Πέμπτη, 26 Σεπτέμβριος 2013 14:00

Άσσος με κάλυψη στο ντέρμπι η Τζουργκάρντεν

Γράφτηκε από τον
Άσσος με κάλυψη στο ντέρμπι η Τζουργκάρντεν

Με αγώνες κυπέλλου και αναμετρήσεις για το ισπανικό, το ιταλικό και το γαλλικό πρωτάθλημα συνεχίζεται η ποδοσφαιρική δράση σήμερα. Στην Ελλάδα με 8 αναμετρήσεις ολοκληρώνεται το πρώτο «πιάτο» του β’ γύρου στο θεσμό των εκπλήξεων. Ξεχωρίζουν οι αγώνες του ΠΑΟΚ με την Αναγέννηση Καρδίτσας στην Τούμπα και η δοκιμασία του Άρη στον Βόλο κόντρα στον Ολυμπιακό. Κατά τα άλλα πέφτει η αυλαία στις εμβόλιμες αγωνιστικές σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία, ενώ σε Νορβηγία, Δανία και Βραζιλία το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες Κυπέλλου.

 

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό σημείο για σήμερα που είναι ο «Άσσος» Draw No Bet της Τζουργκάρντεν κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης σε απόδοση 2.08. Είναι το μεγάλο ντέρμπι μίσους της Στοκχόλμης, που σε αντιπαλότητα είναι το κορυφαίο στη χώρα. Η γηπεδούχος ομάδα τα κατάφερε και απέναντι στην Ατβίνταμπεργκ, πραγματοποιώντας άλλη μία καλή εμφάνιση. Πάντως, το μεγάλο αποτέλεσμα είχε έρθει πριν δύο αγωνιστικές και ήταν στην έδρα της πρωτοπόρου Μάλμε. Χρειάστηκε να κάνει τεράστια υπέρβαση στην έδρα της Μάλμε, αλλά ανταμείφθηκε, πανηγυρίζοντας ένα μεγάλο διπλό. Εξάλλου, τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και έχει καταφέρει να πανηγυρίσει τέσσερις νίκες! Στα θετικά, το ότι έχει αποσπαστεί οκτώ βαθμούς από τη θέση του μπαράζ και ισχυροποίησε κι άλλο τη θέση της στη μάχη για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Δεδομένα εξάλλου διαθέτει καλό ρόστερ και έπρεπε να βρίσκεται παραπάνω. Από την άλλη πλευρά η ΑΪΚ έρχεται από την ήττα στο ντέρμπι μίσους με τη Γκέτεμποργκ, αποτέλεσμα που χάλασε για τα καλά τη ψυχολογία της. Δε διανύει και την καλύτερη περίοδο της, όπως δείχνουν οι δύο νίκες, οι δύο ήττες και η μία ισοπαλία στα τελευταία πέντε παιχνίδια της. Έτσι υποστηρίζουμε τους γηπεδούχους με κάλυψη στο Χ (αφού με το Draw No Bet που επιλέγουμε αν ο αγώνας έρθει ισοπαλία, παίρνουμε το ποντάρισμά μας πίσω) σε μία καλή απόδοση δεδομένης της κατάστασης των δύο ομάδων. Από την Α’ Σουηδίας κρατάμε επίσης και το «Διπλό» Draw No bet της Χάλμσταντ κόντρα στη Νόρκεπινγκ σε απόδοση 3.00. Η Νόρκεπινγκ δεν τα κατάφερε απέναντι σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και μετά τη βαριά ήττα από την Έλφσμποργκ, γνώρισε και την ήττα εντός έδρας από τη Μάλμε. Αγωνιστικά έχει μείνει χωρίς στόχους στο πρωτάθλημα, έχοντας πάντως τελευταία καλές εμφανίσεις στα παιχνίδια της. Από την άλλη πλευρά η Χάλμσταντ παίζοντας με πάθος και αποφασιστικότητα κατάφερε να βγει νικήτρια από το «εξάποντο» με την Έστερ και να μειώσει στον ένα βαθμό τη διαφορά της από την αντίπαλο της, πιάνοντας παράλληλα και τη θέση του μπαράζ παραμονής. Έχει βελτιωθεί πάντως στα αμυντικά της καθήκοντα, κάτι που της χρειάζεται πάρα πολύ για τις δύσκολες αναμετρήσεις που ακολουθούν. Είναι υποχρεωμένη να ψάχνει το αποτέλεσμα απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο και οποιαδήποτε έδρας. Το μόνο σίγουρο ότι θα χρειαστεί να κάνει μεγάλη προσπάθεια μέχρι τέλους, αν θέλει να αποφύγει το μοιραίο και να συνεχίσει και την επόμενη σαιζόν στην Allsvenskan.

