίσκονται ξεχωριστά ανά χώρα όπως πχ. Ιταλία Προγνωστικά.

Σκοράρουν και οι δύο στα Κανάρια

Αρχίζουμε τα σημερινά προγνωστικά στοιχήματος με τη δυνατή πρόταση της ημέρας που είναι το Goal/Goal στην αναμέτρηση Λας Πάλμας – Γρανάδα σε απόδοση 1.95. Καλύτερο δυνατό ξεκίνημα δε θα μπορούσε να φανταστεί η Λας Πάλμας στο φετινό πρωτάθλημα. Οι νησιώτες πέρασαν… αέρας από το «Μεστάγια», διαλύοντας τη Βαλένθια με 2-4 και μοιράζοντας υποσχέσεις για μία πολύ ικανοποιητική σεζόν. Θυμίζουμε, βέβαια, ότι η ομάδα είχε δείξει πολύ καλό πρόσωπο και στα καλοκαιρινά φιλικά, μετρώντας πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα έξι τελευταία. Ο προπονητής, Κίκε Σετιέν, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μεγάλη νίκη της πρεμιέρας, τόνισε παράλληλα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Ο τρόπος παιχνιδιού της Γρανάδας δεν ταιριάζει στον δικό μας και πιστεύω ότι θα δυσκολευτούμε πολύ στο αυριανό ματς». Κανονικά διαθέσιμος ο κεντρικός αμυντικός Λέμος, παραμένει στα πιτς η τετράδα των Έλντερ Λόπες, Ερνάν, Χάβι Καστεγιάνο και Τανά.

Εξαιρετική η Μονακό, κοντράρουμε Παρί

Στη Γαλλία έρχεται το πρώτο σούπερ ματς για το φετινό πρωτάθλημα με τη φορμαρισμένη Μονακό να υποδέχεται την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν και εμείς να επιλέγουμε το 1Χ σε απόδοση 2.10. Με σούπερ ψυχολογία πηγαίνει στο αποψινό ντέρμπι η Μονακό έπειτα απ’ τη μεσοβδόμαδη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των αναμετρήσεων με τη Βιγιαρεάλ, ήταν ανώτερη και με 2/2 νίκες πήρε δίκαια το εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Καλύτεροι οι Μονεγάσκοι και στη ρεβάνς της Τρίτης, θα μπορούσαν να προηγηθούν στο πρώτο μέρος, τελικά βρήκαν το γκολ στο φινάλε με πέναλτι του Φαμπίνιο (λάθος απόφαση του διαιτητή). Πανευτυχής, αλλά εγκρατής, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, έριξε τη «σπόντα» του: «Στο φινάλε της περασμένης σεζόν διάβασα ότι είχα πρόβλημα με την ομάδα και ότι θα αποχωρήσω. Εγώ μέσα μου ήξερα τι δουλειά έχω κάνει με τους συνεργάτες μου και ήμουν βέβαιος ότι θα δημιουργήσουμε καλύτερη ομάδα. Είναι μια καλή στιγμή για τη Μονακό». Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη για τη Μονακό σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μονεγάσκοι είναι αήττητοι στα τέσσερα τελευταία ματς (3-1-0). Ο Πορτογάλος κόουτς ξεκούρασε 8 παίκτες στο εκτός έδρας ματς του Σαββάτου με τη Ναντ, όπου όμως η ομάδα του επικράτησε 0-1 χάρη στο εκπληκτικό χτύπημα φάουλ του Μποσίλια. Όλα δείχνουν ότι οδεύει προς πώληση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Φαμπίνιο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις (Τισεράν). Επιστρέφει ο βασικός αριστερός μπακ Μεντί, ίσως να δούμε αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά σίγουρα όχι σε μεγάλο βαθμό.

Διπλό με κάλυψη στο ντέρμπι η Σάλτσμπουργκ

Συνεχίζουμε με το πρωτάθλημα της Αυστρίας και από την αναμέτρηση Ραπίντ Βιέννης – Σάλτσμπουργκ κρατάμε το «Διπλό» Draw No Bet σε απόδοση 2.51. Το φυσάει και δεν κρυώνει η Σάλτσμπουργκ που ενώ κρατούσε στο χέρι της την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κατάφερε να αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία, ενώ στον αγώνα ρεβάνς, η Σάλτσμπουργκ ηττήθηκε στην παράταση με 1-2 (1-1 κ.δ). Απογοήτευση επικρατεί στο στρατόπεδο των “ταύρων” μετά την ευρωπαϊκή αποτυχία, που θα συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ και σε όμιλο με Σάλκε, Νις και Κράσνονταρ. Στρέφει την προσοχή της στο πρωτάθλημα, όπου έχει κάνει το “3Χ3” στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, ενώ στο τελευταίο της παιχνίδι επικράτησε με 3-1 της Μάτερσμπουργκ. Παιχνίδι αποδείξεων το σημερινό για τη Σάλτσμπουργκ που καλείται να αφήσει στην άκρη την κούραση, ψάχνοντας τη νίκη κόντρα στη Ραπίντ.

