Παρασκευή, 06 Δεκέμβριος 2013 16:52

Με κάλυψη το Διπλό της Φόλενταμ

Γράφτηκε από τον

Ένα ακόμα γεμάτο κουπόνι κρατάμε από σήμερα στα χέρια, το οποίο περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για όλα τα… γνωστά πρωταθλήματα σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Σήμερα σε αντίθεση με κάθε Παρασκευή δεν έχουμε Β’ Γαλλίας και θα κινηθούμε πιο χαλαρά με την προσοχή μας να στρέφεται κυρίως σε Γερμανία, Ολλανδία και Ιταλία. Στο Μπάσκετ ο Ολυμπιακός πέρασε χθες «δια πυρός και σιδήρου» από το Μόναχο και συνέχισε το αήττητο σερί. Σήμερα σειρά παίρνει ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι τον Ερυθρό Αστέρα.

 

 

Φόλενταμ σε Draw No Bet το σημείο της ημέρας

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το σημείο της ημέρας που είναι το «Διπλό» Draw No Bet της Φόλενταμ κόντρα στην Αϊντχόφεν σε απόδοση 2.50. Η Φόλενταμ είναι ομάδα με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της κάτι που αποτυπώνεται και στα αποτελέσματά της. Ήττα 1-5 τη μία αγωνιστική από την Έμενε, 2-2 εκτός έδρας την άλλη αγωνιστική κόντρα στη δυνατή Ντόρντρεχτ. Πρέπει να βρει τα πατήματά της αν θέλει να ανέβει βαθμολογικά και πιστεύουμε πως σήμερα μπορεί να πετύχει κάτι καλό κόντρα στην ΦΚ Αϊντχόφεν. Ο πρώτης σκόρερ Μούχρεν έπαιξε για λίγο στο τέλος με τη Ντόρντρεχτ, αλλά σήμερα αναμένεται να είναι βασικός, ενώ επιστρέφει από τιμωρία ο βασικός μέσος Κόστερ. Οσον αφορά τον μέσο Σβίμπε, θα εκτίσει στο σημερινό παιχνίδι την αγωνιστική της τιμωρίας του. Από την Β’ Ολλανδίας κρατάμε και το «Διπλό» Draw No Bet της Ντε Γκραάφτσαπ κόντρα στην Ντόρντρεχτ σε απόδοση 2.75. Η τώρα ή ποτέ για την Ντε Γκραάφτσαπ. Είναι δέκα βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Ντόρντρεχτ και σήμερα έχει την ευκαιρία να την κερδίσει στην έδρα της, να μειώσει τη διαφορά στους επτά και κυρίως να στείλει το δικό της μήνυμα ενόψει της συνέχειας. Το θέμα είναι να εμφανίσει το θετικό της πρόσωπο, γιατί αυτή η αστάθεια που έχει ως τώρα, της έχει στοιχίσει και αρκετούς βαθμούς. Ο μέσος Καλβέτε είναι κανονικά διαθέσιμος σήμερα, κάτι που δεν ισχύει για τον καλό κεντρικό αμυντικό Μπάκενς, ο οποίος όμως λείπει τις τελευταίες εβδομάδες. Πάγια απόντες, τόσο ο Χαλστ όσο και ο Φαν Κάουβεν.

 

Με κάλυψη ο Άσσος της Ζακύνθου

Από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Football League κρατάμε τον «Άσσο» Draw No Bet της Ζακύνθου κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς σε απόδοση 2.67. Να εκμεταλλευτεί την έδρα της θέλει για ακόμη μια φορά η Ζάκυνθος, που μετράει το απόλυτο στο γήπεδο της. Γι’ αυτό άλλωστε και παραμένει σχετικά ψηλά στη βαθμολογία, δύο πόντους πιο χαμηλά από την πρώτη τετράδα της κατάταξης. Προέρχεται από μια εκτός έδρας ήττα από την Κέρκυρα, εντός προγράμματος, καθώς έπαιζε κόντρα στην πρωτοπόρο και ούτως ή άλλως μακριά από την έδρα έχει κερδίσει μόλις μια φορά, ενώ γενικά δε σκοράρει. Εκ διαμέτρου αντίθετη η συμπεριφορά της εντός έδρας και σήμερα πιστεύουμε πως θα το αποδείξει και πάλι. Από την άλλη πλευρά ο Απόλλων διανύει παρατεταμένη περίοδο ντεφορματίσματος καθώς προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες.