2 ή 3 γκολ στο «Μεάτσα»

 Περνάμε στην Ιταλία από όπου κρατάμε το 2 ή 3 γκολ στην αναμέτρηση Ίντερ - Φιορεντίνα σε απόδοση 2.02. Εντυπωσιακά έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα η Ίντερ, με ρεκόρ 3-1-0 και μοναδική απώλεια αυτή στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους (1-1), ενώ ο συντελεστής τερμάτων της είναι στο 13-1. Εξαιρετική η ομάδα στα αμυντικά της καθήκοντα, στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους δέχθηκε το μοναδικό της γκολ για φέτος. Επίσης, στον Βάλτερ Ματσάρι πιστώνεται το ότι κατάφερε να «ξυπνήσει» αρκετούς παίκτες που θεωρούνταν ξεγραμμένοι, όπως οι Ναγκατόμο και Τζόναθαν. Στα θετικά επίσης, το ότι επέστρεψε μετά από σχεδόν οκτώ μήνες απουσίας ο Ντιέγκο Μιλίτο, που σκόραρε μάλιστα δις στο τελευταίο παιχνίδι. Στα εξωαγωνιστικά, έτοιμη είναι η ομάδα για μια μεγάλη αλλαγή σελίδας και την πώληση των μετοχών από τον Μάσιμο Μοράτι στον Ινδονήσιο επιχειρηματία Ερίκ Τοχίρ. Μόνο οι υπογραφές απομένουν πραγματικά και έτσι η Ίντερ θα αλλάξει ιδιοκτησία μετά από 60 χρόνια. Η Φιορεντίνα με επαγγελματικό τρόπο και …κυνισμό, αλλά και βγάζοντας αρκετή κούραση από το παιχνίδι της Ευρώπης, πέρασε δύσκολα από την έδρα της Αταλάντα. Την προηγούμενη εβδομάδα, βρήκε τον τρόπο να ηρεμήσει για όσα είχαν διαδραματιστεί στον αγώνα με την Κάλιαρι στο πρωτάθλημα και πήρε τη νίκη επί της Πάκος Φερέιρα άνετα στην πρεμιέρα του ομίλου του Europa League. Όλα στραβά κύλησαν από την άλλη στην τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση, αυτή με την Κάλιαρι για το Καμπιονάτο, αφού αντί για ένα άνετο μεσημέρι όπως περίμενε να έχει, όχι μόνο δέχτηκε την ισοφάριση στο 89', αλλά έχασε και δύο από τις πλέον βασικές τις μονάδες. Συγκεκριμένα το βαρύ όπλο της, ο Μάριο Γκόμες αποκόμισε ζημιά στους συνδέσμους και θα μείνει εκτός δράσης πιθανώς μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ ως το τέλος του μήνα θα λείψει σίγουρα και ο Κουαρδάδο. Μέσα σε όλα αυτά έχασε και τον Πιζάρο για το επόμενο παιχνίδι της στο πρωτάθλημα στην Αταλάντα, αφού δέχτηκε δύο κίτρινες για διαμαρτυρία σε καθαρό πέναλτι που δεν της δόθηκε, μέσα σε ένα λεπτό στις καθυστερήσεις! Πρώτη βαθμολογική απώλεια αυτή για το συγκρότημα του Μοντέλα, που παρέμεινε έτσι στο -2 από την κορυφή και τις Νάπολι, Ρόμα.

