Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2018 16:47

Στο... Πι και Φι: Αργεντινή για κούπα!

Γράφτηκε από τον

Η αναμονή τεσσάρων ετών έφθασε στο τέλος της και ήρθε η ώρα να απολαύσουμε το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη.

Το Μουντιάλ αρχίζει και από σήμερα μέχρι τις 15 Ιουλίου όλα τα βλέμματα στρέφονται στα γήπεδα της Ρωσίας. Η οικοδέσποινα υποδέχεται στις 6 μ.μ. τη Σαουδική Αραβία στο εναρκτήριο παιχνίδι του παγκοσμίου κυπέλλου, που θα καθηλώσει μπροστά στις τηλεοράσεις δισεκατομμύρια ανθρώπους

Οι 32 ομάδες υπόσχονται γκολ, θέαμα, συγκινήσεις και... χρήματα σε όσους μαντέψουν σωστά. Τα τρία πιο δημοφιλή στοιχήματα για το Μουντιάλ είναι κατάκτηση, ζευγάρι τελικού και πρώτος σκόρερ.

Η στήλη θα ασχοληθεί με το πρώτο κατά σειρά στοίχημα, που έχει και τον υψηλότερο δείκτη δυσκολίας.

Το φαβορί για να σηκώσει το τρόπαιο είναι η Βραζιλία και ακολουθούν κατά σειρά Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία.

Η Αργεντινή παρότι έχει στις τάξεις την κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου, προσφέρεται ως 5ο φαβορί, ενώ πιο κάτω συναντάμε το Βέλγιο, την Αγγλία και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία. Η Ουρουγουάη, η Κροατία και η Κολομβία αν και διαθέτουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές με πολλές παραστάσεις σε κορυφαία κλαμπ, προσφέρονται ως μεγάλα αουτσάιντερ.

Σε κάθε διοργάνωση υπάρχει μια ομάδα έκπληξη, αλλά στο Μουντιάλ δύσκολα ένα αουτσάιντερ φθάνει μέχρι το τέλος του δρόμου, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στο Euro, Τρανταχτά παραδείγματα η Δανία του 1992 και η Ελλάδα το 2004! Ως εκ τούτου μία από τις λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, θα πάρει το φετινό Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η Βραζιλία με το ρόστερ που έχει και την εικόνα που παρουσιάζει, δικαιολογημένα προσφέρεται φαβορί, αλλά επειδή το στοίχημα είναι θέμα αποδόσεων, στις τιμές που δίνεται δεν θα την ποντάρουμε. Ούτε επίσης τη Γερμανία, καθώς μόνο η Βραζιλία το 1962 έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενες φορές το τρόπαιο. Στην Ισπανία επικρατεί αναστάτωση με το θέμα του προπονητή και δεν την επιλέγουμε. Η Γαλλία όντως έχει εξαιρετικό ρόστερ και δείχνει ότι θα φθάσει αρκετά, αλλά πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να φύγει η κούπα από την... Ευρώπη. Ο Λιονέλ Μέσι ξέρει ότι αυτό είναι ουσιαστικά το τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του και η ευκαιρία να κάνει ότι και ο Μαραντόνα!

Στη προηγούμενη διοργάνωση έφθασε κοντά, αλλά τα “πάντσερ” του στέρησαν τον τίτλο που θέλει όσο τίποτα άλλο. Σε αυτό το μουντιάλ η Αργεντινή ενδέχεται να βρει τους παγκόσμιους πρωταθλητές στα ημιτελικά, αν τα φαβορί επικρατήσουν στους ομίλους και δεν υπάρξει έκπληξη στις διασταυρώσεις, ενώ στον τελικό ίσως περιμένει η Βραζιλία. Οπως και να ‘χε,ι η Αργεντινή έχει τη φανέλα, τους παίκτες και τον προπονητή για να γράψει ιστορία στα γήπεδα της Ρωσίας. Αν είναι καλά ο Μέσι, θα βγάλουμε τις διακοπές του... καλοκαιριού.

Κατάκτηση τροπαίου

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 7.50