Πέμπτη, 31 Οκτώβριος 2013 16:50

Δυνατός «Άσσος» στο Μπιλμπάο – Τριάδα επιλογών από Euroleague

Γράφτηκε από τον
Δυνατός «Άσσος» στο Μπιλμπάο – Τριάδα επιλογών από Euroleague

Οι αναμετρήσεις από τις εμβόλιμες αγωνιστικές σε Ισπανία, Ιταλία και Βέλγιο και τα παιχνίδια Κυπέλλου κυριαρχούν στη σημερινή ημέρα. Παράλληλα, στο Μπάσκετ, ξεχωρίζουν οι αγώνες της Euroleague, με τον ματς του Ολυμπιακού με την Μπάγερν να παρουσιάζει ελληνικό ενδιαφέρον.



Δύο σημεία από την Ισπανία

Το δυνατό σημείο της ημέρας έρχεται από τη χώρα των Βάσκων και το παιχνίδι Αθλέτικ Μπιλμπάο – Έλτσε. Το 3/3 στα ισάριθμα τελευταία ματς πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με τη διατήρηση του αήττητου εντός έδρας σερί στο φετινό πρωτάθλημα, συνθέτουν το διπλό στόχο της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο σημερινό ματς με τη «νεοφώτιστη» Έλτσε. Οι Βάσκοι επικράτησαν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής επί της Βιγιαρεάλ με 2-0, ενώ την περασμένη Δευτέρα πανηγύρισαν το διπλό στην έδρα της Χετάφε. 3 νίκες και 1 ισοπαλία συνθέτουν τη συγκομιδή τους στο νέο υπερσύγχρονο «σπίτι» τους, ενώ το πρώτο φετινό εντός έδρας ματς (νίκη με 2-0 επί της Οσασούνα) είχε δοθεί στο «Ανοέτα» του Σαν Σεμπαστιάν. Η Έλτσε από την πλευρά της έχει συλλέξει 12 βαθμούς στις 10 πρώτες αγωνιστικές (3-3-4), ενώ εκτός έδρας μετρά 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες σε σύνολο 5 εξόδων για το πρωτάθλημα. Να υπενθυμιστεί, φυσικά, ότι ποτέ στο παρελθόν η Έλτσε δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει την εκτός έδρας νίκη επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, μετρώντας 14 ήττες και 5 ισοπαλίες σε σύνολο 19 αγώνων πρωταθλήματος. Αυτά τα δεδομένα, μας οδηγούν στο να επιλέξουμε τον «Άσσο» σε απόδοση 1.66.

Η δεύτερη επιλογή μας από την Primera Division είναι το 2 DNB (το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας) σε απόδοση 2.88 στην αναμέτρηση Μπέτις – Λεβάντε. «Ηλεκτρισμένη» η ατμόσφαιρα στο στρατόπεδο της Μπέτις, με την άσχημη φετινή πορεία να έχει προκαλέσει τον ξεσηκωμό των οπαδών. Μάλιστα, αρκετοί εξ αυτών έδωσαν το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση και απαίτησαν να... μιλήσουν προς την ομάδα, προκειμένου να διεξαχθεί στη συνέχεια το προπονητικό πρόγραμμα. Ως εκ τούτου, οι «μπέτικος» θα παραταχθούν στο σημερινό ματς έχοντας τη νίκη ως «μονόδρομο». Τέσσερις ήττες (οι 3 εκτός έδρας) και μία νίκη συνθέτουν το κάκιστο σερί τους στις 5 τελευταίες αγωνιστικές, με τη συγκομιδή των 8 βαθμών (2-2-6) να φέρνει την Μπέτις εντός της ζώνης του υποβιβασμού. Η Λεβάντε, τέλος, θέλει να δώσει σήμερα συνέχεια στη θετικότατη φετινή πορεία της, με τη διοίκηση της ομάδας να σκέφτεται ήδη την πρόωρη ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή, Χοακίν Καπαρός. Ο Καπαρός ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια» και έχει καταφέρει να βρίσκονται οι Λεβαντίνοι στην πρώτη επτάδα της βαθμολογίας, χωρίς να διαθέτει στα... χέρια του ένα ρόστερ με «αστέρια». Οι φιλοξενούμενοι μετρούν 3 νίκες στην τελευταία τετράδα αγώνων τους για το πρωτάθλημα (χωρίς, μάλιστα, να έχουν δεχθεί γκολ σε αυτά τα 3 ματς), ενώ το «καρέ» συμπληρώνει η εντός έδρας ήττα (2-3) από τη Ρεάλ Μαδρίτης στις καθυστερήσεις, και σήμερα έχουν τις δυνατότητες να κάνουν τη «ζημιά» στους Σεβιγιάνους.

Με ενθουσιασμό η Ούλκερ

Στο Μπάσκετ έχουμε τρεις προτάσεις από τα σημερινά παιχνίδια της Euroleague. Αρχίζουμε με την αναμέτρηση Ζαλγκίρις Κάουνας – Στρασβούργο. Ήταν καλή στο Μιλάνο η Ζαλγκίρις και έδειξε ότι είναι κοντά στην πρώτη της νίκη. Ήρθε μετά η ήττα στη Λιθουανία για να προβληματίσει πάλι. Πολύ οριακό το χάντικαπ των 5.5 και θα απέχουμε από αυτό πριν την έναρξη του ματς. Θα επιλέξουμε το Over 147.5 σε απόδοση 1.90 επειδή η άνοδος του Πόσιους σε συνδυασμό με την απουσία πολλών ψηλών της Ζαλγκίρις μπορούν να ανεβάσουν το σκορ για τις δυο ομάδες. Επόμενη «στάση» μας στην Ισπανία και τον αγώνα της Μάλαγα με τη Γαλατασαράι. Αν ήταν μόνο η κακή εμφάνιση της Γαλατασαράι με τον Ολυμπιακό θα το σκεφτόμασταν διαφορετικά. Αλλά ήρθε και η πολύ εύκολη ήττα στην έδρα της αδύναμης Αλιάγκα για να μας πείσει ότι οι Τούρκοι έχουν προβλήματα. Ήρθαν και οι απουσίες βασικών οπότε μπορούμε να βασιστούμε στην έδρα και να επιλέξουμε τη Μάλαγα με -5 χάντικαπ σε απόδοση 1.90. Άλλωστε δεν ήταν έκπληξη που ηττήθηκε από την πολύ δυνατή Βαλένθια. Τελευταία μας επιλογή από το ματς της Ούλκερ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δεύτερο στη σειρά ντέρμπι για την Ούλκερ του Ομπράντοβιτς. Την Μπαρτσελόνα τη νίκησε πολύ εύκολα και μπορεί να κάνει και απόψε το ίδιο. Εμείς θα ακολουθήσουμε για άλλη μια εβδομάδα το μοτίβο της ΤΣΣΚΑ μέχρι σήμερα που μας έχει συνηθίσει να μπαίνει “κοιμισμένη” στο πρώτο ημίχρονο. Άλλωστε είναι εμφανής ο ενθουσιασμός των παιχτών της Ούλκερ που με τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο έχουν ανεβάσει ψυχολογία. 
Επιλογή μας λοιπόν η νίκη των Τούρκων στο πρώτο ημίχρονο σε απόδοση 1.83.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « H έδρα της Γκοϊάς... Κρατάει στην έδρα της η Αλμίρε »