Σάββατο, 28 Οκτώβριος 2017 13:10

Στο... Πι και Φι: Χωρίς περιθώρια η Γιουνάιτεντ, “σεφτέ” η Βέρντερ

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Η ισοπαλία με τη Λίβερπουλ και η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από τη Χάντερσφιλντ έχει φέρει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο -5 από την πρωτοπόρο Σίτι.

Πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες στο ντέρμπι με την ισόβαθμη Τότεναμ. Περιμένουμε από τους γηπεδούχους να βγάλουν αντίδραση και να νικήσουν, με δεδομένο ότι θα απουσιάσει κιόλας από τους φιλοξενούμενους ο φορμαρισμένος Κέιν.

Σύμμαχος και η παράδοση, με τη Μάντσεστερ να μετρά την τελευταία δεκαετία 8 νίκες και μόλις δύο ήττες. Στα αξιοσημείωτα ότι οι 6 από τις 8 νίκες είναι με μηδέν παθητικό. Από την Πρέμιερ Λιγκ κρατάμε και το αμφίσκορο στο Γουότφορντ – Στόουκ. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αλλά δύσκολα κρατά το μηδέν.

Η Στόουκ είναι σε κακό φεγγάρι, όμως το ρόστερ της δεν παύει να είναι ποιοτικό και σπάνια δεν βρίσκει δίχτυα.

Ιδια επιλογή και στο Λεβερκούζεν – Κολωνία, με την πρώτη να είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Οι “ασπιρίνες” προέρχονται από το θρίαμβο με 5-1 επί της Γκλάντμπαχ και με κεκτημένη ταχύτητα θέλουν να κερδίσουν και το γειτονικό ντέρμπι. Η Κολωνία πήρε όμως ψυχολογία από την πρόκριση στο κύπελλο κόντρα στη Χέρτα και ένα γκολ τουλάχιστον μπορεί να το πετύχει.

Τα μεταξύ τους παιχνίδια άλλωστε έχουν γκολ και θέαμα. Ενδεικτικά τα τρία τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα (5-1, 1-2, 2-2).

Η Κολωνία είναι μαζί με τη Βέρντερ, οι μόνες ομάδες που δεν έχουν νίκη μετά από εννέα αγωνιστικές.

Ηρθε η ώρα όμως η Βέρντερ να κάνει “σεφτέ” στο εντός έδρας ματς με την Αουγκσμπουργκ, που θα έχει απουσίες και δείχνει να χάνει... λάδια έπειτα από το εντυπωσιακό για τα κυβικά της ξεκίνημα.

Η Βέρντερ πήρε μεσοβδόμαδα στο κύπελλο τη νίκη – πρόκριση που τόσο ήθελε για να ανέβει ψυχολογικά και μάλιστα απέναντι στη δυνατή Χοφενχάιμ και θα μπει αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο.

Στη Σουηδία η Σούντσβαλ φιλοξενεί την αδιάφορη Χάμαρμπι και θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει σε παραμονή. Το μονόπλευρο κίνητρο και με δεδομένο ότι απομένουν μόλις 2 αγωνιστικές για το φινάλε, μας ωθούν στον άσο.

Τέλος στη Λαμία, η ομώνυμη ομάδα δίνει το δεύτερο σερί εντός έδρας ματς, με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Πλατανιά. Οι νεοφώτιστοι πήραν το περασμένο Σάββατο το βαθμό από τον Παναθηναϊκό, αλλά τώρα θα χρειαστεί να κάνουν αυτοί παιχνίδι και οι Κρητικοί μπορούν να χτυπήσουν στην κόντρα. Επιπλέον ο Πλατανιάς έχει μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς και σε καμία περίπτωση δεν είναι χειρότερη ομάδα για να δίνεται στο 3.45 το διπλό. Το σετ των αποδόσεων δίνει τη δυνατότητα για κάλυψη στο Χ2.

Στην 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ξεχωρίζει φυσικά το ντέρμπι των “αιωνίων” ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι, τα εξωαγωνιστικά προβλήματα ή η φόρμα πάνε.. περίπατο και μετράνε η ψυχή και το πάθος. Αμφότεροι, για διαφορετικούς λόγους, διψούν για τη νίκη. Στοιχηματικά δεν θα μας απασχολήσει, αλλά για όσους ενδιαφέρονται πιστεύω ότι η Λεωφόρος θα... παίξει απόψε το ρόλο της

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

1612. Μάντσεστερ Γ. - Τότεναμ 1 2.10

1643. Λεβερκούζεν – Κολωνία G.G. 1.60

1706. Γουότφορντ – Στόουκ G.G. 1.72


ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

1926. Σούντσβαλ – Χάμαρμπι 1 2.20

1931. Βέρντερ – Αουγκσμπουργκ 1 2.25

 1949. Λαμία – Πλατανιάς Χ2 ΔΕ 1.58