 

Ισοπαλία στο «Jose Zorilla»

Μεταφερόμαστε στην Ισπανία όπου για το Κύπελλο για θα πάμε με το «Χ» στην αναμέτρηση Βαγιαδολίδ – Βαγιεκάνο σε απόδοση 3.35. Την ώρα διεξαγωγής του αγώνα η θερμοκρασία αναμένεται να είναι κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου. Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τη –μέχρι στιγμής- άσχημη πορεία τους στη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν θέλουν οι Βαγιαδολίδ και Βαγιεκάνο, παίρνοντας την πρόκριση στους «16» του θεσμού. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε πορεία... ελεύθερης πτώσης τον τελευταίο μήνα, μετρώντας συγκομιδή μόλις 2 βαθμών σε 5 ματς πρωταθλήματος (2 ισοπαλίες και 3 ήττες). Παράλληλα, η Βαγιαδολίδ (18η με 12 βαθμούς) μετρά μόλις 1 νίκη στις τελευταίες 12 αγωνιστικές (1-6-5). Ταυτόχρονα, αγνοεί τη νίκη στα 5 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της, με 2 ήττες και 3 ισοπαλίες. Τα 3 ισόπαλα αυτά αποτελέσματα συνδυάστηκαν όλα με το 2-2 ως τελικό σκορ. Ο Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ αναμένεται να παρατάξει σήμερα μία ενδεκάδα με πολλούς βασικούς παίκτες, δίνοντας σαφές στίγμα ότι η Βαγιαδολίδ θα κυνηγήσει σκορ πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού του «Βαγιέκας». Η Βαγιεκάνο, από την πλευρά της, θα παραταχθεί στο σημερινό ματς όντας αήττητη στα 2 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της (διπλό επί Θέλτα, ισοπαλία με Μπέτις). Αυτοί οι 4 βαθμοί είναι και οι μοναδικοί που έχει συλλέξει στις τελευταίες 6 αγωνιστικές (1-1-4), ενώ μετρά συγκομιδή 13 βαθμών μέχρι στιγμής, όντας μόλις στο +1 από τη σημερινή της αντίπαλο (που σηματοδοτεί τη ζώνη του υποβιβασμού). Ο προπονητής, Πάκο Χέμεθ, αναμένεται να δώσει φανέλα βασικού σήμερα τόσο στον επιθετικό Νέρι Καστίγιο (πρώην Ολυμπιακού και Άρη) όσο και στον μέσο Κουέβα (νέο πρόσωπο στην αποστολή). Παράλληλα, αποθεραπεύθηκε και επιστρέφει απευθείας στο αρχικό σχήμα ο κεντρικός αμυντικός Γκάλβεθ, ενώ νέο πρόσωπα στην αποστολή αποτελεί και ο μεσοεπιθετικός Περέα.

