Τρίτη, 29 Οκτώβριος 2013 17:03

Δυνατό σημείο το "Διπλό" της Λίβινγκστον

Γράφτηκε από τον

Τριήμερο κυπέλλου αρχίζει από σήμερα με καθώς Τσάμπιονς Λιγκ και Europa League κάνουν διάλειμμα και επιστρέφουν την επόμενη εβδομάδα. Σε Ιταλία και Ισπανία βέβαια η δράση συνεχίζεται με εμβόλιμες αγωνιστικές που περιλαμβάνουν μεγάλους αγώνες.

 

Δυνατά με το Διπλό της Λίβινγκστον

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το πολύ δυνατό σημείο της ημέρας που έρχεται από τη Σκωτία και είναι το «Διπλό» Draw No Bet της Λίβινγκστον κόντρα στη Ρέιθ Ρόβερς σε απόδοση 2.65. Από το 2001 έχει να ηττηθεί στην έδρα της Ρέιθ Ρόβερς η Λίβινγκστον, ενώ και η προϊστορία δεκαετίας είναι συντριπτικά υπέρ των φιλοξενούμενων που μετρούν μία ισοπαλία και 3 νίκες. Με την ψυχολογία στα ύψη πηγαίνει στη σημερινή αναμέτρηση η Λίβινγκστον, η οποία το Σάββατο επικράτησε 2-1 εντός έδρας της Νταντί, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Πιστοποίησε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, καθώς στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια της σε επίπεδο Τσάμπιονσιπ έχει ηττηθεί μόνο από την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Χάμιλτον (2-0 εκτός) και στα πέντε υπόλοιπα ματς ο απολογισμός της αποτελείται από τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο προπονητής της Λίβινγκστον, Τζον ΜακΓκλίν, κάθισε στον πάγκο της Ρέιθ Ρόβερς από το 2006 έως το 2012, ενώ σήμερα θα απουσιάσει ο βασικός τερματοφύλακας των γηπεδούχων και την εμφάνισή του κάτω από τα γκολπόστ της Ρέιθ Ρόβερς θα κάνει για δεύτερη φορά φέτος ο αναπληρωματικός γκολκίπερ, που θα είναι για πρώτη φορά βασικός. Από τη Σκωτία κρατάμε επίσης σήμερα τον «Άσσο» της Αννάν Αθλέτικ κόντρα στην Ιστ Στέρλιγνκ σε απόδοση 2.00 και το «Διπλό» Draw No Bet της Κουίνς Παρκ κόντρα στη Μοντρόουζ σε απόδοση 3.25.

 

Δυνατό σημείο και από Βραζιλία           

Από τη Β’ Βραζιλίας έρχεται σήμερα ακόμα ένα δυνατό σημείο. Πρόκειται για το Χ2 της Παϊσαντού μέσα στην Αμέρικα Μινέιρο σε απόδοση 2.30. Μπερδεμένη είναι η κατάσταση στην Παϊσαντού, όχι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και εκτός αυτού. Παρά το γεγονός ότι προέρχονται από νίκη και μάλιστα έπειτα από καιρό, οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν να βρίσκονται εντός της ζώνης του υποβιβασμού, κάτι που δεν αρέσει στους οπαδούς. Οι τελευταίοι μάλιστα απείλησαν τους παίκτες έπειτα από την εντός έδρας ήττα από την Αβαΐ στις 18 Οκτωβρίου, ενώ ο κόουτς, Βάγκνερ Μπενάτσι, μίλησε για αδιαφορία από κάποιους και ότι από εδώ και στο εξής θα παίζουν μόνο όσοι πραγματικά θέλουν να προσφέρουν. Επεσήμανε ότι υπάρχουν παίκτες που συνήθισαν στις ήττες και δεν παλεύουν. Το βέβαιο είναι ότι η Παϊσαντού χρειάζεται τους βαθμούς για να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, κάτι που θα συμβεί μόνο αν κερδίσει. Εμείς θα τη στηρίξουμε στο Χ2 σε μία ικανοποιητική απόδοση.

 

Over 2.5 στο ντέρμπι Άρσεναλ – Τσέλσι

Περνάμε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Λιγκ Καπ, όπου σήμερα έχουμε το λονδρέζικο ντέρμπι Άρσεναλ – Τσέλσι. Από το συγκεκριμένο παιχνίδι κρατάμε το Over 2.5 σε απόδοση 1.70 στη Mybet. Στο G/G και Over 2,5 οι 4/5 τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις και στις 2 έδρες (όλες για Πρέμιερ Λιγκ). Over 3,5 σε 2 περιπτώσεις. Στο G/G τα 8/10 τελευταία παιχνίδια των «κανονιέρηδων» για όλες τις διοργανώσεις. Από 5 συνεχόμενες νίκες προέρχονται οι «μπλε» (3 για Πρέμιερ Λιγκ, 2 για Τσάμπιονς Λιγκ), στο Over 2,5 και τα 5 αυτά παιχνίδια («4-6 γκολ» σε 3 περιπτώσεις). Από την Α’ Αγγλίας επιλέγουμε επίσης τον «Άσσο» Draw No Bet της Νοτς Κάουντι κόντρα στην Όλνταμ σε απόδοση 2.05.

