Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2018 20:39

Στο... Πι και Φι: Μιλάει... η Τούμπα

Γράφτηκε από τον
Στο... Πι και Φι: Μιλάει... η Τούμπα


Καλημέρα σας.  Με τον αέρα του πρωτοπόρου και 12ο... παίκτη τον κόσμο, που έχει εξαντλήσει από την Τετάρτη τα εισιτήρια ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί την Κυριακή τον Ολυμπιακό στο σπουδαίο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Για πρώτη φορά ο Δικέφαλος είναι τόσο μεγάλο φαβορί και δικαιολογημένα. Αφενός γιατί οδηγεί την κούρσα, έχει το απόλυτο (10 στα 10) στην Τούμπα και βρίσκει τους "ερυθρόλευκους" σε κακή αγωνιστική - ψυχολογική κατάσταση και χωρίς ουσιαστικά ελπίδες για τίτλο. Οι πρωταθλητές θα θελήσουν βέβαια να χαλάσουν το "πάρτι" λόγω και της κόντρας του Σαββίδη με το Μαρινάκη, αλλά περιμένω να "μιλήσει" η Τούμπα και το τεράστιο κίνητρο που έχουν οι γηπεδούχοι. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετρά ένα μεγάλο σερί νικών και θα μπει αποφασισμένος για τη νίκη που θα τον κρατήσει στην κορυφή. Νωρίτερα από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σήμερα στις 5.15 μ.μ, θα αναμετρηθούν στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος με τον Αστέρα Τρίπολης. Δύο ομάδες που διεκδικούν την έξοδο στην Ευρώπη και το μεταξύ τους αποτέλεσμα θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Ο Πανιώνιος έχει 3 βαθμούς περισσότερο από τους Αρκάδες και με νίκη παίρνει ξεκάθαρο προβάδισμα. Ο Αστέρας μετά τις ήττες από ΑΕΚ και Ατρόμητο, ξέρει ότι δεν έχει περιθώρια και θα τα δώσει όλα για τη νίκη. Περιμένουμε γκολ και από τις δύο ομάδες, με το νικητή να κρίνεται στις λεπτομέρειες.
Στη Μπουντεσλίγκα, η Γκλάντμπαχ είχε 28 τελικές κόντρα στη Ντόρτμουντ, αλλά και πάλι έμεινε στο μηδέν, γνωρίζοντας την τέταρτη σερί ήττες. Κάτι που είναι αφύσικο για μια ομάδα σαν τη Γκλάντμπαχ και σε αποδόσεις αουτσάιντερ αξίζει να κυνηγήσουμε την αντίδραση της στο ματς με το Αννόβερο. Οι γηπεδούχοι είναι άλλωστε άνετοι βαθμολογικά, ενώ και από στατιστικής πλευράς είναι δύσκολο να μείνουν οι φιλοξενούμενοι για 5ο παιχνίδι άσφαιροι.
Από τη Γερμανία θα κρατήσουμε και το αμφίσκορο στο Λειψία - Κολωνία, μιας και οι δύο ομάδες χρειάζονται το τρίποντο για διαφορετικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι για να μπουν στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι φιλοξενούμενοι για να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό.
Στην Αγγλία, η Λίβερπουλ έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στη Γουέστ Χαμ, αλλά 1.15 δεν ποντάρεις στην Πρέμιερ Λιγκ, πόσο μάλλον όταν η ομάδα του Κλοπ δεν εμπνέει αμυντικά. Η Γουέστ Χαμ έχει την ποιότητα στην επίθεση να σκοράρει μια φορά και να επιβεβαιώσει το G.G.
Στην Ιταλία η Σασσουόλο είναι στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού και θέλει βαθμούς για να διώξει το άγχος, αλλά το ματς με τη Λάτσιο δεν είναι από αυτά που υπολογίζει για νίκη. Οι φιλοξενούμενοι φιγουράρουν στην 4η θέση, προέρχονται από άνετη νίκη - πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ και έχουν το εύκολο γκολ σε αντίθεση με τη Σασσουόλο.
Επιπλέον μετρούν 8 διπλά στο Καμπιονάτο, την ώρα που οι γηπεδούχοι έχουν 2 νίκες σε 12 ματς ενώπιον του κοινού τους.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
1933. Αννόβερο - Γκλάντμπαχ 2 2.60
1988. Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ G.G. 1.78
2011. Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης G.G. 2.00

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
2135. Σασσουόλο - Λάτσιο 2 1.75
2180. Λειψία - Κολωνία G.G.  1.78
2187. ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1 1.85