Μιλάει ο Διαμαντίδης στα κρίσιμα, με "όπλο" την άμυνα η ΤΣΣΚΑ

Στο Μπάσκετ ο Παναθηναϊκός δίνει ένα σημαντικό ματς κόντρα στο Ερυθρό Αστέρα. Φτάσαμε στην όγδοη αγωνιστική και κανείς δεν περίμενε πως ο Παναθηναϊκός θα έχει πρόβλημα όσον αφορά την πρόκριση. Σήμερα πρέπει απλά να υπερασπιστεί την έδρα του αφού στο παιχνίδι του Βελιγραδίου είχε νικήσει 90-86 στην παράταση. Ο σοβαρός Παναθηναϊκός μπορεί να καλύψει το μεγάλο χάντικαπ των 9.5 πόντων αλλά με το μπάσκετ που παίζει δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης. Από την άλλη ο Ερυθρός Αστέρας είναι μαχητικός αλλά τελικά χάνει στο τέλος. Το παιχνίδι αυτό είναι ο ορισμός του No-Bet σε χάντικαπ και Under/Over. Αντιθέτως προκύπτει επιλογή από τα ειδικά παιχτών. Ο αρχηγός Δημήτρης Διαμαντίδης δείχνει να ανεβάζει στροφές τώρα που τα ματς είναι κρίσιμα. Στην Βιτόρια σκόραρε 19 και με τη Ρϊτας σκόραρε 9 εκ των οποίων οι 8 ήταν στο δεύτερο ημίχρονο. Καλή η συγκυρία για να επιλέξουμε το Over 11.5 πόντων του Διαμαντίδη. Συνεχίζουμε με το σούπερ ντέρμπι ανάμεσα στην ΤΣΣΚ Μόσχας κόντρα στην Ούλκερ. Στον πρώτο γύρο η ΤΣΣΚΑ είχε υποστεί μια τεράστια ήττα (60-86) γεγονός που δε συνηθίζεται. Σήμερα θα θελήσει να πάρει εκδίκηση και οι συνθήκες είναι ιδανικές αφού η Ούλκερ του Ομπράντοβιτς έχει ρίξει κάπως ρυθμούς. Πάντως παρά την πεσμένη της απόδοση η Ούλκερ συνεχίζει να σκοράρει εύκολα. Το σημερινό παιχνίδι στη Μόσχα ήταν γνωστό εξαρχής ότι θα είναι το πιο δύσκολο επιθετικά παιχνίδι της Ούλκερ μιας και η ΤΣΣΚΑ που δεν παίζει καλό μπάσκετ, αφοσιώνεται στην άμυνα όποτε χρειαστεί. Καλύτερα να μην ασχοληθούμε με το χάντικαπ των 6.5 πόντων που είναι πονηρό αλλά η ΤΣΣΚΑ ομολογουμένως θα έχει τον πρώτο λόγο και μπορεί να κάνει ακόμα και διψήφια διαφορά. Επιλογή προκύπτει από τα ειδικά παιχτών. Ο Μπογκντάνοβιτς σκόραρε μόνο 8 πόντους στην Βαρελώνη αφού η άμυνα του Πασκουάλ είχε στηθεί ειδικά για αυτόν. Κάτι παρόμοιο αναμένεται και σήμερα. Ο Μεσίνα πάντα κάνει σχέδια για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα όπλα των αντιπάλων του. Το όριο του Μπογκντάνοβιτς δίνεται στους 17.5 πόντους, ένα πόντο κάτω από το μέσο όρο του που είναι 18.5 πόντοι. Επιλογή το Under 17.5 του Μπογκντάνοβιτς που θα τα βρει σκούρα απόψε με την ομαδική άμυνα της ΤΣΣΚΑ. Κλείνουμε με τον αγώνα Λαμποράλ Κούτσα – Λιέτουβος Ρίτας όπου πάμε με το Over 152 σε απόδοση 1.90. Μονόπλευρο το ενδιαφέρον απόψε αφού η Ρίτας έχει πια αποκλειστεί. H Λαμποράλ με δική της νίκη και συγχρόνως ήττα του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟ κλειδώνει επίσημα την πρόκριση. Δεν μπορεί να χάσει το αποψινό παιχνίδι ούτε ο Σκαριόλο. Η Ρίτας είναι απογοητευμένη και παίζει κακό μπάσκετ. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχασε και τον Κουκ. Aπόψε αναμένεται ένα άναρχο σχεδόν αδιάφορο παιχνίδι που μπορεί να μας δώσει ένα μεγάλο σκορ. Μεγάλο το όριο των 152 αλλά μπορεί να ξεπεραστεί αφού θα δούμε πολλά τρίποντα από τις δυο ομάδες που παίζουν άμυνα πολύ σπάνια. Η απουσία του Κουκ είναι κάτι θετικό για ψηλό σκορ αφού παρά το γεγονός ότι είναι ένας ικανός σκόρερ, κρατάει την μπάλα πάνω από 15 δευτερόλεπτα στην επίθεση. Over 152 λοιπόν.

 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1 και συμβουλευτείτε τη Βαθμολογία Γερμανίας και τη Βαθμολογία Ιταλίας.