Τετάρτη, 04 Δεκέμβριος 2013 15:00

Κρατάει η Άστον Βίλα, Διπλό η Τότεναμ

Γράφτηκε από τον

Όσο πλησιάζουμε προς την περίοδο των εορτών τόσο περισσότερο το ενδιαφέρον μας στρέφεται στο «Νησί» που παραδοσιακά τις ημέρες των Χριστουγέννων μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Σήμερα αρχίζει ο… μαραθώνιος της Premier League για τον μήνα Δεκέμβρη με την εμβόλιμη 14η αγωνιστική, από την οποία ξεχωρίζει ο αγώνας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον.

Πάντως μπορεί σήμερα να μην έχουμε ευρωπαϊκή δράση με Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο το κουπόνι μας είναι γεμάτο, καθώς εκτός από τους αγώνες για τα αγγλικά και τα σκωτσέζικα πρωταθλήματα, περιλαμβάνει αναμετρήσεις για την Α’ Γαλλίας, την Β’ Ισπανίας, την Αυστρία και τα ματς για το Κύπελλο Ελλάδος, Ιταλίας, Βελγίου και Ελβετίας.

Κρατάει στο «St. Mary’s Stadium» η Άστον Βίλα

Αρχίζουμε τα σημερινά μας παιχνίδια με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το Χ2 της Άστον Βίλα με αντίπαλο τη Σαουθάμπτον σε απόδοση 2.20. Η Άστον Βίλα μετρά μόλις 1 ήττα στις τελευταίες 5 επισκέψεις της στο «Σεντ Μέρις» (2 νίκες, 2 ισοπαλίες). Ένα διπλό ουσίας και γοήτρου, που θα της δώσει την ώθηση για υψηλότερες βλέψεις, θα επιδιώξει σήμερα η Άστον Βίλα. Οι «χωριάτες» έχουν συνδυάσει με ισοπαλίες τα 3 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους (κόντρα σε Χαλ, Γουέστ Χαμ και Γουέστ Μπρομ), ενώ μετρούν μόλις μία ήττα φέτος μακριά από το «Βίλα Παρκ» (2-3-1). Τρεις ισοπαλίες και μία νίκη συνθέτουν το αήττητο σερί της Άστον Βίλα στις τελευταίες 4 αγωνιστικές, με τους 16 βαθμούς να φέρνουν το σύνολο του Λάμπερτ σχεδόν στη μέση του πίνακα, στο +6 από την «επικίνδυνη ζώνη». Ο Λάμπερτ ελπίζει ότι ο Βέλγος επιθετικός, Κριστιάν Μπεντέκε, θα ξαναβάλει το... πόδι στο γκάζι σύντομα, καθώς στην ομάδα περιμένουν πολλά από την αγωνιστική του άνοδο.