Με φόρα η Καραμπόκ

Από το πρωτάθλημα της Τουρκίας επιλέγουμε τον «Άσσο» της Καραμπόκ κόντρα στη Ρίζεσπορ σε απόδοση 2.10. Αν και όλα έδειχναν πως η Καραμπόκ θα έφευγε με το βαθμό από το “Τουρκ Τέλεκομ”, ο Ντερντιγιόκ στο 90’ της έκοψε τα φτερά δίνοντας τη νίκη (1-0) στη Γαλατασαράι. Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα της πρεμιέρας το συγκρότημα του Ιγκόρ Τούντορ άφησε θετικές εντυπώσεις με την εικόνα του. Κοίταξε στα μάτια την ανώτερη Γαλατά, άντεξε εύκολα στην πίεση της “τσιμ μπομ”, ωστόσο, ένα λάθος της άμυνας ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στη Γαλατασαράι. “Αξίζαμε κάτι παραπάνω κόντρα στη Γαλατασαράι. Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου και πάμε μόνο για τη νίκη κόντρα στη Ρίζεσπορ”, δήλωσε ο Τούντορ, που είδε την ομάδα του να ενισχύεται με τον μέσο Ερμιν Ζεκ που αγωνιζόταν στην Γκαμπάλα.

Παίρνει το «τρίποντο» η Σοντερίσκε

Μεταφερόμαστε στη Δανία και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση Σοντερίσκε – Έσμπιεργκ από όπου επιλέγουμε τον «Άσσο» σε απόδοση 2.20. Είχε ρίξει όλο το βάρος της στο Γιουρόπα Λιγκ στις πρώτες εβδομάδες του νέου πρωταθλήματος, αλλά, δυστυχώς, δε τα κατάφερε. Σημασία, βέβαια, έχει και ο τρόπος. Κι αυτό διότι μετά το ισόπαλο 0-0 του πρώτου αγώνα, πήγε στην Πράγα, ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 στο ημίχρονο και κατάφερε να χάσει την πρόκριση, αφού δέχθηκε δύο γκολ μετά την ανάπαυλα και αποκλείστηκε. Δεδομένη η απογοήτευση, καθώς ο προπονητής της, Μίκελσεν είχε χαρακτηρίσει το ματς αυτό «το μεγαλύτερο στην ιστορία του συλλόγου». Τώρα, πια, βέβαια, μπορεί να αφοσιωθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα και να κοιτάξει να φτάσει, επιτέλους, στην πρώτη της νίκη, καθώς μετά από έξι αγωνιστικές δεν έχει καταφέρει να κάνει ακόμη «σεφτέ». Την «πονάει» αρκετά η εντός έδρας επίδοσή της, εκεί όπου σε τρία ματς σημείωσε μία ισοπαλία και ηττήθηκε δύο φορές. Έχει εμφανές πρόβλημα στην αμυντική της λειτουργία, που έχει γίνει διακριτό σε όλα τα φετινά της επίσημα παιχνίδια. Μένει να φανεί ποσό επηρεασμένη θα φανεί από τον αποκλεισμό. Αν δηλαδή θα τον χρησιμοποιήσει για να βρει «αντίδραση» με νίκη επί της Έσμπιεργκ ή θα την πάρει κι άλλο από κάτω και θα συνεχίσει να βρίσκεται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Μοναδικός απών από τη σημερινή μάχη θα είναι ο βετεράνος φορ Μπέκμαν.

Καλύτερη η Μαρίεχαμν

Από το φινλανδικό πρωτάθλημα έχουμε ξεχωρίσει τον «Άσσο» της Μαρίεχαμν κόντρα στη Βάασα σε απόδοση 2.15. Όσοι έσπευσαν να πουν πως δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, όταν την είδαν να παραμένει τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη, μάλλον άλλαξαν γνώμη μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες της, που την έχουν φέρει στην πρώτη θέση, ένα βαθμό μπροστά από την Ελσίνκι, έχοντας, μάλιστα, ένα παιχνίδι λιγότερο. Αυτή τη φορά, βέβαια, η νίκη ήρθε πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με το εκτός έδρας 2-0 επί της Βάασα, καθώς χρειάστηκε ένα… πολύ αμφισβητούμενο πέναλτι, ούτως ώστε να κάμψει την αντίσταση της δυσκολοκατάβλητης Χέλσινγκφορς.

Μένει να φανεί αν μπορεί να αντέξει στην πίεση, αλλά και αν έχει το βάθος του ρόστερ για να παραμένει πάνω από την Ελσίνκι, που έχει σχετικά πιο εύκολο πρόγραμμα από αυτή στη συνέχεια. Το βασικότερο της «ατού» πάντως δεν είναι άλλο από την εύρυθμη αμυντική λειτουργία που της έχει επιτρέψει να τα πηγαίνει περίφημα στην έδρα της, μετρώντας μόλις δύο ήττες σε όλο το πρωτάθλημα. Τιμωρημένος θα είναι ο βασικότατος εξτρέμ Σπαν, ενώ παραμένει εκτός, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, ο αναπληρωματικός μέσος Νταφάα.

Παίρνει το «Διπλό» η Λουκέρνη

Κλείνουμε με το πρώτο χρονικά παιχνίδι για σήμερα, που έρχεται από το πρωτάθλημα Ελβετίας. Συγκεκριμένα θα πάμε με το «Διπλό» της Λουκέρνης κόντρα στη Σεν Γκάλεν σε απόδοση 2.00. Συνέχεια στη ξέφρενη πορεία της έδωσε την προηγούμενη αγωνιστική η Λουκέρνη, που επικράτησε άνετα με 3-0 της Τουν. Είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, προηγήθηκε στο 29’ με τον Νεϊμάρ, ενώ οι Σνέουλι (53’) και Ολιβέιρα (87’) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Τέσσερις νίκες και μια ήττα ο απολογισμός της Λουκέρνη στο πρωτάθλημα, που βρίσκεται σταθερά στη 2η θέση και στο -3 από την κορυφή. Θέλει να διατηρηθεί ψηλά στη βαθμολογία και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κακή κατάσταση της Σεν Γκάλεν. Δυνατή και εκτός έδρας έχει κάνει φέτος το “2Χ2” σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.