Τετάρτη, 30 Οκτώβριος 2013 18:24

H έδρα της Γκοϊάς...

Γράφτηκε από τον
H έδρα της Γκοϊάς...

Επιστρέφοντας στα τέλη του 2012 στη μεγάλη κατηγορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου μετά από δύο χρόνια στη Β', το ερώτημα για την Γκοϊάς ήταν αν το πάθημα έγινε μάθημα.

 

Μπαίνοντας πλέον στην τελική ευθεία του φετινού βραζιλιάνικου πρωταθλήματος φαίνεται πως οι πράσινοι από την Γκοϊάνια διδάχθηκαν πάρα πολλά από την περιπέτεια της τελευταίας τριετίας και δεν θα ξανακάνουν τα ίδια λάθη. Μπορεί να μην... έβγαλαν μάτια μέχρι τώρα, ήταν όμως πάντα σταθεροί στις εμφανίσεις τους, πάλεψαν μέχρι τέλους όλα τα παιχνίδια που έδωσαν και ειδικά εντός έδρας πέτυχαν ορισμένες σπουδαίες νίκες που συντηρούν μέχρι τώρα τον ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών τους.

Το "Σέρα Ντουράντα" ήταν πάντα η δύναμη της Γκοϊάς, καθώς πέρα από τη φανταστική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος σε κάθε παιχνίδι εκεί, υπάρχει και η ιδιαιτερότητα του ξηρού κλίματος που κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική για κάθε φιλοξενούμενο που φυσικά δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιες συνθήκες. Ειδικά τα μεσημεριανά ματς τέτοια εποχή με το τροπικό καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών ισοδυναμούν με... κόλαση για τους αντιπάλους που από κάποιο σημείο και μετά δεν μπορούν να πάρουν ανάσα...

Εχοντας εξασφαλίσει την παραμονή της εδώ και καιρό, η Γκοϊάς κοιτάει χωρίς άγχος πιο ψηλά κι αυτή τη στιγμή διεκδικεί μέσω... δύο ταμπλό τη συμμετοχή της στο προσεχές Κόπα Λιμπερταδόρες, το αντίστοιχο Τσάμπιονς Λιγκ της Λατινικής Αμερικής. Στο πρωτάθλημα με εξαιρετική πορεία μέσα στον Οκτώβριο (5 νίκες σε 7 ματς) βρίσκεται στο -3 από την τέταρτη θέση, ενώ στο Κύπελλο υποδέχεται τα ξημερώματα τη Φλαμένγκο στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό.

Το ματς αυτό κρύβει πιθανότατα και το σημείο της ημέρας, καθώς από τη μία έχουμε μία φορμαρισμένη γηπεδούχο με ενθουσιασμό, "καυτή" έδρα κι από την άλλη μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Βραζιλίας που... ψάχνεται από το ξεκίνημα της σεζόν και δεν καταφέρνει με τίποτα να σταθεροποιήσει την απόδοσή της σε υψηλό επίπεδο.

Η Φλαμένγκο μπορεί να ελπίζει μόνο μέσω του Κυπέλλου για να σώσει μία πολύ μέτρια χρονιά, ωστόσο δεν πείθει με τίποτα και όσες φορές παίζει μακριά από το Ρίο Ντε Τζανέιρο πελαγοδρομεί. Τα ξημερώματα, πάντως, ακόμα και μία ήττα με μικρό σκορ δεν θα την ενοχλήσει, καθώς έχει τη ρεβάνς στο "Μαρακανά".

Ο "άσος" της Γκοϊάς έχει συνεπώς νόημα και οι αποδόσεις στις οποίες προσφέρεται (πάνω από 2,00, μέχρι και 2,20) τον καθιστούν ακόμα πιο ελκυστικό.

 

O... Betατζής