Φεύγουν με «Διπλό» Τότεναμ και Λεβερκούζεν

Από την Αγγλία κρατάμε επίσης το «Διπλό» της Τότεναμ με αντίπαλο τη Φούλαμ σε απόδοση 1.70, ενώ από τη Γερμανία θα στηρίξουμε και το «Διπλό» της Λεβερκούζεν κόντρα στη Φράιμπουργκ σε απόδοση 1.75. Με τον Ρενέ Μόιλενστέεν στον πάγκο της θα παραταχθεί σήμερα η Φούλαμ, καθώς η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας με τον Μάρτιν Γιολ μετά τη (νέα) ήττα του Σαββάτου από τη Γουέστ Χαμ. Οι «κότατζερς» χαρακτηρίζονται από μηδενική συγκομιδή βαθμών στις τελευταίες 5 αγωνιστικές, έχοντας δεχθεί από 2 γκολ και πάνω σε καθένα από τα 5 αυτά ματς. Πολύ άσχημη η μέχρι στιγμής πορεία της Φούλαμ στο φετινό πρωτάθλημα, με τους 10 βαθμούς να τη φέρνουν εντός της ζώνης του υποβιβασμού. Για 4ο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος έμεινε μακριά από τις νίκες η Τότεναμ (0-2-2), αν και η εντός έδρας ισοπαλία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να λογιστεί ως... μέγιστη αποτυχία (πήρε τη σκυτάλη από το ταπεινωτικό 6-0 του «Ετιχάντ» από τη Μάντσεστερ Σίτι). Μία ομάδα με το φετινό ρόστερ των «σπιρουνιών» δε δικαιολογείται να χαρακτηρίζεται από τέτοιο παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν υποχωρήσει πλέον στην 9η θέση του πίνακα (21 βαθμοί, στο -3 από την 4η θέση), με την «ψαλίδα» των 10 βαθμών από την πρωτοπόρο Άρσεναλ να δείχνει ότι έχουν χάσει πολύ μεγάλο έδαφος στην υπόθεση-τίτλος. Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας είναι... υποχρεωμένος να οδηγήσει σήμερα την ομάδα του στο νικηφόρο αποτέλεσμα, με τα «σύννεφα» πάνω από το κεφάλι του να μην έχουν φύγει, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις. 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες συνθέτουν το σερί της Τότεναμ στα 6 φετινά εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος. Θα στηρίξουμε τα «σπιρούνια» σε μία καλή απόδοση. Ο αγώνας της Λεβερκούζεν με τη Φράιμπουργκ είναι στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Κυπέλλου και είναι νοκ άουτ. Η Λεβερκούζεν συνάντησε αρκετές δυσκολίες απέναντι στη Νυρεμβέργη, κυρίως επειδή προερχόταν από τη συντριβή εντός έδρας από τη Γιουνάιτεντ και έψαχνε να βγάλει την αντίδραση της. Όλα ήταν μέχρι να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 36’, για να βρει στη συνέχεια τα πατήματά της. «Δεν ήταν εύκολα να ανακάμψουμε και να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα μετά τη Γιουνάιτεντ. Οι παίκτες μου πάντως έβγαλαν χαρακτήρα», δήλωσε ο Σάμι Χίπια. Από εδώ και πέρα μπαίνει στα σπουδαία και στις άλλες διοργανώσεις, έχοντας να δώσει το μεγάλο ντέρμπι με τη Ντόρτμουντ εκτός έδρας, μόλις τρεις μέρες πριν το παιχνίδι με τη Σοσιεδάδ στην Ισπανία. Έχει καλή ομάδα φέτος η Λεβερκούζεν και πιστεύουμε πως θα καθαρίσει την πρόκριση εύκολα και χωρίς δυσκολίες.

 Διπλό DNB η Νιουκάστλ στο «Liberty»

Στην Ουαλία η Σουόνσι υποδέχεται τη Νιούκαστλ και εμείς θα πάμε με το «Διπλό» Draw No Bet σε απόδοση 2.50. Για ακόμα ένα ματς θα αναγκαστεί να αγωνιστεί η Σουόνσι χωρίς τα δύο βασικά επιθετικά «όπλα» της, καθώς οι Μπόνι και Μίτσου παραμένουν στο «κρεβάτι του πόνου». Η Νιούκαστλ, από την πλευρά της, αποτελεί ίσως την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ τον τελευταίο μήνα. Οι «καρακάξες» προέρχονται από 4/4 νίκες (3 εντός και 1 εκτός έδρας), με τον Λοΐκ Ρεμί να αποδεικνύεται «λίρα εκατό», έχοντας παραγκωνίσει πλήρως τον Παπίς Σισέ στην επίθεση. Το σύνολο του Άλαν Πάρντιου έχει «σκαρφαλώσει» στην 6η θέση του πίνακα με 23 βαθμούς, απέχοντας μόλις 1 βαθμό από την 4η Λίβερπουλ, που σηματοδοτεί τη ζώνη του Τσάμπιονς Λιγκ. Ως εκ τούτου, τη Νιούκαστλ δεν έχουν κάποιον άλλο σκοπό πέραν του διπλού στο σημερινό ματς. Στο 3-0-3 το φετινό εκτός έδρας σερί των «καρακαξών» στο πρωτάθλημα. Διατηρείται κανονικά στο αρχικό σχήμα ο δεξιός μπακ Ντεμπισί, που επέστρεψε από τιμωρία στο ματς με τη Γουέστ Μπρομ.