 

Με χάντικαπ η Ούνιον Κατόλικα

Ακόμα ένα δυνατό σημείο έχουμε ξεχωρίσει για σήμερα και είναι το +1 της Ουνιόν Κατόλικα με αντίπαλο τη Σάο Πάολο για το Copa Sudamericana σε απόδοση 1.93 (σ.σ. Το Sudamericana είναι η δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής μετά το Libertadores, κάτι σαν το Europa League). Το στοίχημά μας είναι ασιατικό χάντικαπ και επιβεβαιώνεται σε περίπτωση ισοπαλίας ή νίκης των φιλοξενούμενων, ενώ αν η Σάντος επικρατήσει με ένα γκολ διαφορά τότε παίρνουμε το ποντάρισμά μας πίσω. Πρόκειται για την πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των «16». Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Όποια ομάδα προκριθεί στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ατλέτικο Νασιονάλ – Μπαΐα. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πέρσι στα ημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα. Η Σάο Πάολο προκρίθηκε στον τελικό με δύο ισοπαλίες (0-0 εντός, 1-1 εκτός) και στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο. Η φετινή σεζόν δεν πηγαίνει και τόσο καλά για τη Σάντος, καθώς στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα φιγουράρει μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στο τελευταίο παιχνίδι της ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας από την Γκοΐας, αποτέλεσμα το οποίο έβαλε τέλος σε ένα νικηφόρο σερί τριών αγώνων που μάλιστα είχε καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Η Ουνιόν Κατόλικα προέρχεται από ένα… ξένο αποτέλεσμα για αυτήν, μία ήττα. Έχασε 1-2 εντός έδρας από τη Χίγκινς το Σαββατοκύριακο και το αποτέλεσμα αυτό την «έριξε» από την κορυφή της Απερτούρα στη Χιλή, έχοντας πλέον ένα βαθμό λιγότερο από την πρωτοπόρο Κορμπελόα. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη ήττα που γνώρισε μετά από 15 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με τον απολογισμό της στα 14 υπόλοιπα να αποτελείται από εννέα νίκες και πέντε ισοπαλίες. Στο Κόπα Σουνταμερικάνα φέτος έχει αποκλείσει ήδη τη Σέρο Πορτένο από την Παραγουάη με μία ισοπαλία (1-1 εντός) και μία νίκη (1-0 εκτός) και την Έμελεκ από τον Ισημερινό με δύο νίκες (4-0 εντός, 3-2 εκτός). Το ίδιο θέλει να κάνει και κόντρα στη Σάο Παόλο, η οποία ήταν η ομάδα που πέρσι της «έφραξε» το δρόμο προς τον τελικό της διοργάνωσης.

Με κάλυψη η Χόρσενς

 Μεταφερόμαστε στη Δανία εκεί όπου το σημερινό πρόγραμμα αγώνων περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις για το Κύπελλο. Εμείς έχουμε επιλέξει τον «Άσσο» Draw No Bet της Χόρσενς επί της Ράντερς σε απόδοση 2.20. Πρόκειται για νοκ άουτ παιχνίδια για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Δανίας. Αν δεν υπάρξει νικητής στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ακολουθεί παράταση κι εφόσον χρειαστεί πέναλτι. Στους δύο προηγούμενους γύρους μπορεί η Χόρσενς να είχε εύκολο έργο απέναντι σε ερασιτεχνικές ομάδες, τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα για το συγκρότημα του Μέλμπι, που κύριο στόχο βέβαια δεν έχει άλλον από την επιστροφή της στα σαλόνια της Superliga. Προς το παρόν βρίσκεται γερά μέσα στη μάχη της ανόδου, αφού μετά το πέρας εννιά αγωνιστικών, είναι στη 2η θέση και το -4 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Πριν από ένα τριήμερο δε πανηγύρισε κι ένα σπουδαίο τρίποντο μέσα στη Μπρενσόι, με ανατροπή που ολοκλήρωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Σήμερα θα τη στηρίξουμε με κάλυψη στην ισοπαλία κόντρα σε μία ομάδα που πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική την πρώτη της νίκη μετά από 3 παιχνίδια και δείχνει να μην πατάει καλά.

 

 Επισκεφτείτε το Betarades.gr  και διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων του κουπονιού. Δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας για το Πάμε Στοίχημα σε, Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.