Σάββατο, 03 Ιούνιος 2017 15:44

Στο... Πι και Φι: Η ώρα του Μπουφόν

Γράφτηκε από τον
Στο... Πι και Φι: Η ώρα του Μπουφόν

Καλημέρα σας. Η ώρα για να μάθουμε τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης έφθασε. Γιουβέντους και Ρεάλ μονομαχούν απόψε στο Κάρντιφ για το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η Γιουβέντους με νίκη θα φθάσει στο τρεμπλ, έχοντας κατακτήσει στην Ιταλία το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Από την άλλη πλευρά η Ρεάλ θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά δύο συνεχόμενες χρονιές το Τσάμπιονς Λιγκ, από τότε που άλλαξε η διοργάνωση. 

Το σετ των αποδόσεων (2,85 - 3.10. - 2.65) δείχνει ότι πάμε σ' έναν τελικό που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η Γιουβέντους ποντάρει στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία και η Ρεάλ στην κλάση του Ρονάλντο, την προσωπικότητα του Ράμος και των άλλων αστεριών που διαθέτει. Οχι ότι η Γιουβέντους δεν έχει μεγάλους παίκτες, με πρώτο και καλύτερο φυσικά το Μπουφόν. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα ο Ιταλός γκολκίπερ να σηκώσει την κούπα και να γράψει με αυτόν τον τρόπο τον εντυπωσιακό επίλογο στη σπουδαία καριέρα του. Είναι βέβαιο ότι όλοι οι συμπαίκτες του θα κάνουν τα πάντα απόψε και γι' αυτόν, που δείχνει ανίκητος κάτω από τα γκολπόστ. Ενδεικτικό ότι η Γιουβέντους δέχτηκε φέτος μόνο 3 γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ κράτησε στο μηδέν και στα δύο ματς την Μπαρτσελόνα.

Αν λοιπόν πράξει το ίδιο και με τη Ρεάλ, τότε το κύπελλο θα βρεθεί στην αγκαλιά της, μιας και σε αυτή την άμυνα των Ισπανών ένα γκολ θα το βρει. 

Οπως και αν 'χει σε αποδόσεις αουτσάιντερ αξίζει να ποντάρουμε μια ομάδα που ήταν σταθερή από την αρχή έως το τέλος του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα του διημέρου έχει και άλλα παιχνίδια, όχι βέβαια τόσο λαμπερά, αλλά με μεγάλη βαθμολογική σημασία.

Στην Τουρκία η Ρίζεσπορ νίκησε με ανατροπή την Οσμανλί και την ίδια ώρα η Μπούρσαπορ έχασε στο γήπεδό της με ανατροπή από την αδιάφορη Γκεντσλέρ. Ετσι η Ρίζεσπορ έχει ελπίδες παραμονής στην σημερινή τελευταία αγωνιστική και θα την πετύχει αν νικήσει στο γήπεδό της την αδιάφορη Αλάνιασπορ και δεν κάνει το ίδιο η Μπούρσασπορ εκτός έδρας με την επίσης αδιάφορη Τραμπζονσπόρ. Η Ρίζε θα μπει για να καθαρίσει από νωρίς το ματς και να περιμένει τα ευχάριστα νέα από το άλλο γήπεδο. Ο άσος από ημίχρονο πληρώνει καλύτερα.

Στη Β' Ισπανίας μένουν δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Κάντιθ και Ελτσε θέλουν τη νίκη στο μεταξύ τους ματς για διαφορετικούς λόγους. Η πρώτη για να μπει στα πλέι -οφ ανόδου και η δεύτερη για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η ισοπαλία δεν κάνει σε καμία ομάδα και το G.G. είναι καλύτερη επιλογή από το να ψάξουμε για σημείο. Πολλά γκολ υπόσχεται και το ματς της Οβιέδο με τη Σεβίλλη Β' με δεδομένο ότι οι δύο ομάδες δεν κυνηγούν πλέον κάτι στο πρωτάθλημα.

Στην Βραζιλία η Κοριτίμπα έχει τον πρώτο λόγο στο ντέρμπι μίσους με την Ατλέτικο Παραναένσε. Αφενός λόγω έδρας και αφετέρου γιατί έχει ξεκινήσει καλύτερα το πρωτάθλημα. 

Η Παλμέιρας θέλει να αντιδράσει μετά την ήττα από τη Σάο Πάολο και η Ατλ. Μινέιρο προσφέρεται, καθώς δείχνει αρκετές αμυντικές αδυναμίες στα πρώτα παιχνίδια.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

1218, Ρίζεσπορ - Αλάνιασπορ 1 ημ.. - 1 τελ.. 1.92

1235. Κοριτίμπα - Ατλ. Παραναένσε 1 1.80

2410. Γιουβέντους - Ρεάλ 1 2.85

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

1317. Κάντιθ - Ελτσε G.G. 1.75

1322. Οβιέδο - Σεβίλλη Β' όβερ 1,80

 

1329. Παλμέιρας - Ατλ. Μινέιρο 1 1.80