 Κάνει την έκπληξη η Γουέστ Μπρομ

Στο «Hawthorns» πάμε την έκπληξη της Γουέστ Μπρομ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και το 1Χ που «πληρώνει» 2.30. Εξαιρετικά δύσκολη η σημερινή αποστολή της Γουέστ Μπρομ, καθώς κοντράρεται με μία φορμαρισμένη Σίτι. Οι «μπάγκις» χαρακτηρίζονται φέτος από την έφεση στις ισοπαλίες (4 στις τελευταίες 7 αγωνιστικές), ενώ μέσα στο «Χόθορνς» ξεκίνησαν με 2/2 ήττες, για να πάρει τη σκυτάλη ένα αήττητο σερί 4 αγώνων (2-2-0). Κανονικά διαθέσιμοι ο αμυντικός Τζόουνς και ο μέσος Γκέρα, που επέστρεψαν από τραυματισμό στο σαββατιάτικο ματς με τη Νιούκαστλ. Λογικά επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ο μέσος Γιάκομπ, ως παρτενέρ του Μόρισον στα αμυντικά χαφ (είναι τραυματίας ο Μουλούμπου). Σήμερα βλέπουμε «αξία» στο 1Χ, καθώς θεωρούμε πως μία καλή Γουέστ Μπρομ μπορεί να κοντράρει στα ίσα τη Σίτι η οποία προέρχεται από δύο σερί εκτός έδρας ήττες και μετρά μόνο ένα διπλό στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ έχοντας συνολικά σε έξι εκτός έδρας αναμετρήσεις μία νίκη, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες!

 Παίρνει το «τρίποντο» η Ντέρμπι

Για την Τσάμπιονσιπ επιλέγουμε τον «Άσσο» της Ντέρμπι κόντρα στη Μίντλεσμπρο σε απόδοση 1.95. Πέντε χρόνια, από το 2001 έως το 2006, κάθισε στον πάγκο της Μίντλεσμπρο ο νυν τεχνικός της Ντέρμπι, Στιβ ΜακΚλάρεν, κάτι που τον καθιστά πολύ καλό γνώστη της σημερινής αντιπάλου της ομάδας του. Η Ντέρμπι μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τη Γουίγκαν, πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο ημίωρο και επικράτησε με 3-1. Διανύει περίοδο καλής φόρμας καθώς προέρχεται από τρεις σερί νίκες, είχαν προηγηθεί αυτές απέναντι σε Μπόρνμουθ (1-0) και Σέφιλντ Γουένσντεϊ (3-0) εκτός και εντός έδρας αντίστοιχα, ενώ στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της έχει υποστεί μία μόλις ήττα. Αυτή ήρθε μακριά στο γήπεδό της με 2-1 από την ΚΠΡ και στα επτά υπόλοιπα ματς μετρά πέντε «τρίποντα» και δύο ισοπαλίες. Τα αποτελέσματα αυτά την έχουν φέρει στην 6η θέση, ενώ αν κερδίσει σήμερα μπορεί να βρεθεί στην 4η. Από την άλλη πλευρά η Μίντλεσμπρο παραμένει ακόμη χαμηλά στη βαθμολογία και σήμερα αντιμετωπίζει την Ντέρμπι χωρίς δύο παίκτες – κλειδιά, το βασικό της τερματοφύλακα, Τζέισον Στιλ, και τον ηγετικό χαφ Γκραντ Λιντμπίτερ.