 

Σούπερ ντέρμπι στην πρεμιέρα του NBA

Ξεκίνημα σήμερα στη νέα σεζόν στο ΝΒΑ, με τρία παιχνίδια να δεσπόζουν στο αποψινό πρόγραμμα. Το πρόγευμα θα είναι η αναμέτρηση ανάμεσε σε Ιντιάνα και Ορλάντο, για να ακολουθήσει το μεγάλο ντέρμπι των πρωταθλητών Μαϊάμι με το Σικάγο. Το κλείσιμο θα γίνει με το ντέρμπι του Λος Άντζελες, ανάμεσα σε Λέικερς και Κλίπερς. Πάμε να προσεγγίσουμε τα αποψινά παιχνίδια. Η Ιντιάνα θέλει ένα δυνατό ξεκίνημα απόψε και υπό φυσιολογικές συνθήκες το Ορλάντο δε θα αποτελέσει ανταγωνίσιμο αντίπαλο. Οι Πέισερς είναι ομάδα που στηρίζει πολλά στην άμυνα της, ακόμα και όταν ίδια ανοίγει το ρυθμό στην επίθεση. Σε αρχικό στάδιο, δεν περιμένουμε να δούμε πολλά από την επίθεση του Ορλάντο και έτσι το Under μοιάζει καλή επιλογή. Orlando Under 87.5 (1.95 ). Ματσάρα με το καλημέρα στο Μαϊάμι, με τους πρωταθλητές Χιτ να θέλουν να μπουν δυναμικά και τους Μπουλς να θέλουν να φωνάξουν βροντερό παρών. Ελκυστικές οι αποδόσεις στο διπλό, αλλά δε θα ασχοληθούμε με σημείο. Θα πάμε με τους πολλούς πόντους, για δύο ομάδες που έχουν εξαιρετικούς επιθετικούς, που μπορούν να σκοράρουν απέναντι σε οποιαδήποτε άμυνα. Ούτως ή άλλως, το παιχνίδι απόψε θα γίνει στην περιφέρεια και όχι κάτω από τα καλάθια. Με συνοπτικές διαδικασίες πάμε με το Over 188.5 (1.93). Αναφορικά με το παιχνίδι Λέικερς – Κλίπερς τώρα. Αν δεν ήταν πρεμιέρα, το χάντικαπ θα παίζονταν ακόμα ψηλότερα για τους προβληματικούς Λέικερς, που μη ξεγελιόμαστε, δύσκολα θα μπουν στα πλέι οφ. Ο Ρίβερς ήρθε στους Κλίπερς για να τους μάθει να παίζουν και άμυνα και μάλλον ένα καλό δείγμα θα πάρουμε απόψε. Λογική επιλογή να κρατήσουν χαμηλά την ούτως ή άλλως ελλιπής και νωθρή επίθεση των Λέικερς. Lakers Under 94,5 (1.95).

 

Under στη Ρώμη, «τρέχει» η Σαλόν

Στην κατηγορία EU Basket σήμερα έχουμε αγώνες για το Eurocup από τους οποίους έχουμε ξεχωρίσει δύο σημεία. Αρχικά πάμε με το Under 145.5 στον αγώνα Ρόμα – Άλμπα σε απόδοση 1.90, ενώ στην αναμέτρηση Δυναμό Σάσσαρι – Σαλόν Σαονέ κρατάμε το Over 163.5 σε απόδοση 1.90. Με την εικόνα που παρουσιάζει η Σαλόν μέχρι σήμερα, είναι πολύ δύσκολο να φύγει νικήτρια από την πολύ καλή Σάσσαρι. Απόψε θα ακολουθήσει αναγκαστικά τον τρελό ρυθμό που δίνουν οι Ιταλοί στην έδρα τους για να μείνουν κοντά. Άλλωστε η αδιαφορία που δείχνει η Σάσσαρι στην άμυνα δίνει το δικαίωμα σε αντιπάλους που μέχρι τότε είχαν πρόβλημα να σκοράρουν περισσότερο από το κανονικό. Αν επιβεβαιωθεί για άλλο ένα παιχνίδι το στατιστικό των πολλών λαθών της Σαλόν τότε η Σάσσαρι θα τρέξει σε αιφνιδιασμούς που είναι και το αγαπημένο της παιχνίδι. Επιλογή μας το Over 163.5. Στον αγώνα Σάσσαρι - Σαλόν μπορεί να είμαστε στην τρίτη μόλις αγωνιστική αλλά από βαθμολογικής απόψεως το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Ο όμιλος έχει τέσσερις διεκδικητές για τις τρεις θέσεις πρόκρισης και οι σημερινοί αντίπαλοι είναι μέσα σε αυτούς. Το παιχνίδι θα πάει στις άμυνες όπως πάει κάθε παιχνίδι που δίνει η Ρόμα στη Ρώμη. Η Άλμπα επίσης είναι φύσει αμυντική ομάδα που δέχεται 65 πόντους μέσο όρο στα έξι επίσημα παιχνίδια μέχρι σήμερα. Οπότε η επιλογή μας είναι Under 145.5.