 Πολλοί οι 10.5 πόντοι για Νίλαν, Under σε Ισραήλ και Κροατία

Περνάμε στο Μπάσκετ όπου και σήμερα θα μας απασχολήσει το Eurocup. Έχουμε ξεχωρίσει 4 σημεία και αρχίζουμε με τη δυνατή πρόταση που είναι το +10.5 πόντοι της Νίλαν Μπάισονς με αντίπαλο την Μπεσίκτας σε απόδοση 1.90. Σε αποσύνθεση δείχνει να είναι η Μπεσίκτας τις τελευταίες εβδομάδες αλλά κρατάει το καλό ρεκόρ που δημιούργησε τα προηγούμενα παιχνίδια στην διοργάνωση ώστε να προκριθεί. Η Νίλαν από την άλλη προσπαθεί και φέρνει τα αποτελέσματα που χρειάζεται για να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να προκριθεί. Σεβόμαστε το ομαδικό και πολύ οργανωμένο μπάσκετ που παίζει η πρωτάρα Φινλανδική ομάδα. Το πλεονέκτημα των 10.5 πόντων που προσφέρεται στην Νίλαν φαίνεται μεγάλο αφού η Μπεσίκτας στις πέντε νίκες που έκανε δεν άνοιξε την διαφορά παρά μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο με τον Πανιώνιο που τότε υπέφερε από σοβαρές απουσίες (71-57). Στον αγώνα του πρώτου γύρου η Μπεσίκτας είχε νικήσει 61-60 μέσα στην Φινλανδία με τη Νίλαν να αστοχεί στο τελευταίο σουτ. Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Τσεντεβίτα – Όλντενμπουργκ και κρατάμε δύο σημεία. Το Under 155.5 πόντους και το +6.5 της Όλντενμπουργκ σε απόδοση 1.90. Πολύ κρίσιμο παιχνίδι ιδιαίτερα για την Όλντενμπουργκ. Η Τσεντεβίτα έχει μαζί με το σημερινό δύο παιχνίδια στην έδρα της και με τουλάχιστον μια νίκη καθαρίζει λογικά. Από την άλλη η Όλντενμπουργκ καίγεται γιατί την κυνηγάει η Μπιλμπάο, που παρά την ήττα της χθες από τη Σαρλερουά, μένει ακόμα στο παιχνίδι της πρόκρισης λόγω του αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής Μπιλμπάο-Όλντενμπουργκ. Η Όλντενμπουργκ τα ματς τα παίρνει με την άμυνα και απόψε θα παίξει πολύ σκληρά για να φύγει νικήτρια από το Ζάγκρεμπ. Επιλογή το Under 155.5 λόγω της κρισιμότητας του ματς αλλά με επικίνδυνο το φαινόμενο των πολλών βολών στο τέλος. Δεύτερη επιλογή το Όλντενμπουργκ +6.5 αφού το ματς είναι στα μέτρα της και μπορεί να μείνει κοντά μέχρι το τέλος. Κλείνουμε με το Under 154.5 πόντους στον αγώνα Μακάμπι Χάιφα – ΒΕΦ Ρίγα σε απόδοση 1.90. Απόψε αναμετρώνται δυο ομάδες που ευελπιστούν να πάρουν την πρόκριση και να πετάξουν έξω την Μπάνβιτ. Στον πρώτο αγώνα μεταξύ τους που έγινε στη Ρίγα η Μακάμπι Χάιφα πέτυχε την ΒΕΦ σε πολύ κακή κατάσταση και την διέλυσε 94-73. Από τότε έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Η ΒΕΦ Ρίγα παίζει πια άμυνα και έχει βάσιμες ελπίδες για πρόκριση. Τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της Μακάμπι στο Eurocup ήταν 79-60, 58-79, 68-64, 72-69 ενώ της ΒΕΦ 78-67, 77-70, 64-83, 68-86. Η Μακάμπι σκοράρει 75 και δέχεται 72 πόντους ενώ η ΒΕΦ σκοράρει 72.5 και δέχεται 76 μέχρι σήμερα στην διοργάνωση. Όλα αυτά τα στατιστικά και η κρισιμότητα του ματς μας ωθούν στην επιλογή του Under 154.5.

 Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1 και συμβουλευτείτε τη Βαθμολογία Αγγλίας και τη Βαθμολογία Γαλλίας.